Горисвет - лечебни свойства и приложение в медицината

Горисвет - общо описание

Gorisvot (spring adonis) е тревисто растение, принадлежащо към семейството на клубове. Обикновено височината на адонис не надвишава половин метър, на първо място растението и на всички 20-30 сантиметра.

Gorisvety има буйни зелени листа, ярко жълти цветя се концентрират върху върховете на стъблата и могат да достигнат диаметър 4 сантиметра. Времето за цъфтеж на растението е около 1-1.5 месеца, традиционно този период се случва през май - началото на юни.

Горисвет - видове и места на растеж

Постепенно goritsveta на планетата става все по-малък, това е доста трудно да се свикне, ако са засадени изкуствено, но в същото време, в дивата природа могат да растат на едно място в продължение на няколко десетилетия.

Адонис получи най-голямо разпространение на Кримския полуостров, Кавказ, Западен Сибир в някои райони на Централна Азия и Централна Европа. Най-често можете да откриете планинските цветя на ръцете на гората и хълмовете.

Що се отнася до сортовете растения, в Европа можете да намерите повече от две дузини от видовете му

Горисвет - лечебни свойства

Gorisvet се използват от професионални фармацевти, народни лечители, растителни компоненти са отличен превантивен и лекарствен продукт в борбата срещу хроничната сърдечна недостатъчност, нарушения на кръвообращението, коронарни сърдечни заболявания, вегета-вакулярна дистония, неврози, епилепсия, изтощение на нервната система.

Адонис помага при бронхит, туберкулоза, цистит (използва се като диуретик и анестезия). Горисвет разширява съдовете на мозъка и бъбреците, за първи път в медицината заводът е започнал да използва известния доктор на Botkin.

Горисвет - лекарствени форми

За лечение и профилактика на различни заболявания, народните лекари събират стъблата и издънките на растението. Адонис се нарязва и се суши на свеж въздух (идеален - тъмна стая). Правилното събрано растение може да се използва в продължение на три години и неговите полезни свойства през този период няма да загубят своята сила.

Горисвет - рецепти

Много често можете да чуете, че в борбата с различни заболявания помага за инфузия Adonis, той се приготвя, както следва: 1 супена лъжица нарязани стъбла растение трябва да се пълни с 1 чаша вряща вода, нека варя за 30 минути, вливат напрежение. Наркотикът трябва да се приема 1 чаена лъжичка три пъти на ден.

Рецептата е подходяща за бъбречни заболявания, простатит, цистит, исхемична болест на сърцето, вегетаваскуларна дистония и др. В тези случаи, актуални и специални билкови колекции, които включват планински цвят. Обикновено адонис се допълва с такива билки като риган, блат, валериан, цианоза, цикория, хедър, балсам от лимон и мента.

Горицвет - противопоказания

Злоупотребата с Gorisvets може да доведе до негативни последици за тялото, по-специално, причинява стомашно-чревни смущения, гадене, повръщане, диария, замайване, сърцебиене, бавен сърдечен ритъм, разширен ученик, сънливост, гърчове и дори колапс.

В случай, че пациентът изпитва страничен ефект, човек трябва да вземе слабително и да отстрани отровата от тялото. Чаша силно черно кафе или чаша червено вино ще помогне за облекчаване на трудното състояние.

Gorisflow е строго противопоказан за хора, които често имат силно сърцебиене, високо кръвно налягане, неврози. В никакъв случай не трябва да вземате инфузия на горицвет на бременни жени, тъй като това може да доведе до спонтанен аборт или преждевременно раждане. Опасни растения и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Коментари

Ирина 19.4.2016 Когато дете започва да кашля, правя инфузия от билковата колекция, която включва и Gorisette. Ефектът е просто невероятно! Уика 04.04.2016 Горисвет е отличен диуретик и анестезия. Баба ми редовно подготвя инфузии от него, за да успокои болните бъбреци. Аля 19.04.2016 г. Адонис помага при бронхит. Изпийте инфузии в допълнение към лекарствата. В резултат на това се отървах от хроничния бронхит. Лизавета 20.04.2016 г. Основното нещо, във всеки случай, не го прекалявайте. Следвайте инструкциите на хомеопара и инструкциите за опаковката на растенията. Ника 19.4.2016 г. Възхищавам се на тези цветя, когато бях в Крим, мислех, че това са южните пеперуди. Дори не подозирах, че е планински цвят и че е лечебно.
Share:
Comments