Изумителна янтърна киселина: нейните ползи и вреди за

На това, което само човекът, преследващ добро здраве, жизненост, хармония и здраве, могат да отидат!

Раздробена в прах или в таблетки с кехлибар?

Отлично!

Особено защото струва такова пени, а въздействието върху тялото е сравнимо с биологичния удар на додог от последните години - коензим Q10.

Сукцинова киселина: съставът се прилага

Всъщност, приемането на янтърна киселина с полза за тялото под формата на лекарствен препарат има смисъл само ако изпитва увеличени физически, емоционални и интелектуални натоварвания. Ползите от янтърна киселина също ще бъдат, ако имунната система е постоянно засегната от външни неблагоприятни фактори (екология, антибиотици, вируси).

Нашето тяло напълно независимо произвежда 200 mg янтарна киселина на ден. Това в обикновеното състояние е достатъчно. Друго нещо е, че градските жители отдавна забравят какво е "нормалното състояние", а постоянните настинки, хроничната умора и отвратителните екологични условия ни правят бавни, раздразнителни, значително съкращавайки живота им.

Тъй като тялото не знае как да натрупва кехлибарна киселина за бъдеща употреба, като консумира целия дневен обем, има нужда от допълнителни дози от веществото. Това ни позволява да ускорим клетъчния енергиен обмен, като изкуствено произвеждаме янтърна киселина с ползи за здравето.

Фармацевтичната сукцинова киселина в таблетки или прах попада в категорията на хранителните добавки - биологично активни вещества, Получава се чрез обработка на естествен кехлибар. Продуктът се разпознава като напълно безопасен. Външно е обичаен кристален прах с бял цвят с кисел вкус, подобен на вкуса на лимонената киселина.

Влизайки в тялото, веществото се активира под формата на така наречените сукцинати - соли, които регулират жизненоважната активност. Това е невероятно, но те се натрупват точно в този орган или система, където в момента те се нуждаят най-много, Това са сукцинати, които се противопоставят на свободните радикали, убийците на имунитета.

Кехлибарната киселина, чиято полза е очевидна, се открива в някои хранителни продукти. Ако няма таблетки, можете да ги използвате, за да поддържате имунитет, ако е необходимо. Можете да влезете в диетата:

• кефир, простоквашу;

• морски дарове;

• ръжен хляб;

• семена

• сирена;

• сок от цвекло;

• незрели цариградско грозде;

• грозде;

• бирена мая и самата бира;

• ечемик;

• отлежало вино.

Има няколко схеми на янтарна киселина със здравни ползи.

1. Съгласно общата схема за поддържане на имунната система, както и за предотвратяване на настинки или ТОРС, възрастните трябва да приемат една таблетка три пъти дневно с храна (задължително, в противен случай ще има киселини и при постоянно нарушаване на правилата за приемане може да получите язва). Курсът на приемане е един месец.

2. При високи натоварвания можете леко да промените схемата: вземете три таблетки три последователни дни, след което направете еднодневна почивка. Курсът на лечението - десет таблетки.

3. За алкохолно отравяне или тежка интоксикация поради други причини, една таблетка трябва да се приема един час преди облекчение, но не повече от шест таблетки на ден.

4. Ако искате да предотвратите махмурлук, в навечерието на празника, в продължение на два часа, можете да пиете две таблетки наведнъж (заедно с храна!).

Кехлибарена киселина: каква е ползата за тялото?

Полезни свойства на янтърната киселина не са преувеличени. Това вещество наистина насища енергията, която се нуждае от тялото й, без да изразходва тези органи, които работят "в нормален режим". Изключителни полезни свойства на янтърна киселина, нейните ползи са обяснени най-добре:

• подобрява подаването на тъкани, органите с кръв, повишава хемоглобина, укрепва стените на кръвоносните съдове;

• е мощен антиоксидант, който насърчава подмладяване на цялото тяло;

• Унищожава повредените клетки;

• намалява вредните въздействия на токсичните вещества и улеснява евакуацията на тялото им;

• нормализира работата на сърдечно-съдовите, уринарните, чревните, нервните системи, черния дроб, мозъка и други органи;

• облекчава състоянието на хронична умора, допълвайки резервите на организма.

Периодично приемайте янтърна киселина с полза за организма, която се препоръчва на спортисти, физически работещи и често болни хора, студенти по време на сеансите. Лекарството напълно възстановява тялото с намален имунитет, след и по време на сериозно заболяване, със стрес, алкохолна интоксикация. Полезни свойства на янтърната киселина могат да се използват като превантивни мерки през сезона на грип и настинка.

Доказано е, че янтърната киселина е полезна за човешкото тяло, страдащи от диабет и рак, Той стимулира производството на инсулин, нормализира метаболитните процеси, инхибира растежа на туморите, спира скоростта на дегенерация на раковите клетки, насърчава възстановяването след лечение и намалява риска от рецидив.

Препоръчва се да се вземе янтърна киселина за лечение на разширени вени, със слабост на съдовите стени, нарушение на кръвообращението, възстановяване след лечение на исхемия. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, лекарството се използва за възпаление на бъбреците, цироза на черния дроб, нарушение на мастния метаболизъм в черния дроб, за лечение на бронхиална астма.

Кехлибарната киселина също е от полза за здравите хора. Той забавя процесите на стареене, подобрява настроението и тонуса, подпомага репродуктивните функции, помага да се отърве от сънливостта и слабостта, подобрява цялостното здраве.

За някои хора, янтърната киселина е помогнала да отслабнете, въпреки че това лекарство няма тази цел. Има дори и специална схема за приемане на лекарствен продукт, но действителната му ефективност не е доказана.

Кехлибарена киселина: каква е вредата за здравето?

Изглежда, че янтърна киселина може да реши всички здравословни проблеми, и с постоянно приемане помогне да живеят до много старост млади, красиви и без едно възпалено. Това не е съвсем вярно. Първо, веществото не се натрупва и не се използва от организма, ако няма здравословни проблеми. За здравия човек, приемането на лекарството изглежда напълно безсмислено.

Освен това, неконтролираното приемане на увреждания от янтърна киселина може да причини доста сериозни. Има редица заболявания, при които лекарството не може да бъде използвано:

• остра и хронична язва на стомаха, дванадесетопръстника;

Възпаление на червата от всякаква етиология;

• хипертония (лекарството леко повишава кръвното налягане);

• глаукома (същата причина: повишено вътреочно налягане);

• наличие на бъбречни камъни;

• Ангина пекторис и коронарна болест на сърцето.

В присъствието на тези заболявания вредата от янтърната киселина ще бъде огромна. Възможно е да се провокира, например, образуването на нови камъни в бъбреците, перфорация на стомашни язви, нарушено зрение. Разбира се, употребата на лекарството в случай на алергия или индивидуална непоносимост е забранена.

Не пийте янтарна киселина през нощта. Имайки тонизиращ ефект върху тялото, може да предизвика безсъние. Липсата на пълна почивка през нощта може да намали цялото предимство на янтърната киселина до нула.

И накрая, не трябва да забравяме, че янтърната киселина ще навреди, ако се приема на празен стомах, освен ядене. Ако няма начин да се яде, трябва най-малко чаша вода или чай, за да се избегне дразнене на стомашната лигавица.

За бременни и кърмещи майки: янтърната киселина е полезна или вредна

Полезни свойства на янтърната киселина улесняват бременните жени да издържат на труден период на новия живот. Организмът на бременната жена изпитва огромен стрес, следователно недвусмислено се показва прием на препарат. Важно е киселината да не се натрупва в тялото и следователно не може да навреди на самата жена, нито на бъдещото бебе.

Какво е използването на янтърна киселина за здравето на бременна жена?

• Насърчава нормализиране на метаболизма на кислорода в тъканите, като осигурява нормално кислородно дишане на плода и предотвратява хипоксия.

• Елиминира токсикозата на всички етапи на бременността.

• Премахва вредните вещества от клетките на тялото, като осигурява създаването на добър имунитет за детето.

• Елиминира майката от стрес, подобрява работата на нервната система на бременната жена, което намалява риска от патологични състояния на съдовата и нервната система на развиващия се организъм на бебето.

• Намалява последствията от хормоналните промени в тялото на бъдещата майка, като ви позволява да се отървете от периоди на депресия, неконтролирани промени в настроението.

• Предотвратява оток поради подобрена бъбречна функция, осигурява отстраняване на токсични вещества.

• Осигурява оптимално транспортиране на клетки и микроклетки, необходими за клетките, благодарение на което се постига пълното хранене на плода.

• Намалява опасността от анемия.

Кехлибарната киселина защитава възникващия организъм на детето от патогенни бактерии, токсини, осигурява кислород, предотвратява вродени заболявания и малформации. Наркотикът допълва енергийните загуби на бъдещата майка, улеснява раждането, свежда до минимум стагнацията.

Замърсяващата янтарна киселина е способна да донесе само в случай, че такова сериозно усложнение се развива в късните етапи на бременността, като например гестоза.

След раждането ползите от янтърна киселина не изчезват за здравето на кърмещата майка. Благодарение на лекарството тялото се възстановява по-бързо и количеството на кърмата нараства. Липсата на кумулативен ефект е определен плюс, когато се използва янтърна киселина. Увреждане на здравето на детето, което веществото не може.

Кехлибарна киселина за деца: полза или вреда

Педиатрите нямат нищо против използването на янтърна киселина, често болна, отслабена от деца. обаче назначаването на лекарство може да бъде само лекар, Полезни свойства на янтърната киселина ще помогне да се възстанови детето след заболяване, да му възстанови активността и да го спаси от слабост.

Заболяването с медикаменти може да бъде причинено от същите причини, както при възрастните: пептична язва, възпалителна болест на червата, високо кръвно налягане, уролитиаза, алергии.

Според обичайната схема децата на възраст под пет години се препоръчват да дават половината таблетки с храна три пъти на ден, а от пет години - една таблетка три пъти заедно с храната. Има обаче възможни варианти, така че само педиатър, индивидуално и в зависимост от болестта, може да предпише на детето лекарство.

Не разчитайте на факта, че янтърната киселина ще реши всички проблеми, свързани със здравето. Въпреки това, наркотикът може да осигури реална помощ на тялото по време на стрес и след възстановяване от заболяване, особено ако се използва заедно с други средства за рехабилитация.

Share:
Comments