Епидемията на arvi и грип започва в москва

Леонид Петкатников, заместник-кмет на Москва за социално развитие, заявява: в столицата е записана мащабна епидемия от грип. "Епидемиологичният праг вече е превишен, а в Москва не виждаме епидемията и ситуацията се променя към по-добро." Има много заболявания, натоварването на поликлиниките и болниците се е увеличило значително ", каза той.

Броят на хората, заразени с остра респираторна инфекция и грип, бързо нараства. Степента на разпространение в сравнение с показателите за 2012 г. е с почти 14% по-висока.

От своя страна метрополните аптеки отбелязват рязко увеличените продажби на анти-студени и анти-грипни лекарства. Московците консумират лекарства с 60% повече. Това заключение се прави на базата на резултатите от статистическите данни, изразени от Temur Shakaya, представител на OOO "Pharmacy A.V.E."

"Всеки ден употребата на лекарства против грип се увеличава с 30%." Фармацевтичните мрежи трябва да имат тримесечно предлагане на такива лекарства, за да се избегне липсата на необходимите лекарства ", каза Шакая.

За целите на справедливостта следва да се отбележи, че тази година, въпреки преодоляването на епидемиологичния праг, грипът няма да постави пред лекарите неизпълними задачи. Изглежда, че ще го направи без неизвестни щамове на грип.

Share:
Comments