Индийски лук - лечебни свойства и приложение в медицината

Индийски лък - общо описание

Индийският лук в народа се нарича бренди, орнитогалум, опашка за птици, дъвчеща птица. Растението е многогодишно, принадлежащо към семейството на лилия. Той получи името си поради наличието на плитка, зелена, бледожълта мащабна крушка.

От крушката се оставят алтернативни плоски листа, които в краищата се търкалят в тубули. Листата не се държат в права позиция, а се спускат надолу. Цъфтежът на големи крушки в апартамента се осъществява от ноември до декември.

Двугодишно растение отглежда растение с височина 50-60 см. Тя е много голяма, мека, не празна. Поставянето на цветя на стрелката е много подобно на поставянето на цветя върху стрелката на делфиния. Цъфтежа на всички цветя се получава от дъното. Една стрелка може да се състои от сто зелени цветя. Интересно е, че по време на цъфтежа на последното цвете, семената узряват.

Индийски лук - видове и места на растеж

Индийският лък няма нищо общо с Индия. Той идва от Южна Африка. Днес лукът се разпространява в Средиземноморието, Източна Европа, Азия. Ние го отглеждаме като домашен салон на прозорците на апартаментите и къщите.

Общо повече от 150 растителни вида принадлежат към вида "birdworm". Сред най-известните са: - Лилия на долината, - миди, - чист лук или миши хиацинт, - стая, хиодоксална.

Всички растения имат много общо, имат полезни свойства и поради това се използват при производството на различни лекарства.

Индийски лук - лечебни свойства

Индийската лук е много полезно растение, което има силен аналгетичен и антисептичен ефект. Благодарение на активните си вещества, кръвният поток към болните части на тялото се увеличава.

Индийският лук се използва за лечение на заболявания на мускулно-скелетната система, а именно: - радикулит, - остеохондроза, - артроза, - полиартрит, - солеви отлагания в ставите.

Той също ефективно засяга механични и инфекциозни кожни лезии, включително натъртвания, абсцеси и тумори. Растението лекува рани, разфасовки, облекчава подуване след ухапване от пчели, оси, сърбеж след ухапване от комари. С помощта на индийски лук се третират обриви по лицето, херпес на устните, брадавици. Заводът се използва и за облекчаване на главоболието.

Индийски лук - лекарствени форми

Листата, луковицата и стрелите на растението съдържат много голямо количество слуз. Тя е тя, която има полезни свойства. Ето защо, като лекарствени суровини, използвани листа, стрели, луковици на растението, както и сок, който е безцветен. От всички тези суровини, инфузии, отвари, мазила и вани се приготвят, които по правило се приготвят на базата на алкохол или вода.

Най-високо съдържание на полезни биологични вещества в най-големите листа. Заслужава да се отбележи и бързото действие на наркотиците от индийския лук.

Индийски лук - рецепти

За да се излекува хроничен ишиас, малко парче лист се втрива в талията и го обвива с вълнен шал. Направете това само за една минута, докато лукът изгаря и действа незабавно.

За да се отстрани главоболието, за да се излекува ARD, сокът от индийска лука третира уиски, гърди, носов мост, надвиснали дъги, лимфни възли.

Соковите растения също търкат рани и места за ухапване на животни.

За да се лекуват заболявания на ставите, се подготвя тинктура от индийски лук. За да направите това, пресни листа от растения се смесват с алкохол в съотношение 1:10. Неговите лечебни свойства като инфузия се запазват в продължение на няколко години.

За да премахнете възпалението на седалищния нерв, използвайте грис, приготвен чрез изсипване на лунен лук с натрошени корени и листа Comfrey и лук лук индийски лук в съотношение 2 към 1.

Индийски лук - противопоказания

Поради високото съдържание на сърдечни гликозиди, растението е отровно.

Сокът от растението може да предизвика алергична реакция, както и обрив, мехури, сърбеж. Особено предпазливо е необходимо да взаимодействате със сока на растението с очите, ако попадне в очите, те трябва незабавно да се измият с вода.

Също така не препоръчваме изплакване на устата с лекарства, съдържащи индийски лук, на хора с кървене на венците, защото само подобрява този процес.

Коментари

Лариса Аверичева 08/05/2016 Индийският лук расте в къщата ми в продължение на 3 години (моя пациент го е дал), разцъфнал (красиво, както на снимката) Реших да извадя лекарство от него, изрязах го, нарязах го фино, налях водка, усещах сърбеж по кожата на ръцете си (алергия). Страхувам се да го използвам ... (доктор). Галина 06/12/2016 Имам много индийски лук, който се издига на прозореца, но не го използвах. И тогава я прочетох и реших да опитам. Не ми трябва минута да се разтривам, SEC и това е достатъчно. Болката премина, но обривът (изгарянето) е. Той трябва да се използва много внимателно. Таня 05/12/2016 Африканци, той идва от Южна Африка ... маи 04.22.2016 Но, тинктура от индийски лук, може да се съхранява в продължение на няколко години. И много растения не могат да се похвалят с това. Ефектът от тяхната лечебна сила е много ограничен. Но, що се отнася до останалите, съгласен съм - няма нищо в този лук, което не съществува в други растения. Вика 04/02/2016 Да, разбира се - нашите растения могат също да лекуват всички болести, които се лекуват с индийски лук. Като цяло всяка страна има свои собствени растения от всички болести. Просто някои са по-силни, други са малко по-слаби. Трябва да намерим правилната.
Share:
Comments