Гимнастика на шията shishonina: основните принципи. как да

Гимнастика на шията Shishonin е комплекс от упражнения, насочени към лечение на болка в областта на шията, облекчаване на стреса и спазмите в мускулите на шията и повишаване на мобилността на шийката на гръбначния стълб.

Гимнастиката на врата на Шишин е широко използвана при лечението на цервикална остеохондроза.

Neck упражнява Shishonina идеален за хора, водещи неактивен начин на живот и за тези, чиято работа е свързана с дълга, непрекъснато присъствие в седнало положение. Това е дългите сесии, които са източник на такива проблеми като неправилна поза, бързо умора и появата на болка в гръбначния стълб. Особено такива проблеми с опит от офис работници, които прекарват цялото си време седнали на компютър, с оскъдна влияние нито му поза или периодичен отдих на мускулите на гърба и шията.

Александър Шишонин (автор на тази техника) е кандидат за медицински науки, член на Академията по медицински науки (Ню Йорк), който той стана, след като представи метода си за упражнения на шията на международния медицински форум в Съединените щати. В момента А.Шишонин разполага със собствена клиника и техниката му за лечение на цервикални заболявания е била търсена повече от 10 години не само в Русия, но и на Запад, тъй като практически няма противопоказания и се отличава със своята простота на приложение. Също така AY Shishonin публикува книга.

Прегледи на колегите за цервикалната гимнастика Shishonina

Методът на Александър Шишонин е положително отговорен от Валентин Иванович Дикул, който откроява възможността човек, който използва тази техника, да възстанови самостоятелно съвместната си организация, без да прибягва до тежки товари, които впоследствие по подходящ начин решават напълно неврологичния проблем на врата.

Доктор на медицинските науки, професор Бумнвски говори за метода на Шишонин като уникален феномен, подчертавайки изненадващото съотношение на простота и достъпност на техниката с постигане на максимален ефект от лечението на шийните заболявания.

Професионалистите на гимнастиката за шията Shishonin:

Премахване на болка и спазми в мускулите на шията и нормализиране на кръвообращението;

Укрепване на мускулите на врата;

Подобряване на мобилността на цервикалния гръбначен стълб;

Отстраняване на проблеми с нервната система и съня;

Простота и достъпност на упражненията;

Минималният период от време, необходим за попълване на набор от упражнения.

Преди да използвате Shishonina техника се препоръчва да се консултирате с лекар, тъй като, въпреки очевидната лекота и безопасността на упражнения, техника, все още има някои противопоказания. Така например, на шийката на матката гимнастика не Shishonina подходящи за хора, които наскоро са имали менингит или операция на шийните прешлени. Neck упражнява Shishonina може да повлияе неблагоприятно на здравето на хора с вродени аномалии (дефекти) на шийните прешлени. В допълнение, на набор от гимнастика упражнения врата Shishonina не се препоръчва по време на острото заболяване.

Започнете да се занимавате с техниката на Шишонин, препоръчана пред огледалото или под наблюдението на някого. Това ще позволи да се коригира коректността (техниката) на упражненията.

Както преди всяко друго упражнение, преди сесиите на гимнастиката за шията на Шишинин е необходимо да се затопли. Това може да бъде например обикновено триене на мускулите на врата, което ще намали риска от нараняване.

Когато изпълнявате всяко упражнение, трябва да наблюдавате позата си. Правилната поза е неразделна част от гимнастиката за шията на Шишинин.

Всички упражнения на комплекса трябва да се правят бавно, без внезапни движения, по-добре е да седнете, така че тялото да е под по-малко стрес.

Упражнение 1

Седнете на стола или друга повърхност бавно, контролирате наклона на главата напред, докато се опитвате да достигнете до дясното й рамо, стигнете до малко болезнено усещане в мускулите, след това заключете в това положение за няколко секунди и се върнете в стартовата позиция, 10 и повторете същото движение в обратната посока.

Това упражнение е насочено към предотвратяване на спазмите на мускулите на врата, както и нормализиране на кръвообращението в шията.

Упражнение 2

Седнете на стол или на друга повърхност, наклонете главата надолу за около 45 секунди, след това направете едновременно движение от главата до главата и нагоре, след това се върнете в положението на спуснатата глава и повторете движението.

Упражнението се използва активно за остеохондроза (на всеки етап).

Упражнение 3

Завъртете главата настрани и го захранете напред преди появата на малки болезнени усещания, след това заключете в това положение за 30 секунди, след това се върнете в стартовата позиция и след 10-15 секунди почивка се движете в обратната посока.

Упражнението може да се извършва не само в рамките на комплекса, но и като самостоятелно движение по време на усилване на мускулите на врата всеки час през целия работен ден.

Упражнение 4

Седнете на стол или друга равна повърхност, дясната ръка на лявото рамо, лявата ръка на лявото коляно, извършете движение на главата, подобно на движението от предишното упражнение.

Спаз на мускулите на врата може да предизвика трудности при извършването на това упражнение, в тази връзка се препоръчва интензивно загряване на мускулите с масаж или използване на затоплящ мехлем.

Упражнение 5

Седнете, сложете ръце на коленете или на повърхността, започнете да дърпате брадичката нагоре, като в същото време дърпате лактите зад гърба си, оформяте остриетата си, фиксирайте в това положение за около 45 секунди, след това се върнете в стартовата позиция и след 10-15 секунди почивка повторете упражнението.

Упражнение 6

Седнете, разстилайте ръцете си по страни, успоредни на пода, заключете в това положение в продължение на 15 секунди и се върнете в стартовата позиция. След почивка за няколко секунди, изпълнете още 4-5 повторения. След това трябва да извършите още 5 повторения, но вече да разпространявате ръцете си по такъв начин, че едната ръка да е по-висока от другата, след което да извършите още 5 повторения по огледален начин.

Упражнение 7

Седейки или стоящи (в това упражнение, позицията на тялото е безпринципна), вдигнете ръцете си над главата си, задръжте заедно пръстите си, фиксирайте в тази позиция за около половин минута и се върнете в началната позиция. Правете това упражнение 3-5 пъти. Важно е да държите главата на фиксирана позиция, за да избегнете захващане. Упражнението е насочено към нормализиране на кръвообращението в мускулите.

Упражнение 8

Докато сте изправени, изправете гърба и краката си заедно, опънете врата си напред, след това обърнете главата си настрани и извършете дръпване към рамото, докато се появи лек дискомфорт (болезнени усещания), останете в това положение за 60 секунди и след това връщане към началната позиция. Отдъхвайки за 10-15 секунди, за да извърши подобно движение в обратната посока.

Това упражнение е чудесно за изпълнение на набор от упражнения.

Когато изпълнявате всички упражнения, важно е да изградите собствените си чувства и когато има болка в областта на врата, спрете да упражнявате.

В първите дни от извършването на Shishnoy гимнастика Shishonin след известно време, може да има болка в мускулите. Това е нормално и се дължи на факта, че мускулите на шията са получили ново необичайно натоварване.

Не забравяйте, че само редовното изпълнение на комплекса от шийни упражнения Shishonin ще спомогне за постигането на положителен резултат в лечението и профилактиката на заболявания на мускулите на шията и шийния гръбнак.

Share:
Comments