Hazel (леска) - лечебни свойства и приложение в медицината

Леска (леска) - общо описание

Леска (леска) - обикновено храст, който не превишава 3-7 метра от семейство от брезови дървета. По-рядко срещано е дървото, облицовано с дървета. Руското име е дадено на дървото за формата на листата. Всъщност, листата на леска са като риба бряна: доста голяма и широко овална. Горната повърхност на листата е тъмнозелена, на дъното те са по-светли.

Мъжки цветя под формата на обеци на къси клони се появяват през есента. Успешно пренебрегнати, през пролетта те цъфтят преди появата на листа. Женските лешници изглеждат като пъпки. Плодът от леска е добре познат на цялата кафява жълта ядка, увит в зелено плюш във формата на звънец.

Лешниковите плодове са не само деликатес и суровини от сладкарската промишленост. Използват се от художници и парфюмери. Тънки, гъвкави и много силни храстови куфари се използват за тъкане на кошници и за образуване на обръчи за бъчви. Пръчки, издълбани от леска, не са по-малки от бамбук.

Dreves от древни времена приписва магически свойства. В края на краищата лозата за търсене на вода, съкровища и руда е направена от леска.

Hazel - видове и места на растеж

Leshchina обикновено расте в подраст на широколистни и дори смесени гори. Можете да я срещнете в цяла европейска част на Русия, в Кавказкия край и в Украйна.

Leszczyna - лечебни свойства

Най-важното е, че леската не само допринася за лечението на различни заболявания, но и е отличен превантивен инструмент. Орехите леска могат да предотвратят атеросклерозата. Но това заболяване е лидер сред болестите на сърдечно-съдовата система. Ужасните му последствия са сърдечен удар на мозъка и сърцето.

Leszczyna има свойства, които са сравними по отношение на силата на лешника, използвана при лечението на перифлебит, разширени вени, капилярни кръвоизливи, трофични язви на долния крак, тромбофлебит.

Лечението за увеличаване на простатната жлеза се улеснява и от леска.

Leszczyna - лекарствени форми

Като лечебна суровина се събират листа, кората и лешници. Пълните ядки с падеж достигат през есента, когато се събират точно в камбаните. Изсушете ги в сушилни или в пещи при температура 60-70 ° С. Листата и кората обикновено се събират през май. Те трябва да бъдат изсушени във въздуха под навес. Полезни свойства на листата и ядките запазват само една година, а кора - 2 години. Ядките от лешници се използват в настъргана форма. В допълнение, от ядки се получава масло. От листата и користите лешници правят бульони и тинктури. Дори от черупката и плюшките правят бульони.

Хейзъл - рецепти

Зелените насаждения се накисват в продължение на осем часа във вода. Подутата маса е смляна и доведена до кипене. След това можете да добавите сметана, мед и сол на вкус. Три пъти дневен прием на 2 супени лъжици. ще помогне в лечението на анемия и белодробни заболявания.

Отърви се от колит, треска, хемоптиза и уролитиаза ще помогне на смес от 200 грама ядки с 200 мл вода. Вземете 50 ml три пъти дневно. Половин час след приемането трябва да ядете.

Ако 25 грама прясна кора се напълни с 250 мл вряща вода и се наложи да престои четири часа, натоварената инфузия три пъти дневно преди хранене от 50 мл ще помогне с трофични язви на долния крак, варикозни вени, капилярни кръвоизливи и тромбофлебит.

Маслото от ядки се използва за подобряване на растежа на косата. За да направите това, тя просто се втрива в скалпа. Той също така ще помогне да се отървете от аскаридите и епилепсията. За да направите това, три пъти на ден за 2 супени лъжици е достатъчно. Поставете изгарянето за по-добро излекуване, може да се натроши с фъстъчено масло и яйчен белтък.

Ядките трябва да бъдат включени във вашата диета за хора с диабет, артериосклероза на кръвоносните съдове и хипертония. Лечебният лешник за храна ще увеличи кърменето за кърмещите майки. Ядките лешници съдържат паклитаксел - противоракова субстанция, затова се използва като средство за предотвратяване на рак.

Лещина - противопоказания

Орехите леска може да предизвика алергични кожни реакции. Не можете да ги използвате с псориазис. Ако ядете ядки на повече от 50 грама на ден, това може да причини главоболие в предната част на главата и чревна свръхнапресия.

Тинктури и отвари на листата и кората могат да увеличат кръвното налягане. Възможна индивидуална непоносимост на лешниковите ядки и препаратите от тях.

Коментари

Уляна 04/27/2016 Не, когато не можех да си представя, че името на това растение е леска, то идва от приликата на листата си с рибарка!))) Аз не съм рибар далече и такива асоциации никога не ми се случват))) Използвах за възстановяване на косата и много удовлетворена. Татяна 04/27/2016 Разбирам, че простото ядене на лешници, ядки, е добра превантивна срещу различни болести. Тъй като обикновено харесвам ядките, сега оказвам натиск върху тях. Разбира се, като се вземе предвид максималната допустима норма. мощност 04/27/2016 Чух, че с помощта на кората на леска, много болести могат да бъдат предотвратени. Особено се отнася до сърдечно-съдови заболявания. Това е много добро средство, защото е по-добре да се направи превенция, отколкото да се лекува самата болест по-късно. Валерия 04/27/2016 Винаги съм искал да се опитам да намеря съкровище с помощта на орехови клони. За факта, че търсят вода, знам, и дори аз самият никога не съм виждал как се случва това. За щастие, нямам проблеми с водата, но съдържанието на съкровището, бих бил много полезен)) Катя 04-27-2016 Да, кората на леска е много добра за разширени вени. И той лекува други заболявания с успех. Но за това, че не можете да ядете повече от 50 грама ядки на ден, аз не знаех. Между другото, спомням си, че аз ядох много ядки и главата ми наистина боли.
Share:
Comments