Импотентност - причини, симптоми, диагноза, лечение

Под импотенцией разберете нарушението на потенцията, сексуалната импотентност, която се проявява в неспособността на даден мъж да извърши полов акт. Често се дължи на някои основни заболявания (ендокринни, нервни, сърдечно-съдови или урогенитални заболявания) и изчезва след излекуването му.

Еректилната дисфункция може да доведе до дълбока психологическа депресия, дисхармония в сексуалните и семейни отношения. Но в последно време естеството и причините за импотентността са достатъчно изучени, за да може всеки човек да получи медицинска помощ, за да възстанови нормалния сексуален живот.

Импотентност - причини

Най-често импотентността се причинява от:

1. Психологически проблеми, които са причина за 20% от общия брой заболявания.

2. Начин на живот с ниска активност. При липса на физическо усилие скоростта на циркулацията се забавя и богатата на кислород артериална кръв не влиза в кръвоносните съдове на пениса, което затруднява издигането му.

3. Пушенето, което е причина за травма на кръвоносните съдове, включително малки кръвоносни съдове на пениса.

4. Затлъстяване, защото с наднормено тегло при мъжете, нивото на хормона на тестостерона, който участва в сексуалната функция, намалява.

5. Захарен диабет, тъй като с повишаване на нивата на глюкозата, доставката на кръв към малки кръвоносни съдове е трудна.

6. Атеросклероза, тъй като с излишък на холестерол в кръвта се формират атеросклеротични плаки, които предотвратяват притока на артериална кръв и съответно запълват каверновите тела в пениса;

7. Хипогонадизъм, който е неадекватна функция на гонадите и ниско производство на мъжкия хормон тестостерон. В този случай пациентът се нуждае от помощта на ендокринолог.

8. Тумор на хипофизната жлеза, която може да отдели пролактинов хормон, който причинява персистираща еректилна дисфункция.

Импотентност - симптоми

Импотентността се проявява като правило:

- слаби или редки сутрешни ерекции; - слаба ерекция по време на сексуален контакт; - бърза еякулация, - еякулация със слаба ерекция, - трудност при постигане на ерекция, - намаляване на сексуалното желание, - проблеми с ерекцията, които се случват по-често 3-5 пъти месечно.

Всеки човек обаче трябва да помни, че наличието на симптоми не означава непременно наличието на това заболяване и връща се нормалната сексуална функция с помощта на определени навременни мерки.

Импотентност - Диагноза

Основната задача на диагнозата в случай на импотентност е да се установят причините за възстановяване на еректилната функция и премахване на емоционалните преживявания. Следователно, на първо място, психогенната и органичната импотентност се диференцира. Това се прави с помощта на прости и надеждни методи - мониториране на ерекцията през нощта и интракавервено инжектиране.

Ако резултатите от тези проучвания потвърдят органичния характер на импотентността, тогава редица допълнителни изследвания разкриват основната причина за заболяването.

Импотентност - лечение и профилактика

Методите на лечение се определят от причините за импотентност. Ако е възникнала импотентност поради съдови заболявания, то се лекува чрез въвеждане на вазодилатативни лекарства в кавернозната тъкан (до един път седмично) и чрез локално отрицателно налягане, за да се осигури кръвообращение към пениса.

Лекарствата, особено от растителен произход, които третират импотентността, допринасят не само за подобряване на кръвоносните съдове и увеличаване на кръвното налягане, но и за увеличаване на тонуса на целия организъм. Такива лекарства се представят преди всичко от елеутерокок, женшен, златен корен. Целевият ефект върху еректилната функция има само Виагра, чиято ефективност е около 75%.

Ако импотентността се причинява от неадекватно производство на хормона тестостерон, се предписва хормонална терапия. Инхибиторите на пролактин също се наричат ​​хормонална терапия.

При психологическа еректилна дисфункция, пациентът се нуждае от помощта на психиатър или сексолог.

В някои случаи може да се извърши операция. Те включват съдови операции на пениса и фледопротезиране.

Коментари

Иван 04/21/2016 ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШИТЕ ​​ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ С ВЪЗМОЖНОСТТА НА ВСИЧКИ ЗА КРАЙ НА МЕСЕЦА: без скъпи медикаменти със здравословни предимства у дома, без да посещават веднъж завинаги лекаря! http://potencia-na-100.ru/pp/08503
Share:
Comments