Използването на изливането: укрепване на здравето още от

Човешкото тяло не използва цялата енергия, съхранявана вътре.

Краткосрочният "студен удар" помага да се активира латентната сила.

Ако всяка сутрин излеете студена вода, целият ден ще бъде енергичен и енергичен.

Проклятие: какво е това, как да кандидатствате

За развлекателни душове няма сезонни ограничения: те се провеждат целогодишно на закрито или на открито. Използването на душ се постига, когато процедурата се изпълнява правилно е важно да спазвате основните правила.

Желанията се извършват по различни начини, в зависимост от целта:

1. Общо покритие.

При извършване на общи душове задължителното условие е промяна в температурата на водата както по време на една процедура, така и при повтарящи се процедури.

Гладките започват с вода при температура 30ºС и постепенно се свеждат до 20ºC. Процедурата на общо душене продължава от три до пет минути и се повтаря два пъти на ден.

Честите дупки помагат с неврози с депресия на нервната система и за укрепване на тялото.

2. Частично покриване.

Изпълнява се с намаляваща температура в една процедура от 30ºC до 25ºC. Продължителността на процедурата е 13 минути за всяка част от тялото.

Те се използват за лечение на невроза с отслабено състояние на тялото и разширяване на вените по краката.

При извършване на частични душове е важно да се вземе предвид ефекта на водата върху зоните на тялото. Ударът на поток от вода върху областта на яката засяга органите на гръдния кош и помага да се отървем от главоболието и се провежда душ, за да се премахнат признаците на ревматизъм и остеохондроза.

3. Полагане на селища.

Методът на действие върху тялото не се различава много от душа, но правилата за изпълнение са различни.

Изливането се извършва от подходящ контейнер, в ролята на който може да бъде кофа, басейн или кана за поливане.

При поставяне, контейнерът с вода е на 25 сантиметра от тялото. По време на процедурата, водата се търкаля надолу по багажника и не се простира от двете страни.

Селскостопанските шлюзове оскъдно консумират вода и дават повече резултати.

Редът за навлизане на водата в тялото играе важна роля. Преди всичко, водата действа на гръдния кош и гърба, после на стомаха и едва тогава на ръцете и краката.

Важно е това главата не се намокри в общата сесия.

Локализирането на покритието се класифицира в:

1. Изсипва цялото тяло.

Включва вода на тялото напълно, включително на главата и краката. На гърба, носа, на слънчевия сплит и на местата на гънките на ръцете и краката се изпраща поток от вода.

Има успокояващ ефект, подходящ за раздразнителни хора. Водата се използва от 15 ° C до 18 ° C.

2. Изсипете горната част.

Водата засяга тялото само до талията. За да се предотврати навлизането на водата в краката, кърпата е обвързана с талията. Първо, водата тече към дясното рамо: наклонете тялото така, че водата се оттича от него към лявото рамо и след това надолу към лявата ръка. След това се излива шийката на гръбначния стълб, гърба и гръбнака. Потапянето с левия край на рамото, от което водата тече отдясно.

С тази душа главата остава суха.

Пленените са подходящи за хора, страдащи от белодробни заболявания, с изключение на периода на остро развитие на болестта.

3. Изливане на долната част на тялото.

Помогнете на хора, страдащи от чревна функция и съдови заболявания на долните крайници.

Изливането започва в областта на лумбалната област, след което преминава към бедрата, краката и стомаха. Преди да се напуснете, препоръчваме да се залепят краката ви.

4. Подуване на гърба.

Помага за укрепване на гръбначния стълб, лечение на остеохондроза, подобрява кръвообращението, възстановява нервната система, нормализира съня.

Изливането започва с единна струя от шията до петите и обратно. След това се обръща внимание на шията, ноктите и талията.

Лечение: каква е ползата за тялото?

Принципът на полагане е разликата в телесната температура и водата. Водата, навлизайки в тялото, засяга термичните и студените рецептори, като рефлексът се стеснява в капилярите. Кръвта забавя скоростта на движение, температурата спада, позволявайки на тялото да спести топлина.

Това води до увеличаване на притока на кръв към вътрешните органи и дълбоките тъкани. Когато капилярите отново се разширят, активирането на рецепторите активира автономната и нервната система.

Притокът на кръв към тъканите подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система и увеличава тонуса на нервно-мускулната система.

Правилният подход към издръжливостта е от полза за организма:

1. Положително се отразява на тена, стяга кожата на тялото след раждане и загуба на тегло.

2. Установява обмяната на веществата в организма, елиминира целулита и мастните депозити.

3. Подобрява кръвообращението, се счита предотвратяване на разширени вени и хипертония.

4. Дава енергия, облекчава депресията, Ефектът на студената вода засяга областите на мозъка, отговорни за производството на норепинефрин, хормон, който потиска депресията.

5. Подобрява състоянието на косата.

6. Успокоява нервната система.

7 Укрепва имунитета, Ако тялото се е адаптирало към ежедневното гмуркане, то спира да реагира на студа, така че с настъпването на студени и дъждовни дни тялото няма да плаща на влагата на вниманието.

За съжаление, наливането не гарантира защита на тялото от ARVI, но закоравелите хора леко понасят хода на заболяването, възстановяват се бързо и не получават усложнения.

Желания: възможно увреждане на здравето?

Започването на душе не следва с противопоказания:

1. Период на обостряне на хронични заболявания.

2. Кожни заболявания.

3. Периодът на остри респираторни инфекции и грип.

4. Повишено очно налягане поради риска от отделяне на ретината.

5. Сърдечни заболявания: тахикардия, исхемия, сърдечна недостатъчност.

6. Хипертония.

7 Туберкулез в открытой форме.

8. Болести на пикочно-половата система.

9. Онкологични заболявания.

10. Епилепсия.

11. Предсърдно мъждене.

12. Болести на щитовидната жлеза.

13. Отложен инсулт или инфаркт.

14. Тромбофлебит.

Част от дупките са вредни, защото усещането за сила, усетено след процедурата, се дължи на освобождаването на надбъбречните хормони. Редовното стимулиране на тяхната работа причинява пристрастяване и изтощение. Излишъкът от хормони в организма увеличава тромбозата на кръвоносните съдове и капилярите.

Прочистването, както и другите здравни процедури, изисква точността и изпълнението на правилата. Ако няма очевидни болести, но здравето не може да се нарече силно, консултирайте се с Вашия лекар, така че да не се нанася вреда на тялото.

За бременни и кърмещи майки: дозите са полезни?

Правете леене по време на бременност, помнете здравето на бебето. Ако има грешен подход, съществува риск от катарална болест, която е изключително нежелателна през този период.

Бременните жени се препоръчва да излеят краката си, предотвратявайки разширените вени.

За това водата тече от коляното или бедрото до крака.

Такива дупки спомагат за подобряване на кръвообращението на крайниците, облекчават усещането за умора и тежест в краката. Студената повишава тонуса на вените и съдовете, предотвратявайки появата им.

Поглеждането по време на бременност е полезно както за бъдещата майка, така и за бебето. Единственото предупреждение е предназначено само за здрави жени.

Бременността сама по себе си не е противопоказание за задържане, но ако преди бременността душе не се практикува, този период не е подходящ за начало, По време на бременността тялото понася тежки натоварвания и не натоварваме този период.

Ако душата е била практикувана преди бременността, нейното начало не трябва да се спира.

Друг аргумент в полза на изливането е увеличаването на кърменето, така че ако младата майка е здрава, но има проблеми с храненето, душът ще бъде от полза за организма.

Желанието за деца: полезно или вредно

Проклятието на деца е сигурен начин да ги втвърдите. Широко се смята, че децата трябва да бъдат омекотени не по-рано от една година, тъй като температурната разлика е вредна за бебетата. Всъщност бебето вече е изпитало първото втвърдяване по време на раждането, удряйки тялото с температура от 36.6ºC в стая с температура 25ºC и се чувства здрава. Ето защо, ако развитието на бебето е нормално, той яде, натрупва тежест и не показва сериозни проблеми с нервната система, смело се пристъпи към притискане.

Малко дете се изсипва хладка вода (35ºC) веднага след къпане. Когато се затопли, повторното изливане започва от петите, водата се охлажда до 7-10ºC. След това, обвити в пелени, без да избърсва. Температурата на изливане намалява с една степен на всеки три дни под 20 ° C температурата не трябва да се понижава.

По-големите деца се подлагат на душ под формата на контрастен душ. Детето трябва предварително да се затопли в топла вода, след това краката, палмите и яката ще излеят студена вода. След поставяне на детето отново се издига под топъл душ. Препоръчва се тези действия да се повтарят пет до седем пъти. Основното нещо е да започнете с подгряването на тялото и завършете - като излеете.

В никакъв случай децата не могат да бъдат поглъщани от кашлица или треска. Когато детето се е възстановило, е необходимо да свикнем с душе от самото начало. Започнете да покривате краката с вода при стайна температура, като постепенно понижавате температурата.

Изливането е добро за здравето и развитието на децата, но е задължително си струва да следвате четири принципа:

1. Систематично провеждане на душе.

2. Постепенно увеличаване на времето.

3. За дете, душ не трябва да бъде изненада. Детето в никакъв случай не трябва да се плаши - то травмира нервната му система. Обяснете му принципа на процедурата, представете си, че се излива в игрива форма.

4. Не давайте душ, ако детето е студено. Не прекалявайте.

Share:
Comments