Използване на лентата: правила за формиране на добра поза.

За повечето хора, дори от малка възраст, турнигата е свързан с издърпвания, различни катаклизми, прозорци и други трикове на дворцовите "спортисти". Всъщност барът е отлична черупка за намиране на здрава гръбнака и гръбнак, красива поза, силен корсет и здраво тяло.

Образуването на красива поза, преса, силна гръб и ръце - ползата от хоризонталната лента за различни мускулни групи

За да намери красива широка гръб, той ще стане най-добрият асистент за хоризонтален бар. При формирането на облекчението на торса и гърба е трудно да се мисли за достоен заместител за него под формата на обичайни упражнения или симулатори. Обикновените издърпвания могат да се извършват с различни дръжки, но това е класическият широко или средно сцепление, което самите длани са най-ефективни за изпомпване на гърба. Когато изпълнявате елементите, трябва да наблюдавате лактите - те трябва да бъдат насочени отстрани, но не и навътре. Още по-ефективни са затягането на главата с широко сцепление.

Когато използвате хоризонтална лента, мечтите за големи и напомпани рамене ще останат мечти. Пресечната греда може само леко да зареди предните и средните раменни мускули. Мускулите на гърба могат да се изпомпват малко от тясното задно захващане при издърпване, но ефективността няма да бъде забележима.

Що се отнася до ръцете на съмнение, няма - заниманието на бара укрепва и включва в работата абсолютно всичките му мускули, включително и трите брахиални. Ето защо гимнастичките или любителите на бара винаги имат силни ръце.

Мускулите на пресата са друга област, която получава натоварване, когато работите на бар. И дори обичайните упражнения върху ръцете, например, издърпванията непряко включват мускулите на пресата. Също така има специални упражнения върху пресата на напречната греда, като например издърпване на чорапите в бара, повдигане на огънатите крака в коленете до гърдите, които се изпълняват по време на визията.

Използване на бара за жени, мъже и деца

Физическите класове в бара са полезни за всички: за жени, за мъже и за деца. Но за всяка категория хора хоризонталната лента играе специфичната си роля.

Жените често не избират напречната греда на главния снаряд за тяхното обучение. А тези, които използват бара, получават красива поза, възможност да отслабнете и бързо да изпомпват пресата. Значителна част от жените се занимават със заседнала работа, а най-простите издърпвания са в състояние да отпуснат гръбначния стълб - след упражнение, тя се простира, напрежението, което се натрупва през деня, напълно се отстранява от него и позата се нормализира.

Използването на напречна греда като снаряд за изпомпване на пресата помага на момичетата бързо да изгарят излишните калории и да отслабнат. Издърпайте краката си в гърдите си е едно от най-ефективните упражнения за начинаещи. Основното нещо е да не забравяме да правим сложни програми и да се храним правилно да губим повече паунда.

За мъжете издърпванията в бара обикновено са нещо обичайно, особено за тези, които водят активен начин на живот или спортисти. Предимствата на бара за мъже са огромни, включително:

• укрепване на гръбначните мускули;

• подкрепа на физическата форма;

• укрепване на гръбначния стълб;

• Увеличава издръжливостта;

• Затягането с тесен сцепление прави ръцете си здрави;

• дръжките с широко захващане създават гръб.

Всеки тип упражнение е в състояние да носи своето специално предимство за тялото.

За децата, които винаги се гмурват докато правят домашна работа, седнат на масата, играят на телефона, гледат телевизия, упражненията на бара ще бъдат най-добрата превенция за развитието на проблеми с позата и гръбнака. За да се предотврати развитието на различни патологии с гръбначния стълб, е желателно детето да внуши желание да се упражнява върху хоризонтална лента от най-ранна възраст. Трябва да започнете с обикновена виза, която ще изправи гръбнака, ще укрепи мускулите на гърба, пресата, ръцете, ще подобри здравето ви. Не е необходимо да се налага незабавно изтегляне на децата, обикновено е трудно за тях, особено ако физическата подготовка напълно отсъства.

Използването на бар с различни заболявания

Ако разглеждаме проблема от страна на медицината, предимството на хоризонталната лента е преди всичко в предотвратяването на заболявания като остеохондроза и сколиоза. Това се дължи на възстановяването на капилярите и съдовете по време на тренировка, което възстановява нормалното хранене на гръбначния стълб. Елементарните зъби не само могат бързо да разпределят натоварването между прешлените, но и да нормализират циркулационния процес в тялото, да разтеглят и облекчават напрежението от мускулите след физическо натоварване и просто благоприятно повлияват гърба на лицето.

При съществуващи усложнения под формата на изтриване на тъкани в междупрешленните дискове е необходимо разтягане на гърба. Ежедневните уроци, дори само няколко минути на ден, могат да намалят натоварването на повредените зони и да възстановят загубеното естествено огъване на гръбначния стълб.

Със съществуващата междувертебрална херния упражненията на бара се разрешават само на хора, които са в първия стадий на заболяването. Тъй като Vis е в състояние да увеличи разстоянието между прешлените, хоризонталната лента се вписва позитивно в дневния график на пациентите. Въпреки това предварителната консултация с лекуващия лекар по отношение на обучението няма да попречи.

При коригиране на позата поради лордоза е необходимо да се избягва огъване по време на обесване. Окачването трябва да бъде точно така, че гърбът да не се огъва.

Хиподинамията е прогресивно заболяване на нашето време. Все по-често хората стават мързеливи и водят до заседнал начин на живот. Но те забравят в същото време, че пасивността може да причини много заболявания, а физическите упражнения лесно могат да заменят много наркотици, да предотвратят заболявания и да повишат имунитета.

Поддържайте здравословен ум в тялото, дори и чрез редовно, но редовно зареждане или чрез окачване на бара.

Ползите от бара: важни фактори и правила за извършване на упражнения

За да подобрите ефективността на упражненията и да избегнете увреждане на тялото по време на упражнението на бара, трябва да знаете как да ги изпълнявате правилно. Основните правила ще помогнат в това:

1. Предварително е необходимо да се загрее за загряване на всички мускули.

2. Задръжте на напречната греда с прави захващане, като поставите ръцете по ширината на раменете си.

3. Мускулите на краката, ръцете, раменете и гърба по време на упражненията не трябва да бъдат напрегнати.

4. Ако е възможно, главата трябва да се държи прави, гледайки право напред.

5. Избягвайте внезапните движения, не можете да скочите, освобождавате напречната греда. Най-напред трябва да изчислите височината на напречната греда въз основа на собствената си височина, така че след упражнението да слезете внимателно на пръстите на краката си.

В допълнение към основните правила е необходимо да се вземе предвид наличието на хронични заболявания. Тези хора, които имат проблеми със ставите, препоръчително е да посетите лекар предварително и да получите одобрението му за провеждане на лекциите в бара. В много случаи напречната греда може да влоши състоянието на тялото при такива заболявания.

За да намерите атлетична форма, да увеличите прага на издръжливост и да укрепите много групи мускули, трябва да приложите упражненията на бара.

Условно, всички упражнения на напречната греда могат да бъдат разделени на две основни групи:

• опростени визи - те се използват в по-голямата си част като подгряване за подготовка и загряване на мускулите;

• подсилени зъби с физическа активност.

В леката група могат да се използват следните упражнения:

1. Движение на ръцете - с това упражнение тялото трябва да бъде под пълен контрол. Дръжте тялото гладко, избягвайте разклащане. По време на тренировка, трябва да натоварвате задните части и мускулите на гърба възможно най-много, като държите ръцете си леко наклонени.

2. Рока на краката - позицията на багажника, когато се изпълнява, е да се опитате да оправите колкото е възможно повече, само краката трябва да работят напред и назад. Можете да редувате люлеенето с изображението на ходенето по тегло.

3. "Swing" - упражнение, в което е включен труп. Тя трябва да се разклаща във всички посоки.

4. Циркулационно въртене на краката - багажникът отново трябва да се държи прави и да се движи равномерно около краката.

5. Циркулационно въртене на багажника - подобно на предишното упражнение, при което е необходимо да се работи с багажника, а не с краката.

Когато отивате в напреднал стадий, ще имате нужда от тези упражнения:

1. Повдигане и окачване - са необходими за укрепване на мускулите на ръцете и гърба.

2. Повдигане на краката по време на медуза - това упражнение ще помогне за изпомпване на мускулите на коремната преса. За да направите резултатите осезаеми, трябва да се опитате да достигнете до напречната греда с краката си.

3. Vis с крака като колоездене. С усукване на въображаемите педали на велосипеда, бедрата и глутеалните мускули са замесени в теглото.

4. Упражнение за статично - по време на забиване е необходимо да се държи ъгъл от 90 °, най-лесният елемент за първи път е ъгълът от 45 °.

Хоризонталната лента носи още повече ползи за тялото чрез редуване на динамично и статично обучение върху него. Не давайте предпочитание само на най-сложните елементи - затова можете да претоварите гръбнака и да повредите тялото. Най-добре е да се редуват упражнения с различна сложност, за да се разпредели равномерно натоварването през цялата тренировка.

Полезни съвети за улесняване изпълнението на упражненията на напречната греда:

1. Ако мускулите са нееластични, тогава физически натоварвания за тялото ще бъдат дадени трудно. Ето защо е много важно да отделите малко време преди или след стречинг упражнения.

2. Водата помага на тялото да придобие сила, тъй като е източник на енергия. Ако пиете много вода по време на тренировка, тогава необходимото равновесие в организма ще продължи и следователно ефективността на упражненията ще се увеличи. За пълното упражняване на тялото се изисква не-газирана вода.

3. Правилното хранене - друг положителен фактор, който повишава ефективността на класовете. Диетата, която е под контрол, ще направи тялото по-здрава и също ще помогне да се отървете от излишните килограми - тегловни фактори, когато тренирате на бар.

4. Поддържането на активен начин на живот е в състояние да развие положителни навици и по-лесно да третира всякакви физически дейности. Можете да се движите по-дълго, да ходите, да ходите, да плувате, да играете игри на открито или у дома си.

5. Необходимо е да се контролира нивото на захарта, което е основният източник на енергия за мозъка. Излишъкът му ще доведе до образуването на мазнини и липсата на непрестанно увлекателна умора. Тези фактори се отразяват в силата и издръжливостта на тялото, които са важни за провеждането на класове на бара.

Share:
Comments