Изплакнете устата със сладки напитки помага да се увеличи

Често губите самоконтрол и липсата на воля не ви позволява да се отървете от лошите навици? Няма значение, казват американските експерти. Чувствайте се свободни да излеете чаша безалкохолна напитка и ... изплакнете устата си! Основното нещо - не забравяйте да подсладите естествената си захар (идеален за вода и сладко, компот ilimors), и всичко останало, за да глюкоза, според ново научно изследване, което може много да подобри значително и засилване на чувството за човешко самоконтрол, увеличаване на шансовете ни за запазване на целомъдрието и дискретност в борбата със собствените си недостатъци.

Основата за това заключение бяха резултатите от един експеримент, проведен в САЩ в Университета на Грузия с участието на 51 студенти. Според изследователските условия всички участници трябваше да изпълнят така наречения Stroop тест. По време на преминаването си, на екрана, близо до който човек седеше, се появиха различни думи, които бяха имената на определен цвят. В същото време те са боядисани в цвят, различен от този, който те означават - те трябва да бъдат наименувани възможно най-бързо от участниците. Трудността беше, че студентите, до известна степен загубиха контрол над подсъзнанието си, започнаха да четат думите, произнасяйки името на грешния цвят, което те изобразяват, и това, което те посочват.

Преди да започнат задачата, доброволците бяха разделени на 2 групи. Половината от тях бяха помолени да изплакнат устата си с лимонада, в която захарта беше заменена с изкуствен подсладител, а останалите участници в експеримента трябваше да направят същото с подобна напитка, но предварително подсладени със захар. Използването на лимонада в изследването се определя от друга цел на учените - да се разбере дали заместителят на захарта е способен да стимулира мозъчната работа.

Така че, след внимателно анализиране на резултатите от задачата, извършена от учениците, специалистите разбраха, че втората група, която е изплакнала устата с подсладена лимонада, е успяла да постигне по-значителни успехи в сравнение с резултатите от теста, преминал от тях, отколкото първата, използвайки напитка с подсладител, върху тяхното тяло.

С други думи, тестът показва, че най-високите нива на самоконтрол по време на назначението имали тези ученици, чиито мозъци са наскоро бе пряко засегната от глюкоза, съдържаща се в захарта. Според учат лидер - професор по психология Леонардо Мартин, такъв ефект, на първо място, способността на глюкозата може да бъде причинено от стимулиране въглехидратни сензори в човешкия език, чрез преминаване през тялото повече енергия. На свой ред, да влезе в мозъка, това е благоприятен ефект върху някои от своите важни фигури, което ни прави по-бдителни и целенасочено, както и, че ни помагате да вярват в себе си за сметка на мотивация.

Share:
Comments