Гастрит: лечение с народни средства. дали има смисъл в

Гастрит е остър и хроничен възпалителен процес, засягащ стомашната лигавица.

Патологията представлява доста голяма опасност за живота и здравето на пациента, тъй като улцерацията на лигавицата се случва с течение на времето, а в особено тежки случаи може да бъде за перфорация на стените на стомаха и последващи тежки усложнения.

Въпреки сериозността на заболяването, пациентите рядко обръщат специално внимание на тяхното състояние. Според статистиката само в Русия около 60% от населението страда от гастрит под една или друга форма.

• Въпреки това, съветските традиции и надеждата за доброто старо "може би" водят до факта, че хората не се обръщат към лекари, а предпочитат самолечение.

• Полетът на мисълта тук е наистина огромен: някой се придвижва към съсед за съвет, някой търси начини да се отнася към интернет и се зарови в псевдо-лечител съвет от телевизията и т.н.

• В същото време много, ако не и най-много, от това, което се възпроизвежда в глобалната мрежа, е не само безполезно, но и често опасно.

• Лечение на гностита с народни средства. Природни продукти

• Несъмнено употребата на естествени продукти влияе благоприятно на състоянието на храносмилателния тракт. Но само ако е здрав човек.

Рецепти.

1 Смесете лимонов сок с натурален мед и с растително масло (маслини). Съотношение: 0.5: 1: 0.5. Как да използвате: 1 лъжица. Вземете 30 минути преди хранене.

Коментар на доктора: като избира такъв екзотичен начин на лечение на гастрит, пациентът рискува много по-рано да бъде в чакалнята на гастроентерологията. Авторите на рецептата не вземат предвид, че има две основни форми на гастрит: с повишена и намалена киселинност.

Ако стомашните клетки продуцират прекомерно количество стомашен сок, такава рецепта може да причини непоправима вреда на здравето. Въпросът е, че лигавицата вече е раздразнена. Лимонов сок - почти чиста органична киселина, ще допринесе за още по-бързо разрушаване на лигавицата. Медът, на свой ред, активно стимулира производството на собствена солна киселина.

Не е трудно да се предположи, че при пациент с гастрит с висока киселинност стомаха много скоро ще се превърне в нещо нефункционално.

За пациенти с гастрит с намалена киселинност, такава рецепта е също опасна, защото лимоновият сок ще дразни вече възпалената лигавица.

В чиста форма, зъл и некомпетентен съвет.

2 Перга се смесва с естествен мед. Съотношението е 1: 1. Вземете 3 пъти на ден на супена лъжица.

Коментар на доктора: частично помагат само пациенти с гастрит с ниска киселинност, тъй като допринасят за производството на солна киселина. За пациентите с втора форма - предписанието е опасно поради вече споменатите причини.

3Водка или медицински алкохол, смесени с настърган репичка / масло / по-нататък в списъка в комбинация 1: 0.5 ....

Коментар на доктора: намирането на интернет рецепти, в които се открива съставка като медицински алкохол или водка - не можете да прочетете по-нататък. Етанолът значително дразни лигавицата на стомаха, често самата причина за гастрит и пептична язва. Такива рецепти са опасни за пациенти с двете форми на гастрит.

4 Яжте през деня 0,5-1 кг зелени ябълки без кожа, разделяйки това количество на 5-6 порции.

Коментар на доктора: безполезна и опасна рецепта. Ябълките са натрупване на окси-янтарна киселина. Подобно на всяка киселина - ябълката ефективно разрушава лигавицата. Такова лечение ще доведе по-скоро до инвалидизация или смъртоносен резултат, отколкото до оздравяване.

5• В чаша топла вода разтваряйте 1-2 супени лъжици сода за хляб. Начин на приемане: 3 супени лъжици с честота 2-3 пъти на ден.

Коментар на доктора: Струва си да си спомним училищния курс по неорганична химия. Сода е кисела сол на въглеродната киселина. При контакт със солна киселина, последната е наистина неутрализирана (NaHCO3 + HCL = NaCl + Co2 + H2O).

Реакцията на неутрализация обаче се съпровожда от отделянето на топлина и огромно количество въглероден диоксид. В резултат на това, вместо облекчаване, пациентът ще получи тежест, подуване, болка и сериозна дисфункция на стомаха, която не може да бъде излекувана сама.

6 Пийте 2 чаши сок от ананас на празен стомах.

Коментар на доктора: авторите на съвета обжалват високото съдържание на ензим-бромелаин в сока от ананас. Това наистина е така. Помага за подобряване на храносмилането и облекчава възпалението. Но болен гастрит ще помогне малко вероятно. Преди да се отстрани възпалението, е необходимо да се нормализира киселинността на средата. Самата рецепта е безполезна.

7 30 минути преди хранене, пийте 1/4, 1/2 или 1 чаша картофен сок, в зависимост от поносимостта.

Коментар на доктора: картофеният сок не е в състояние да лекува гастрит. Поради голямото съдържание на нишесте, сокът от картофи ще допринесе за временно подобрение. Силното влошаване може да улови пациента в най-неочаквания момент.

8 Да се ​​пие на празен стомах сок, изстискан от 1 морков.

Коментар на доктора: морковите, с гастрит с висока киселинност, не могат да се използват под каквато и да е форма. Той съдържа никотинова, аскорбинова киселина, каротин и редица други вещества, които дразнят стомашната лигавица и стимулират производството на собствен стомашен сок. Ефективността на сока от моркови с гастрит с ниска киселинност също е под въпрос.

9• За гастрит с компютър, вземете състава от естествен мед и вода в съотношение 1 супена лъжица. на чаша топла вода. 3 пъти дневно за 60-120 минути преди хранене. Продължителност на лечението: 2 месеца.

Коментар на доктора: честно заблуден и опасен съвет. Медът като адювант понякога се използва в друга форма на гастрит. За лечение на висока киселинност с мед е изключително опасно, тъй като производството на солна киселина ще расте на моменти.

10 При всякаква форма на гастрит, минералната вода Borjomi / Narzan идеално помага, след това в списъка.

Коментар на доктора: Нанесете минерална вода с гастрит трябва да бъдете много внимателни. Микроелементите, киселините и другите активни вещества, включени в състава на неграмотен подход, само изострят състоянието на пациента. Такова лечение може да бъде добра помощ само след консултация с гастроентеролог.

Лечение на гностита с народни средства. Трева.

• Фитотерапевтите не изостават в препоръките си.

1 Смесете натрошените листа с мента, трифина, портокалова кора. Смесва се с вода в комбинация от 2 супени лъжици грим на чаша вода. Вземете чаша за половин час, преди да ядете.

Коментар на доктора: Мента е сравнително безопасна за гастрит. Въпреки това, той няма изразен терапевтичен ефект. А колкото за портокаловата кора - тя съдържа голямо количество лимонена киселина, която разрушава лигавицата на стомаха. Рецептата е опасна.

2 Вземете сок или тинктура от майонеза. Вземете 1 чаена лъжичка. 3 пъти на ден за половин час преди хранене. Можете да направите тинктура "в резерв" за зимата, смесване на сока с алкохол или водка в съотношение 1: 1.

Коментар на доктора: Леунур няма ефект при лечението на гастрит. Самата рецепта е безполезна. Максимумът, който пациентът може да очаква, е успокояване на нервите и нормализиране на сърдечния ритъм. В комбинация с етанол, предписанието става заплашително, тъй като, както се каза, алкохолът с гастрит е абсолютно противопоказан.

3 Семената на плантана се смилат в кафемашина. Вземете 10 г, разтворени в половин чаша вода 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици или докато състоянието е нормално.

Коментар на доктора: съставът не се бори с промяната в киселинността. Подходящ само за комплексно лечение като лечебен и противовъзпалителен агент.

4 За лечение на каквато и да е форма на гастрит вземете 1 супена лъжица. сок plantain 3 пъти на ден за половин час преди хранене.

Коментар на доктора: същата като с рецептата по-горе.

5 По време на обяд и преди вечеря, вземете 1 супена лъжица зехтин с нарязана мента.

Коментар на доктора: същността на рецептата не е ясна. Зехтинът няма никакъв ефект и мента е по-ефективна при приемането му с вода.

6 Пригответе съставките: смесете 10% разтвор на прополис със супена лъжица масло от морски зърнастец. Пропорция: 10: 1. Вземете 10-20 ml 3 пъти на ден преди друго хранене.

Коментар на доктора: При липса на непоносимост към компонентите, пациентът може да приеме определения състав. Съществува обаче един и същ проблем. Този инструмент ще донесе временно облекчение, тъй като интензивността на стомашните лигави клетки ще продължи.

7 Подгответе тинктура от борови шишарки (зелено) с мед. Половината кутии за мед са три малки удара. Вливайте 3 месеца. По-добре на място, защитено от слънчева светлина. Начин на приложение - 2 супени лъжици 3 пъти дневно преди хранене.

Коментар на доктора: Наблъскванията наистина имат успокояващ и противовъзпалителен ефект. Съставът би бил отличен за лечение на гастрит с висока киселинност. Рецептата разваля мед. Той е противопоказан при тази форма на заболяването поради причините, споменати по-горе.

Лечение на гностита с народни средства. Заключения.

Доколкото можем да преценим, по-голямата част от това, което е в глобалната мрежа, са безполезни или опасни съединения, препоръчани от хора далеч от медицината.

Ако пациентът реши да лекува гастрит самостоятелно, трябва да се придържате към редица предупреждения и препоръки:

1•Мед при гастрите с повышенной кислотностью запрещен. При гастрите с пониженной кислотностью его можно употреблять в небольших количествах, однако терапевтический эффект минимален.

2•Спирт, водка также запрещены при любой форме заболевания.

3Морковь, листовой салат, цитрусовые абсолютно противопоказаны, а потому никак не могут быть компонентами рецептов для борьбы с патологией.

4•Картофель приносит временное облегчение.

5•Противовоспалительные составы (в которые входит алоэ, облепиха, сосновые шишки, подорожник и т.д.) ущербны в качестве самостоятельного средства. Их нужно принимать в комплексе с препаратами или травяными составами, нормализующими кислотность.

Най-общо, лечението с народни средства трябва да се извършва в комбинация с традиционната медикаментозна терапия и строго под наблюдението на специализиран лекар.

Share:
Comments