Euphorbia - лекарствени свойства и приложение в медицината

млечка — описание

млечка (euphorbia) - ниско тревисто растение, образуващо гъста гъсталака. Ставите са изправени, многобройни. Листа - тесен, жълтеникав или син оттенък (в зависимост от възрастта на растението). Цъфналият цвят се появи от май за един месец. До средата на юли, като правило, храстите се разпадат и могат да удавят видовете, които се развиват наблизо.

млечка — виды и места произрастания

Семейството на еуфория е многобройно - повече от 2000 вида (еуфория belovolkovy, брадавица, блестяща, лъскава главата на медузи, триедин, шпионка tirukali и много други). Тези или тези проби се разпространяват по целия свят, като една пета от тях се среща само в Южна и Централна Африка.

На територията на Русия растат повече от 100 вида, представлявани от многогодишни и едногодишни екземпляри. Някои видове нямат нищо общо. Някои от тях се състоят само от листа, а други - от листа и стъбла, а други - са подобни на кактуси, но всички те имат обща собственост - те съдържат сок от бял цвят, затворен в разклонени съдове без прегради.

млечка — лечебные свойства

Лечебните свойства на това растение бяха известни още преди нашата ера. Нудианските лечители го използват при лечението на много заболявания. Смята се, че млечен сок има диуретичен, диафоретичен, аналгетичен, антихелминен, противовъзпалителен ефект. Бяхме лекувани с отоци, нелекуващи язви, парализа и дори ухапвания от животни, заразени с вируса на бяс.

Старите руски лекари използват растението като еметично и слабително. Те са излекували пигментни петна, калуси и брадавици.

Съвременните специалисти също не успяха да се възползват от уникалните свойства. Инфузиите (в слаба концентрация) са ефективни при заболявания на бъбреците, катастрофа на стомаха, гъбични кожни лезии, цистити, главоболия, хемороиди, лишеи, дизентерия коклюш, екзема, стомашни и белодробни заболявания.

млечка — лекарственные формы

За обработка се използват всички части на растението: листа, стъбла, цветя, корен, млечен сок. Събирането на шарлата може да бъде както в периода на активен цъфтеж, така и преди него. Заводът, събран преди цъфтежа, се използва по-често за производство на сок, който трябва да се изпарява, докато се сгъсти във водна баня. Изсипано в буркани, може да се съхранява на хладно място за дълго време.

Стъблата и листата се изсушават на сянка, преди да се разделят на снопове, но цветята трябва да бъдат изсушени на слънце (те съхраняват сухи цветя в кутии с хладен капак).

Коренището се изкопава, когато земните части изсъхнат - през есента или пролетта. Коренът е добре измит, изгарян с вряща вода и изсушен в пещ. От получените сурови водни тинктури за вода, алкохолни тинктури, бульони се приготвят.

млечка — рецепты

С гъбични кожни лезии, лишеи, екзема, брадавици, подгответе инфузията: 1 чаена лъжичка билки изсипете вряща вода (0,5 литра), настоявайте половин час, филтрирайте. Аз използвам под формата на тави.

Следващият бульон ще помогне със заболявания на стомаха, черния дроб, ще има лек слабително действие: 5 грама корен се изсипва във вода (500 мл), кипнал в продължение на 10 минути. Използвайте го на супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Алкохолните тинктури се приготвят в съотношение 1:30 и 1:20. Настоявайте 10 дни и приемайте като хомеопатично лекарство, като започнете с 1 капка, увеличете броя им до 30, а след това пийте понижаващо (с главоболие, кървене, цистит). Курс - 60 дни.

млечка — противопоказания

млечка — ядовитое растение, поэтому лечение можно начинать только после консультации врача, который определит длительность терапии. Самостоятельное применение недопустимо. При длительном наружном использовании возможно воспаление кожных покровов, ввиду сильнейшего раздражающего эффекта.

Предозиране и в резултат на това отравяне на тялото може да доведе до смърт. Не позволявайте на лекарството да влезе в очите, отворени рани.

Противопоказания: индивидуална непоносимост, бременност, лактация.

Коментари

Тина 06.05.2016 Конечно, самостоятельно принимать вовнутрь молочай не следует. Да и вообще, перед приемом любого лекарства, нужно проконсультироваться с врачом. млечка, ядовитое растение, и за счет этого, его сок как бы "выжигает" мозоли и бородавки. Маргарита 05.05.2016 Знам, че на базата на млечната плевела се получава някакво лекарство от болката на главата. Аз самият не използвах това растение в тази перспектива. При мен, както и в предишни мнения, впечатление за молохеите, както и за средствата от кожни проблеми. Калина 05/06/2016 Благодарим ви за информацията в статията. Чух много за това растение, но по някакъв начин не знаех къде може да се приложи. И житниците и подобни неща се намират в почти всички хора. И тук такъв достъпен инструмент, да вземе и да използва. На събитието 05.05.2016 И ние обработвахме този стомах с това растение. Е, разбира се, аз също знам за кожни заболявания. Особено, откакто изплуват навсякъде. Да го използваш не е ужасно, тр. няма противопоказания. Между другото, при лечението на стомаха забелязах, че черен дроб спря да ме безпокои. мощност 05.05.2016 Колко от тях са там, видовете млечница. Знам само свойствата на млечни, третират кожни проблеми. Аз лично елиминирах живата царевица. Помага, почти веднага. Сега ще знам други рецепти. Благодаря ви.
Share:
Comments