Фрактура в слабините при жените - причини, симптоми и

Фрактура в слабините при жените - обща патология, носи много проблеми, въпреки че те са много по-рядко срещани, отколкото при мъжете.

Това е възпалителен процес, който се развива в естествени гънки - не само ингвинални, но и в бедрената, глутеалната, подиодадната, гънките под гърдата, понякога - в междудигетното.

По принцип жените имат пелена обрив в слабините.

Човешката кожа изпълнява много функции: тя най-напред защитава тялото от неблагоприятни влияния върху околната среда, участва в процесите на метаболизъм, регулира телесната температура и изпълнява секреторна функция. В същото време кожата е много чувствителна към промените във външната и вътрешната и реагира на такива ефекти чрез възпаление. Тайната под формата на пот, мастните секрети не се изпарява и не изчезва напълно, акумулира се в гънките на кожата. В продуктите на секрецията на кожата са различни микроорганизми - бактерии, вируси, гъби - и активно се размножават в тази благоприятна среда за тях, причинявайки възпаление на кожата или дразнене. Неуспехът е кожната реакция, един от най-неприятните възпалителни процеси, който причинява постоянен дискомфорт и нарушава обичайния ритъм на живота.

Фрактура в слабините при жените - причини

Проказата е дерматит. Ето защо, причината за обрив на пелена в слабините при жените, както всеки друг дерматит, са микроорганизми, водещи до възпаление.

Съществуват редица други причини и предразполагащи фактори, които водят до повишена активност на микробите, които се натрупват в ингвиналните гънки на жените.

1. Хиперхидроза - повишено изпотяване - което допринася за натрупването и възпроизводството на микроорганизми и в бъдеще е причина за образуването на гънки на обривите на пелена. Повишеното изпотяване често е признак на заболяване, например туберкулоза, вегетаваскуларна дистония, инфекциозни заболявания и др.

2. Затлъстяване, когато кожата в ингвиналната гънка се втрива, изпотява, възпалява, което води до прекъсване.

3. Неспазване на хигиенните стандарти, което води до размножаване на бактериите и в резултат до възпаление под формата на гънки на обривите на пелена. Всички продукти от жизненоважната дейност на човешкото тяло са отлична хранителна среда, върху която възникват цели колонии от микроорганизми като стафилококи, стрептококи, гъбички Candida и др. Те са условно патогенна флора и не се проявяват до определено време. Но когато възникнат благоприятни условия, започва активна жизнена дейност, водеща до обрив на пелена.

4. Тесни неприятни дрехи, тесни синтетични бельо - причината, поради която кожата се втрива и с течение на времето се появяват intertrigo.

5. Алергични реакции, които могат да възникнат при носенето на синтетично бельо и дрехи, най-често при жени - на санитарни салфетки, изработени от изкуствени материали.

Всички горни причини за обрив на пелена по слабините при жените са външни. Те могат да бъдат избегнати или коригирани и по този начин да се отървете от обрив на пелени.

Умората или дерматитът при жените в слабините са разделени на няколко степени, които се различават по техните прояви:

1. Лесна степен. Слабостта изглежда като червено петно, целостта на кожата не е нарушена. Клинично се проявява с леко сърбеж и дискомфорт.

2. Средната степен. Кожата на мястото на интертриго също е хиперемия, но започва да се появява ерозия. От оплакванията само сърбежа тревожи.

3. Тежката степен се характеризира с множество ерозии, които се сливат и могат да образуват кървяща язва.

Когато се образуват инфекциозен обрив на пелена, еритематозни, понякога инфилтриращи огнища, които понякога заемат голяма площ и са очертани от слой епидермис. С течение на времето, stratum corneum изчиства, тя може да бъде придружена от изгаряне и болка.

Ако не предприемете никакви мерки, след това с дълъг период на обрив на пелена тя може да бъде трансформирана в микробна екзема.

От първия до последния етап отнема около две до четири седмици, така че трябва да започнете лечението веднага с първите признаци на обрив на пелена. Преждевременното лечение може да доведе до сериозни усложнения. Усложненията се развиват в резултат на прикачването на вторична инфекция и могат да доведат до зачервяване и смърт на тъканите.

Диагнозата на обрив на пелена при жените се поставя под въпрос, като се има предвид типичната локализация и тежките симптоми. Поради голямото сходство на симптомите диференциална диагноза с хронична невродермит, erythrasma гънки, кел, псориазис. За да се изясни и потвърди диагнозата, се провеждат допълнителни лабораторни изследвания: намазка на кандидозата, различни патологични флора, петна по PCR. PCR - полимеразна верижна реакция, е изобретен от American Scientist Cary Myullis през 1983 г. и получава Нобелова награда това изобретение. Понастоящем няма по-чувствителен и точен метод за диагностициране и откриване на патогенни микроби. PCR разкрива голямо разнообразие от инфекции, включително "скрити" инфекции на гениталния тракт, които се появяват асимптоматично.

Фрактура в слабините при жени - лечение

Лечението на обрив на пелена в слабините при жените се свежда до елиминиране на причините, които го причиняват.

Лечението на лек обрив на пелена по слабините при жените не е особено трудно. Необходимо е да спазвате правилата за лична хигиена, след измиване трябва внимателно да изсушите и да навлажнете всички гънки на кожата с памучен плат. Използват се специални сушилни агенти: талк, линк, Teimurova паста, Lassara. Детските пасти и кремовете с цинк имат добър ефект.

За лечение на женски слабините износени умерено вече изисква prtivomikrobnyh приложение, противогъбични или антивирусни лекарства, също се използват антихистамини и местни Медикаменти: прилага лосион с 0.1% разтвор на меден сулфат или 0.4% разтвор на цинк, или с разтвор на rizortsina. Тъй като жените с умерена тежест oprelostyah ерозия единица, образувана в слабините, т. Е., интегритет на кожата е счупен, използването е оправдано за ранни лечебни мехлеми. Използвани кремове и мазила като levomikol, пантенол, Солкосерил, Lorinden C (снима и възпаление) или Levasin, lokakortena - Viokor, метилурацил, Edas 201.

Лечението на обрив на пелена по слабините при жени от втория етап включва облъчване с инфрачервена лампа или ултравиолетова светлина. Това ускорява регенерацията на тъканите, намалява възпалението, активира кръвоснабдяването и метаболизма на мястото на нараняване.

При тежка степен на обрив на пелена в слабините при жените употребата на кремове и мехлеми е неприемлива, тъй като те допринасят за още по-овлажняващо действие и създават защитен филм на повърхността, който предотвратява заздравяването на възпалението. В тези случаи помагат лосиони и антибактериални лекарства.

Понякога ускорявате лечебния процес, използвайки традиционната медицина: отвари от дъбова кора за вани, отвара от цветя на лайка и завъртания за триене, сварено слънчогледово масло за триене (но не и при тежък обрив на пелена).

За лечение на обрив на пелена в слабините трябва да се направи много внимателно, за да не се нарушава целостта на кожата. Не се допуска триене - само попиване, изплакване с лека водна струя или антисептик.

Фрактура в слабините при жените - профилактика

Предотвратяването на обрив на пелена при слабините на жените е внимателно придържане към елементарните правила и се състои в изключването на провокиращи фактори:

- най-малко два пъти дневно да се измиват с топла вода и сапун, като се избират и изсушават местата на обрив на пелена;

- Не носете тесни синтетични дрехи и бельо - препоръчително е да се използват дрехи от естествени тъкани;

- да изключват солени и остри продукти, т.е. да доведат до хиперхидроза;

Избягвайте излагането на алергени;

- не използвайте евтини уплътнения, изработени от синтетичен материал;

да се отървете от наднорменото тегло;

- за борба със спонтанно уриниране, за лечение на хемороиди, ако има такива.

Сред възрастните е обичайно да мълчим за такъв деликатен проблем като обрив на пелени, но ако не отидете на лекар навреме, проблемът ще се увеличи значително по-късно.

Share:
Comments