Гарантирането на силен и хармоничен брак е щастието на

В продължение на много години психолози от различни специалности се опитват да намерят формула за щастлив семеен живот. И, очевидно, най-сетне се случи. Учените казват, че гаранцията за мир и хармония в семейството е удовлетворението на съпругата. В проучването са участвали 400 двойки (един от съпрузите е трябвало да е навършил 60 години, средната продължителност на брака е 39 години).

В експеримента се оценява качеството на брака, спецификата на отношенията между съпрузите. Субектите бяха задавани въпроси за връзката на един съпруг с друг, независимо дали те разбират и оценяват взаимно чувствата си.

Установено е, че двойките, като правило, са доволни от живота. С това се свързва и продължителността на брака. Мъжете се чувстваха най-добре в случай, че техните съпрузи положително погледнаха брака. Накратко, щастието на съпруга зависи от щастието на съпругата.

Любопитно е, че жените са много разстроени от болестта на съпрузите си, докато съпрузите не са. Факт е, че когато жените се грижат за болните си съпрузи, те изпитват голям стрес. Мъжете, като правило, се дистанцират от ухажване за несимпатични съпрузи, това попада на раменете на дъщерите.

Share:
Comments