Как да дърпате парче: традиционни и алтернативни методи. в

Остри чужди обекти често стават "гости" на нашата кожа. Шпаклата предизвикват много дискомфорт и болка, а понякога може да доведе до абсцес и дори до кръвотечене. Колкото по-рано се извлича цепнатината, толкова по-малко ще бъде проблемът.

Не винаги е лесно да направите това, но има няколко начина, които ви позволяват бързо да издърпате дори най-дълбоките чужди тела.

Подготовка за "операция"

След като космическото тяло е влязло в тялото, трябва да изплакнете обилно засегнатата област. Това е особено важно, ако настъпи нараняването при извършване на мръсна работа, например, нарязване на дърва за огрев, обработка на дърво. Избършете раната с алкохол. Фактът е, че каналите, които напускат раздробените части, са идеално място за развитието на бактерии, които причиняват тетанус.

След обработката, продължете да подготвяте инструмента.

За да извлечете парче, ще ви трябва:

• Пинсети за маникюр;

• малки ножици;

• Няколко водни дискове.

Металните предмети се промиват в сапунен разтвор, сушат се и се обработват с алкохол. Колкото по-чист е инструментът, толкова по-малко шанс е да получите абсцес или да заразите кръвта.

Извличане на шината по традиционния метод

Ако върхът извади върха на раздробяване, няма да има никакви трудности. Клещите внимателно внимателно се манипулират с чуждото тяло, след което го изваждаме от канала. В случай че шината е прекалено дълбока и върхът й не се вижда отвън, раната трябва да бъде "разширена". Ножиците леко нарязаха ръба на кожата близо до раната. Направете това от самия връх на ножа, без да докосвате меките тъкани. Веднага щом се появи върхът на раздробяването, ние го издърпваме с помощта на пинсети.

Непосредствено след завършването на "операцията" следва:

• изстискайте раната с пръсти, за да извадите замърсената кръв;

• Измивайте добре ръцете си;

• лекувайте повредената зона с алкохол или одеколон.

Ако след като се опитате да изрежете кожата, върхът на космите не се появи, спрете да се занимавате с самооценка, обърнете се към Вашия лекар.

Важно! Отстранете чипа, следвайки ъгъла, в който той влезе в тялото. Това ще улесни процедурата, както и ще предотврати допълнително увреждане на кожата и меките тъкани.

Алтернативни методи

Тези методи са подходящи, когато няма остри предмети.

• Засегнатият участък е залепен парче шотландски, след което той се откъсва с остър ход. Най-добрата техника е подходяща за извличане на малки шини. Обърнете внимание, че е невъзможно силно да натиснете лента върху кожата - чуждестранното тяло може да "влезе" още по-дълбоко.

• Ако детето, което страда от раздробяване, не се набива с ножица или игла, овлажнява повредената зона лепило PVA, След изсушаване, извадете го с един голям слой, парчето ще излезе с филма замръзнал. За дълбоките шипове методът работи лошо.

• Ако чуждестранното тяло е много дълбоко и не е възможно да се консултирате с лекар, започнете да смазвате раната с йод на всеки три часа. Дървената цепнатина ще се "изгори", ще бъде достатъчно да изтръгне разрушените си останки заедно със заразена кръв.

След извличането на парче, продължават ли признаци на възпаление? Струва си да се види лекар, тъй като чуждестранното тяло беше изтеглено твърде късно, започна инфекцията. Отлагането на пътуването до болницата не струва, последиците могат да бъдат много сериозни!

Share:
Comments