Избелване на зъби с водороден прекис: плюсовете и минусите

Снежна бяла усмивка е основен атрибут на съвременния успешен човек.

Но външните фактори имат вредно въздействие върху зъбния емайл.

Избелване на зъби с водороден пероксид - какво е това и кой го пасва

В резултат на пушенето, пиенето на кафе и напитки, които съдържат агресивни багрила, както и поради употребата на тетрациклинови антибиотици, зъбният емайл променя сянката. В усилията си да запазят зъбите си здрави, хората използват превантивни гелове и пасти за зъби с високо съдържание на флуорид, целящи предотвратяване на кариеса, без да подозират, че тяхното използване води до пожълтяване на емайла. Освен това по природа всеки от нас има свой собствен нюанс на зъбния емайл, който може да варира от сиво до жълто. Възрастовите промени също могат да повлияят на промяната в сянката на зъбите.

В такива случаи избелването на зъбите с пероксид може да бъде показано от онези, които искат да покажат снежнобяла усмивка.

Как действа това? В контакт с емайла на зъбите, водородният пероксид има свойството да проникне дълбоко в тъканите на зъба и да ги изясни. За да се постигне такъв ефект стана възможно благодарение на химичната реакция на окислението - активният кислород, действащ върху органичните съединения, ги разделя на прости вещества.

Трябва обаче да се помни, че не е целесъобразно да се злоупотреби с тази процедура, в резултат на което има леко разрушаване на емайла.

Метод за избелване на зъбите с водороден пероксид, естествени избелващи зъби

1.Опасна ли процедура?

В света има различни мнения относно изясняването на зъбния емайл чрез традиционната медицина, използвайки този пероксид. След като се прави такава процедура чрез лошо проучени решения, съществува риск от дразнене на нервните окончания, т.е. повишаване на чувствителността на устната кухина и съответно на зъбите. Също така в опасната зона може да са венците на устата.

• Преди да използвате пероксид или други смеси, съдържащи пероксид, трябва да бъдете проверени от зъболекар.

• Разбира се, методите на традиционната медицина са много по-евтини от аптеките, подготвени за употреба. Въпреки това, в случай на неблагоприятен изход от домашното осветление на зъбите, средствата, изразходвани за възстановяване от него, ще надхвърлят значително разходите за доказани наркотици.

• Решенията, които се приготвят у дома, засягат основно само малкия потъмняващ емайл.

• Пероксидът, който използвате, трябва да бъде най-малката концентрация, за да се избегне болка в областта на устата като цяло.

2. Изплакнете устата

Проучванията доказват, че сравнително продължително използване на водороден пероксид може да бъде напълно отбелязано за безопасност. Това ще помогне да се запазят зъбите от появата на нови петна и значително озарява смазката. За реална ефективност и добър ефект, винаги трябва да използвате решението всеки ден, за да дезинфекцирате устната кухина и да избелите зъбите си.

1. Необходимо е да се използва пероксид с концентрация в диапазона от 2 до 3.5%, той може да бъде закупен във всяка аптека. Ако използвате смес с по-висока концентрация - състоянието на устната кухина ще бъде изложено на риск.

2. Трябва да смесите дестилирана вода и водороден прекис в съотношение един към един.

3. Изплакнете устата за 30 до 60 секунди, но не повече.

4. След приключването на процедурата, това решение трябва да се изплюе. Ако от пероксида започнете да изгаряте вътрешната част на устата, разтворът също трябва да се изплюе.

5. В никакъв случай не вземайте сместа вътре - това води до тежки последици.

6. Още веднъж, помислете за закупуване на готов продукт за грижа за устната кухина.

Избелване на зъбите с водороден прекис: противопоказания за процедурата

Използвайте пероксид, за да озарявате зъбите, трябва да бъдете много внимателно, като сте получили преди това доказателства, че не причинява абсолютно никакви странични ефекти. За да тествате тази смес, трябва да сложите малко време навън от дланта на ръката си.

Ако чувствате чувство на парене и малко усещане за парене, това е абсолютно нормално. Тези ефекти обикновено са придружени от описаната процедура. Основното нещо е да не се огъва пръчката. Повече от няколко секунди, за да се запази пероксидът в устата, е опасно за здравето, така че след 3-4 секунди трябва да се изплюе.

За да се предотврати, за продължителността на ефекта на козметични избелване на зъбите разтвор може да се използва не повече от веднъж седмично. Ако обаче възнамерявате да облекчите зъбите си, резултатът ще бъде видим само след няколко седмици на ежедневна употреба.

Добро решение е да посетите зъболекаря, преди да използвате пероксид. Това не трябва да се прави поради рисковете от употребата на самия пероксид, а да се идентифицира индивидуалната поносимост на лекарството и желанието да се получи снежна бяла усмивка като тази на знаменитостите. Избелването на зъби с водороден пероксид е противопоказано за хора с повишена чувствителност на емайла, увреждане на устната кухина, кариес на зъбите.

Може би промяна в структурата на зъба или дори разрушаването му вследствие на злоупотребата с водороден прекис може да бъде и образуването на огромни изгаряния на дъвки и чувствителност на зъбите.

За да сте сигурни, че нежеланите реакции не се появяват отново с Вас, трябва винаги да следвате всички съвети и предпазни мерки:

• Използва се само 3% разтвор на пероксид;

• Не използвайте пероксид вътре;

• винаги изплаквайте устната кухина с топла вода след процедурата;

• Можете да ядете само след 30 минути от края на прилагането на водороден прекис.

Рецепти за избелване на зъби с водороден прекис

Хората, които вече са изпитали избелване на зъбите вкъщи с пероксид, знаят от първа ръка за страничните ефекти под формата на сухи устни, малки изгаряния. Въпреки това повечето потвърждават факта, че пероксидното лидерство при подобни битови избелващи средства. За да сте сигурни, че процедурата за избистряне на зъбния емайл е най-удобна, можете да използвате някоя от съществуващите рецепти.

1. Най-радикалният, но ефективен начин - изплакването на устата. Извършете действието след миене на зъбите, след което устата ви трябва да се изплакне с топла вода.

2. По-нежна опция - изплакване на устата с разтвор на пероксид и вода в съотношение 1: 1.

3. Най-безопасният начин е да смесите активното вещество на водороден прекис с две части вода. Подобен метод ще избегне всички възможни негативни последици. След изплакване на устата, трябва да изгладите зъбите си с мека четка за зъби с този метод.

4. Възможност за използване на допълнителна съставка. Това ще отнеме същото количество пероксид и сода. Съставките трябва да бъдат добре смесени, докато се получи хомогенна маса, която трябва да се нанесе върху зъбите с памучен тампон, като се избягва контакт с венците. Решението трябва да е на зъбите за не повече от 2 минути, след това трябва да се измие и зъбите да се подложат на нормално почистване.

Share:
Comments