Как да избелвите зъбите у дома, без да навредите на зъбния

Почти всички млади хора днес вярват, че основният атрибут на привлекателност е преди всичко красивата усмивка и снежнобялният зъб.

Но, за съжаление, не всеки може да се похвали, че има красиви и дори зъби.

Освен това, много хора имат бял емайл от природата, по-често има зъби с нюанси на сив, жълт и бежов цвят.

Ето защо въпросът за избелването на зъбите стана толкова неотложен.

Избелване на зъбите у дома без вреди: възможно ли е?

Избелването на зъбите е определена процедура, която отнема време. Повече от една година експертите спорят за сигурността си. От една страна, благодарение на съвременните методи, можете да получите чудесен резултат за кратко време. Но от друга страна, можете да чуете много отрицателни отзиви за отрицателния ефект от избелването върху зъбното здраве.

Още по-опасно, когато използвате зъби за избелване у дома, използвайте нестандартни средства.

Безопасно е да се каже, че без значителна вреда на зъбите, е малко вероятно да ги избелваме? Ето защо първо трябва да се опитате да избегнете състоянието, когато трябва да прибягвате до тази процедура.

Жълтото покритие не е достатъчно естетически и е естествено всеки човек, който го среща, иска да се отърве от този проблем. Първото нещо, което трябва да направите, е да определите причината за нападението.

Най-важният проблем е пушене, кафе, както и някои продукти. Емайлът в резултат на това ще стане тънък, с малки щети, в крайна сметка ще има нападение.

По правило не се препоръчва да избелвате зъбите си, хората със слаб емайл. Следователно възниква въпросът дали е възможно да се избелят зъбите у дома, без да се причиняват вреди едновременно? Експертите недвусмислено отговарят, че е възможно, но само под тяхно наблюдение.

Преди да вземете решение за такава стъпка, трябва да знаете естествения цвят на зъбите, в противен случай можете да го прекарате, като по този начин да повредите емайла.

След това ще разгледаме най-безопасното и най-ефективното средство за избелване на зъбите у дома.

Избелване на зъбите у дома без вреди: специални технологии

Днес мечтата за красива усмивка се сблъсква с мъжете и жените. От древни времена се смяташе, че зъбите са важна част от определени суеверия и традиции. Например, човек с лоши зъби е надарен с негативни качества в очите на други хора. И ако някой имаше красиви и бели зъби, той успееше да върши работа. Разбира се, днес се освободихме от такива предразсъдъци, но бяла усмивка все още може да очарова всеки.

Как да избелваме зъбите у дома без вреди? Този въпрос звучи все по-често. В края на краищата, грозният цвят на зъбния емайл може да се появи през целия живот, поради постоянното излагане на различни вредни вещества. В допълнение към тези багрила цветът на зъбите може да промени пълненето или приемането на определени лекарства.

Благодарение на съвременните методи като лазерно избелване и мащабиране, не се влошава зъбите и след няколко години няма да се наложи да отидете в болницата за протезиране. Качественото избелване трябва да се извършва само с използването на специални готови вещества и разработени методи.

Професионалните методи могат да бъдат разделени на три основни категории: вътрешно избелване, избелване на зъбите и у дома.

Какво трябва да направя преди избелването?

Преди да продължите процедурата, не забравяйте да извършите професионално почистване на зъбите си. Ако устата има болезнени зъби, трябва да бъдат лекувани. Препоръчва се да се премахнат всички проблеми със зъбите, с други думи, да се подготвят за избелване.

Модерната стоматология използва следните методи:

1. Химически, От името става ясно, че се използват специални химикали. Добър избелващ ефект има гелове и разтвори, които съдържат водороден прекис и специални ензими. Използването на тези съединения е разрешено само в стоматологичната клиника. Лекарят ще ги приложи на предварително подготвена повърхност.

2. Механични, Специалистите използват механични средства за почистване на зъбния емайл. За тази цел се подава специална смес от въздух под налягане. По време на процедурата, лекарят ще промени ъгъла на храната си няколко пъти, за да олекоти цялата повърхност на емайла.

3. Лазер, Също така се използват лекарства на основата на водороден прекис. Те се прилагат върху зъбите, след което се осветяват със специален лазер.

Във всеки случай, за да знаете как да избелвате зъбите у дома без да навредите, трябва да посетите зъболекар. Добър метод за избелване на дома - кей. Преди носът да бъде поставен върху зъбите, в него се поставя специален избелващ агент. Те правят плесени поотделно за всеки, така че без помощта на специалист, вие не можете да правите без тях. В зависимост от вашите желания можете да носите нос през нощта или през деня.

Но единственият недостатък на този метод е продължителността. Ще трябва да носите калъпи на зъбите в продължение на поне две седмици, докато не достигнете желания резултат.

Избелване на зъбите у дома без вреди: народни средства

Преди да започнете процедурата за избелване у дома, не забравяйте да отделите време за укрепване на зъбния емайл. На първо място, трябва да ядете храни, които подсилват зъбите ви.

Не изсичайте зъбите със специална избелваща паста. Дори и да го използвате, опитайте се да не почиствате повече от два пъти седмично. След всяко хранене можете да изплакнете зъба с билкови инфузии.

Той дезинфекцира напълно кухината на магданоз, може да бъде просто дъвче от време на време.

Ефективни агенти против плака

1. Сода за печене, Вземете четката за зъби и я намокряйте в сода, измийте зъбите си за няколко минути. За да опитате содата не беше толкова неприятна, използвайте я заедно с паста за зъби. Тази процедура трябва да се провежда не повече от веднъж седмично.

2. Водороден пероксид, Как да избелвите зъбите у дома без вреди, можете да разберете след прилагане на пероксид. Повечето пасти за избелване съдържат пероксид в състава си. Най-безопасната концентрация е не повече от 3%, по-силното решение може сериозно да увреди емайла. Водородният пероксид трябва да се нанася върху памучен тампон, да се избърсват зъбите, след това да се изплакне добре.

3. Активен въглен, Вземете една таблетка и я смилайте добре. Потопете се в получения прах с четка за зъби. Може да се използва заедно с паста за зъби или отделно. След почистване изплакнете устата си добре.

Избелване на зъби с билки и плодове

Средствата на основата на билки и плодове са подходящи за почти всички. Най-ефективните при приложение са ягоди, ябълка и лимон. И всичко това благодарение на факта, че те съдържат ябълка и лимонена киселина, които могат да разтварят покритието върху емайла.

Ягодите са не само вкусни, но и полезни. Освен всички предимства, тя може да помогне и за избелване на зъбите. За да направите това, направете една каша от овесена каша и я нанесете върху зъбите за няколко минути, след което можете да я изядете или да изплакнете устата си.

Всяко народно средство, което включва лимонов сок, винаги е ефективно. Препоръчва се да изтриете зъбите си с лимонова кора или да изплакнете устата си със сок. Но трябва да се използва много внимателно, тъй като киселината може да изгори зъбния емайл.

Други начини за избелване на зъбите у дома без вреди

За избелване на зъбите у дома, винаги можете да се възползвате от съставки като дървесна пепел и женско биле. Но какви са полезните свойства на тези компоненти? И наистина те имат ли положителен ефект върху цвета на зъбите?

женско биле. Это достаточно эффективное средство, применяемое для отбеливания зубов. Также она укрепляет десна и заживляет ранки, если они имеются. Благодаря тому, что женско биле тягуча, ее можно использовать вместо жевательной резинки;

дървена пепел, Използва се в древни времена. Вземете четка за зъби и натопете в мокра пепел, след това измийте зъбите си добре. Поради факта, че пепелта е малка, тя премахва плаката добре на места, където четката не може да проникне.

Избелване на зъбите у дома: какво можете да ядете?

След избелване на зъбите у дома, без да им навредите, трябва да се придържате към специална диета, за да може резултатът да бъде фиксиран. В първите дни след избелването опитайте да изключите всички продукти, които могат да боядисват зъбите ви. Обикновено те включват следното:

• кофе, какао;

• шоколад;

• храна с бои и напитки, може да бъде сладолед или вино;

• сокове и плодови напитки;

• цвекло, моркови.

В духа на дните, избягвайте използването на всичко това. Дори ако все още използвате нещо от списъка, не се страхувайте. Веднага отидете в банята и си измийте добре зъбите.

В допълнение към всичко това, отново за боядисване на зъбите си в неприятен жълт цвят, може да цигари. Ако злоупотребявате с лоши навици, опитайте се да ги откажете възможно най-скоро

За няколко дни чувствителността на зъбите ще се увеличи леко. Затова не се опитвайте да използвате киселино-кисели млечни продукти.

Тази диета нарича много "бяла", защото в диетата трябва да присъства храна, за предпочитане бяла. След две седмици можете да се върнете към предишната си диета.

Как да избелваме зъбите у дома без вреди? Има много отговори на този въпрос, както и отговорите. Мнозина настояват, че е необходимо да се кандидатства за зъболекари, някой прилага само средства за вътрешна защита.

Ако все пак решите да използвате народни средства за избелване на зъбите, първо укрепете венците и зъбите.

Красивата и снежнобяла усмивка е работеща мечта, просто я следвай и ще успееш!

Share:
Comments