Как безопасно да почистите тялото на токсините в дома?

Съвременната статистика съвсем авторитетно заявява, че абсолютно здравите хора просто не съществуват.

И парафразирайки добре известно изявление, може да се стигне до извода, че това живият сутрин нещо боли.

Въпреки това, това твърдение е в основата си в противоречие с обещанията на привържениците на почистването на тялото от токсини, като се казва, че такива процедури могат да разрешат лъвския дял на здравословни проблеми.

Разбира се, факторите на околната среда, неконтролируемата употреба на наркотици, инвазията с вредна храна оставят следа в организма под формата на определени токсини и дори се отразяват на външния вид. Но е възможно да се отърве тялото от такива проблеми от почистването на шлаките?

Какво трябва да направя, когато функцията за естествено пречистване се провали поради проблеми с пикочната или стомашно-чревната система? За да разрешите такива проблеми, трябва да се свържете с лекар, който ще ви помогне да възстановите естествения баланс в тялото или да вземете прилични и безопасни методи за почистване на тялото у дома.

Изчистете тялото на токсините в дома - индикации и противопоказания?

Почистването на саморегулирането е естествено присъщо на тялото. Всяко вещество, попадащо в тялото, преминава през сложна система за обработка, филтриране, неутрализация и елиминиране. Сложният механизъм на отделителната система е способен да отстранява опасни, вредни, мъртви и отпадъчни вещества, частици и клетки от тъканите и органите, без да провалят и да оказват външна помощ. Въпреки това, всеки дебъгуван механизъм може да се провали. И тогава възникват проблеми, причинени от натрупването на токсини, които всъщност провокират самоотравяне на тялото.

Как да решим подобен проблем, е необходимо да изберете всеки човек самостоятелно. Поддръжниците на очистването на тялото на токсините твърдят, че признаците на шлака са предимно болезнени състояния, които се проявяват:

• безполезни главоболия;

• болезнени стави;

• постоянна умора;

• прекомерна раздразнителност;

• повишено изпотяване;

• кожен обрив;

• неестествена миризма от устата;

• отоци.

Подобни признаци ясно показват наличието на шлаки, които могат да се натрупват не само в кухи органи, но и в тъканите, междуклетъчната течност и дори кръвта.

Отидете на стъпка, спестяване на здравето чрез почистване на тялото на токсините може само при определени условия. И тук човекът е изправен пред определен парадокс. Причината за появата на шлаки са някои здравословни проблеми, но за да се отървете от тези боклуци някои методи за почистване изискват наистина добро здраве.

Списъкът на забраните, който много малко хора слушат, преследвайки добрата цел за почистване на тялото, е наистина впечатляващ.

Почистването е забранено:

• с проблеми в храносмилателната система;

• с откази в ендокринната система;

• за проблеми със сърдечно-съдовата система;

• ако се наблюдава патология на отделящата система;

• по време на бременност и лактация.

Почистването на тялото от токсини се счита за опасно за пациенти със заболявания като:

• захарен диабет;

• стомашни язви;

• повишена киселинност на стомаха;

• пептична язва на дванадесетопръстника;

• холецистит;

• колита;

• панкреатит;

• хипертония;

• патологии на сърцето или бъбреците;

• Онкологични заболявания.

Не се напасвайте за хора, които нямат доверие в лечебните методи за пречистване или не са напълно убедени в неговата осъществимост. Не се препоръчва да се почиства тялото на деца, юноши, както и по време на прием на каквито и да било лекарства или витамини.

Изчистете тялото на токсините у дома: преглед на методите

Има доста впечатляващ списък от различни методи за почистване на тялото от токсини. В края на краищата почти всеки самоуважаващ се лечител на алтернативната медицина смята, че е длъжен да се грижи за чистотата на организмите на своите пациенти и да издава собствените си методи за борба с токсините.

Въпреки това, ние можем да идентифицираме няколко области, които се спазват при почистване на тялото от токсини. Всички те могат да бъдат разделени на доста безопасни и под въпрос.

Пречистване на водата

Това е може би най-лесният и най-сигурен начин да очистите тялото. Водата допринася за ускоряване на метаболитните процеси, способства за разтваряне на токсините и ускоряване на отделянето им. За да направите това, използвайте чиста, неварена или бутилирана вода.

Схема очистки:

1. Сутрин пийте минимум 400 ml охладена вода.

2. След няколко часа пийте същия обем и добавете мед във водата.

3. След като имате разрешение за закуска с плодове или зеленчуци.

4. Оставете обичайната програма за вечеря и вечеря.

5. Необходимо е да се изоставят кофеиновите напитки за времето на лечението.

Продължителността на почистването е една седмица.

Пречистването на водата се използва в Аюрведа. Но водата се прилага с добавяне на сол, последвана от специално разработен комплекс от асани.

Почистване с адсорбенти

Адсорбиращите вещества могат да абсорбират излишната влага, в която са налице токсините. За да направите това, можете да използвате активен въглен или ориз.

Активен въглен Необходимо е да приемете по 1 стандартно хапче на 10 кг тегло, разделяйки дозата на две дози.

ориз използвайте на празен стомах, кипене предварително напоена крупа във водата. Има няколко метода за накисване на ориз. Можете да накиснете ориза в продължение на четири дни, като смените водата ежедневно. С този метод ще трябва да добавяте нова част от ориз ежедневно, така че четири порции да са постоянно напоени. Такова почистване се извършва най-малко за 40 дни.

И можете да използвате по-прост начин: накиснете част от ориза от вечерта, а сутрин го варете и яжте с получения желе. По никакъв начин е забранено използването на сол или подправки.

Абсорбентите също така абсорбират полезни вещества. Поради това е необходимо да се внимава по време на почистването за поддържане на чревната флора.

Почистване на кожата

Човешката кожа покрива най-големия орган в тялото, който в допълнение към защитната функция изпълнява както терморегулиращо, така и екскреционно. Поради това е препоръчително да се стимулира елиминирането на токсините през кожата, за да се пречисти тялото на токсините.

Този метод е съвсем прост и се състои в прилагането на:

• Активни спортни товари, повишаване на потенето, нормализиране на метаболизма, циркулация, развиване на белите дробове;

• процедури за почистване на водата;

• процедури в банята, сауна;

• лечебни вани за почистване със сол, сода, терпентин.

По време на почистването е препоръчително да се откаже от използването на съмнителни козметични и хигиенни продукти.

Почистване на сокове

Sokoterapiya доста често и успешно се използва за лечение на различни патологии. Соковете от пресни зеленчуци, плодове имат здравословен ефект върху тялото. И поради специфичните си свойства, те помагат да се справят с проблемите в различни посоки.

За да извършите почистване за деня, трябва да пиете около един и половина литра прясно приготвен сок. Една порция сок и броят на порциите се избират индивидуално. Количеството сок, пиян едновременно, не трябва да предизвиква усещане за дискомфорт.

При избора на продукти за приготвяне на лекарствени напитки трябва да се има предвид, че:

• краставиците помагат при запек и почистват черния дроб;

• Ерусалимският артишок е в състояние да премахва токсините, има противоракови свойства;

• тиква - помага при хроничен запек;

• картофи - бори със запек, облекчава възпалението;

• карфиол - почиства черния дроб, бори се срещу атеросклероза.

Може да се използва за почистване както на монокупи, така и на смеси.

Очевидни методи за почистване

Всеки метод на пречистване има както поддръжници, така и опоненти. Привържениците на определени методи могат основателно да докажат положителен ефект върху тялото, като пропускат опасни последици.

Може би такива методи също носят определени ползи, но само при извършване на процедури под стриктния надзор на специалистите. Независимите експерименти могат да имат доста лоши последици.

Възможно е да се изберат по-скоро популярни, но не по-малко опасни методи за изчистване на организма, прилагани в домашни условия.

Почистване на червата с клизми, Процедурата е в състояние напълно да унищожи полезната флора на червата, което води до дисбаланс във функционирането на тялото. Последиците от продължителното използване на клизмите за почистване се проявяват чрез чревни наранявания, хроничен запек, хронична дисбиоза.

глад, Като отказва да яде нещо, човек не позволява на токсините да влязат в тялото. Но в същото време започват да се случват необратими процеси, които намаляват работата на почти всички системи. Доста често тези експерименти завършват дори при реанимация.

Уринотерапия, Жертвите на тази техника използват за почистване на собствените си загуби на живот, като твърдят, че бъбреците в този случай са принудени да филтрират плазмата с двойно усилие. Това, което може да сложи край на подобно подиграване на тялото, не може да предскаже никакви медици.

Масло с лимон за чернодробно почистване, Бързото изхвърляне на жлъчката от един изстрел, предизвикано от консумацията на агресивна смес, допринася за поглъщането на огромни количества зеленикави трошливи в червата. Това са тези формации, всъщност състоящи се от дехидратирана жлъчка, застъпници на тази техника, наречена чернодробна шлака. Тези процедури обаче водят до интензивна неестествена чернодробна работа, водеща до кървене. И излишъкът се е разпространил в тялото, причинявайки пожълтяване на кожата, спастичен запек и загуба на сила.

Изчистете тялото на токсините у дома: народни средства, рецепти

Традиционната медицина предлага общо почистване в тялото с помощта на билки и различни хранителни продукти. Най-често се предлага сценично почистване, обхващащо всички органи и системи на тялото.

За комплексно почистване можете да използвате следните доказани рецепти:

Чай от коприва, Изсипете 2 супени лъжици пресни или сушени листа в 2 литра вряща вода в термос. Пийте като редовен чай в продължение на 2 седмици. След няколко седмици повторете курса.

Пийте от хвощ, Поставете в контейнер 4 ч.л. разтриват се суровини и добавят се 900 ml вряла вода. След половин час разтеглете тинктурата. За един ден трябва да пиете половин литър питие, разделяйки го на три хранения.

Глухарче пия, За да почистите черния дроб, използвайте прясно нарязани цветя. Залива с един литър вряла вода 5 лъжици цветя, нека да пием около 2 часа. След просмукване може да се консумира. Те пият лекарствен чай преди всяко хранене за непълна чаша.

Травяная «метла», За да се подготви лечебен отвар, който помага да се отървете от мастните депозити, шлаката и нормализирането на метаболитните процеси, е необходимо да се складират с цветя от лайка, брезови пъпки, жълт кантарион и съцветия на безсмъртието. Всички компоненти трябва да бъдат раздробени и добре смесени. Трябва да пиете само прясно приготвено преди всяко хранене за половин час. Подгответе билкова "метла" от лъжица, пълна с вряла вода в половин литър обем.

Изчистете тялото на токсините в дома: мнение на лекар

След появата на теорията за шлайфането на организма, представена от германския лекар Rekieweg, дебатът за целесъобразността на почистването не намалява. Поддръжниците ревностно доказват, че тялото не е в състояние да функционира нормално, ако в него има вредни отпадъчни продукти.

По-консервативните противници твърдят обратното. Човешкото тяло не работи като производство без отпадъци. И всички продукти на гниене, както и т. Нар. Шлаки, се елиминират естествено. Подкрепата или не такова мислене е личен въпрос за всеки.

Но във всеки случай е необходимо да изберете метод на почистване, който не може да вреди на здравето. И най-добрият начин да възстановите метаболитните процеси и наистина да очистите организма е балансирана диета.

В края на краищата наистина има много продукти, които позволяват значително ускоряване на почистването.

Така че, за да помогне на черния дроб ще дойдат продукти под формата на зехтин, магданоз, ябълки, краставици.

За да подобрите ефективността на лимфната система, можете да използвате ехинацея и киселец.

Отърви се от излишната течност може да бъде с помощта на коприва, ябълки, тиквички, краставици.

Като естествени лаксативи, можете да използвате влакно, вода, цвекло, сушени сини сливи.

И за да увеличите изпотяване, можете да използвате лук, горчица, зелен чай, чесън.

Share:
Comments