Гравилата - лечебни свойства и приложение в медицината

Гравилата - общо описание

Gravilat е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Rosaceae. Височината на растението е около 70 см. Гравилитът има прав ствол, лирати на базални листа, големи, петчленни цветя със светло жълт цвят. Растението произвежда космат, мулти-глобуларни глобули. Цъфтежа и плодородието на чакъл се случва през лятото.

Заводът съдържа много полезни вещества. В неговите коренища съдържа много горчивина, флавони, танини, етерични масла, захари, смоли. Листата се състоят от гликозиди, аскорбинова киселина, семена - от мастни масла, евгенол.

Гравилата - видове и места на растеж

Дребният чакъл съдържа около 40 вида целогодишни тревисти растения, които се разпространяват по цялото земно кълбо. Най-често срещаните са:

- Гравилитите от градските хора все още се наричат ​​коренчета, остъргвач, vysvichnik. Тя расте на територията на Русия и Украйна. Това растение има прав ствол и пълзяща гъста коренища. Заводът е много непретенциозен.

- Чакълът Geldraichia е хибрид с радикални листа, покрити с косми и оранжеви цветя.

- Gravelite mountain е европейски вид с тъмнозелени листа, чисти жълти, самотни цветя.

- Гравил река се нарича vysvichnik, мощен гигант, змия корен, е надарен с трева, поток чакъл. Речен чакъл е многогодишно растение с космат, лилиум листа.

- Граалът на Чилий е многогодишно растение с червени цветя.

- чакъл пълзящ е многогодишна поляна, по-рядко горски растения с големи радикални листа, жълти, бели и розови цветя.

Чакълът е много често срещано растение. Тя се среща в цялата европейска част на Русия, в Кавказ, в Украйна. Други места за растеж са Централна Азия и Западен Сибир.

Растението предпочита суровите, леко киселинни, богати на хранителни вещества, пясъчни, глинести, пясъчни почви, наводнени и влажни ливади, територия близо до водни тела, брегове на реки и поляни, край пътя.

Гравилата - лечебни свойства

Традиционната медицина използва гравит за лечение на възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, диария, чернодробно заболяване. Гравилитет има хемостатичен ефект, така че те се лекуват с кървене, кървава диария. Той се използва и за лечение на белодробна туберкулоза, кървене на венците, възпаление на устата и гърлото.

Благодарение на стягащите си способности, чакълът е ефективен при лечението на дизентерия, чревни колики, повръщане, задържане на газ, хемороиди, треска, маточни и хемороидни кръвоизливи, малария, безсъние, главоболие. смачкана прясна корена разрушава калуси.

Гравилайт - дозировъчни форми

Лечебните свойства са трева, коренища и корените на чакъл. В тях има голямо съдържание на катран, етерично масло, горчиви вещества, витамин С, провитамин А.

Събирането на трева трябва да се извършва по време на периода на цъфтеж, от май до юни. Събирането на коренища се извършва в края на есента. От готовите суровини се приготвят вливания, бульони и прахове.

Gravity - рецепти

За да подготвите вливането на чакъл, смилайте 1 супена лъжица. лъжица билки или корени и ги изсипете чаша вряла вода.

Бульон може да се приготви чрез напълване на чаша вода с няколко лъжици суровина. Ризомите също могат да се приготвят като чай.

Прах се използва един грам на половин чаша топла вода няколко пъти на ден.

Гравилат - противопоказания

Няма абсолютни противопоказания за използването на чакъл. Но все пак по време на приема на лекарството трябва да се помни, че той повишава коагулацията на кръвта и затова трябва да се използва внимателно за хора с повишена тромбоза.

Коментари

Василек 04/20/2016 Гравилата е моята находка. Стомахът е слаб и бультите му ми помагат. Удивително е колко широк е гравитационният спектър. Светлана 04/20/2016 Интересно ли е, че се продава в пакетирана форма във фармацевтичната верига? Аз, разбира се, излизам извън града, но не съм сигурен, че ще го различа от другите. Варвара 04/20/2016 Оказва се, че чакълът се използва при лечението на мазоли и косми. Ценна информация - определено ще я използвам, имам такъв проблем. Tanečka 04/20/2016 Гравирай нещо като цъфтяща ягода. Подвид - огромен набор. Хареса ми статия, интересна и информативна! Галина 04/20/2016 Благодаря на любимия си портал - просветлява напълно. Колко има много лечебни растения е просто невероятно.
Share:
Comments