Изтече хемороиди: какво да направите или направите в домашни

Хемороидите са болест, която се развива постепенно.

Понякога обаче се случва заболяването да стане много остра и възлите да изчезнат от ануса изведнъж.

Причината за възпалението може да служи като редовен дълготрайно запек поради нарушения на храненето и дори сексуален контакт с анално проникване.

С остри болки не се паникьосвайте.

По-важно е да помислите кога са излезли хемороидите, какво да правите, за да премахнете дискомфорта и да облекчите състоянието, преди да посетите лекар.

Първата стъпка е да разпознае болестта

Много е важно да се разпознават хемороидите навреме, за да се започне лечение и да се предотвратят усложненията от развитието на болестта.

Основни симптоми

1. Тежък дискомфорт в ануса. Изглежда на човек, че има вътрешно тяло. Това показва, че хемороидният възел все още не е възпален, но вече е започнал да се развива.

2. Кръстосано разпределение - най-често се получава след евакуация на червата. На фекалните маси можете да видите пурпурни плътни задръствания, които показват, че хемороидите са излезли. Какво да направите в този случай ще бъде посъветван от професионален лекар.

3. Болезнената болка в аналната област започва да тревожи пациента, когато възелът вече е възпален.

4. Сърбежът е страничен ефект на хемороидите, който започва да тревожи човек с кожно дразнене близо до ануса.

Това са основните симптоми, които говорят за възпаление на хемороидалния възел. Не трябва да забравяме, че всеки пациент се проявява индивидуално. Например, болката може понякога да избледнее, а след това да се прероди с нова енергия. Невъзможно е да не се обръща внимание на това, за да се избегнат по-сериозни усложнения.

Причини за възпаление на хемороидите

Основната причина за развитието на заболяване е нарушение на правилното функциониране на плавателните съдове. Първо има силен приток на артериална кръв и с изтичането му се образува възел.

Негативни фактори, които допринасят за развитието на възпаление в ануса:

• редовно запек;

• Бременност и постнатален период;

• работа, свързана с чести повдигане на тежести;

• Вдигане на тежести;

• проблеми с диетата;

• предразположение към заболяването на генетично ниво;

• заседнал начин на живот;

• Злоупотреба с алкохолни напитки;

• чревни инфекции.

Ако хемороидите изчезнат, какво да правите е въпрос, който човек трябва да попита, след като е открил причината за появата на болестта. За всеки пациент причината може да е негова. Ето защо е много важно да се консултирате с лекар, да предадете всички необходими тестове. Само след получаване на резултатите лекарят може да разкрие своята присъда, да определи източника на проблема и да предпише правилното лечение.

Излезе хемороиди: какво да правя? Първа помощ

Когато хемороидните възли само започнат да се възпаляват, за човек това не е голяма опасност. Ако спешно предприемете правилните мерки, болестта може да бъде спряна, което ще предотврати по-нататъшното й развитие.

Въпреки това, в случай, че кръвта все още се вижда на изпражненията след изпразване, не можете да загубите сърцето си. В тази ситуация основното е да може да се оказва първа помощ. Когато болката и дискомфортът преминат, последващите консултации с лекаря за премахване на фокуса на заболяването.

1. Ако човек изпитва изтощителна болка в аналната област, студеният компрес ще помогне да го премахнете. За да направите това, трябва да вземете парче марля, да я навлажнете с разтвор на калиев перманганат и да го прикрепите към проблемния участък. Това лекарство премахва синдрома на болката, подуване и възпаление.

2. При продължителен запек, най-добре е да вземете слабително средство за почистване на червата.

3. Не се препоръчва да бъдете в склонна позиция или да седите дълго време. С хемороиди, разходки на чист въздух, плуване са полезни.

4. Студена вана - друг начин за облекчаване на болката в ануса. За по-голямо въздействие може да се добави лед към водата.

Изтече хемороиди: какво да правите и как да лекувате болестта на различни етапи

Лекарите разграничават 4 основни етапа на заболяването, като всеки от тях има свои собствени методи на лечение. Ако хемороидите изчезнат, какво да правите, е необходимо да се консултирате с лекаря. Първоначално лекарят ще определи тежестта на заболяването, след това ще посъветва правилното лечение.

1. Първоначалният етап

Характеризира се с рядко кървене и подуване на хемороидите. Когато пациентът открие симптоми, той има истински шок, защото как да действа в тази ситуация не е известно на всички. Не е важно да изпитвате в началния стадий голям шанс да бъдете излекувани от заболяване. Обикновено лекарите предписват таблетки, ректални супозитории и аналгетични мехлеми, които също облекчават възпалението.

2. Вторият етап

Хемороидните възли на този етап се увеличават и по-често започват да се излизат навън. Можете също да забележите кръв не само след изпразване, но и ако човекът е в спокойно състояние. Лечението е същото като в началния етап, при необходимост се добавят сесии за склеротерапия.

3. Третият етап

На този етап човекът няма да може да фиксира възлите самостоятелно. Болестта придобива все по-голяма скорост и често страда от съкращаване на болките в ануса. Дори при малък товар, хемороидният възел изпада, което се придружава от кръв. Лекарите предписват хирургични процедури.

4. Отчаяният последен етап

Хемороидните възли спадат редовно, анусът винаги кърви. Четвъртият етап се счита за най-пренебрегваната форма на болестта и е абсолютно необходим без хирургическа интервенция. Радио вълна лечение и лазерна коагулация често се използват.

Народни методи за борба с хемороидите

Изтече хемороиди - какво да правим и дали е възможно да се борят с нея фолк методи? Възможно е, ако стадият на заболяването е начален. Има няколко полезни рецепти, които облекчават възпалението на хемороидите и облекчават синдрома на болката.

1. Билкови компреси. Те могат да бъдат направени с отвари от плантани, коприва или жълт кантарион.

2. Йога. Има специални набори от упражнения, насочени към стимулиране на мускулите на ануса.

3. лед. Прилагането на парче лед върху ануса може временно да се облекчи от болката и да се премахне възпалението на възела.

Хемороиди по време на бременност

Много често бременни жени излизат от хемороиди - какво трябва да правят жените в интересна ситуация? Използването на лекарства е нежелателно, затова лекарите съветват да следват прости препоръки.

1. Вземете охлаждащи мехлеми.

2. Поставете свещите от морски зърнастец.

3. Нанесете компреси с разтвор на калиев перманганат.

4. Изключете от ежедневната диета всички продукти, които предизвикват запек.

Когато има конуси на хемороиди - това е много неприятно както от морална, така и от физическа гледна точка. Основното нещо не е да се отложи решението на проблема, но възможно най-скоро да се консултирате с лекар, за да определите причината за болестта и целта на лечението. Предотвратяването на усложнения в началния стадий на заболяването, тъй като се развива, ще бъде все по-трудно. Човешкото тяло винаги дава своите "главни" сигнали. Трябва да ги изчакате. Дори появата на хемороиди е сигнал, че е настъпила вътрешна недостатъчност.

Share:
Comments