Екстрасистоли - причини, симптоми, диагноза, лечение

удара е най-честият вид аритмия (сърдечна аритмия) и се характеризира с появата на едно или няколко контракции на сърдечния мускул.

Те могат да възникнат на фона на преумора, психологически стрес, а също и под въздействието на външни стимули - употребата на кофеин, тютюн и алкохол. Извънредните съкращения се считат за относително безопасни за здравето и живота на хората, но при някои хора с тежки сърдечно-съдови заболявания те могат да бъдат фактор за повишен риск.

удара — причины

удара разделяется на предсердную, пердсердно-желудочковую и желудочковую. В редких случаях возбуждение появляется в синусо-предсердном узле.

Има екстрасистол поради следните причини: • сърдечни мускулни заболявания • нарушения на нервната регулация на сърцето • след нервен стрес • отравяне с някои отрови • увреждане на нервната система • при заболявания на вътрешните органи (черен дроб или стомаха) В нарушение на кръвоснабдяването на миокарда възпалителни или дистрофични промени), съществува и възможност за развитие на това заболяване. Причината може да служи като сърдечни дефекти, миокардна дистрофия, исхемична болест на сърцето, миокардит.

удара может возникнуть на фоне нарушения общего соотношения ионов кальция, калия, магния, натрия внутри клеток миокарда и во внеклеточной среде.

удара - симптомы

удара по субъективным ощущениям не всегда имеет выраженный характер. Тяжелее её переносят люди, страдающие вегето-сосудистой дистонией. Больные, страдающие органическим поражением сердца, наоборот, переносят данное заболевание намного легче.

При повечето пациенти екстрасистолът се усеща като натиск на сърцето отвътре в гръдния кош, удар, който се причинява от енергично свиване на вентрикулите след компенсаторната пауза.

Дори болната нота "въртене и разтърсване" на сърцето, избледняване и прекъсвания в работата му. Също така, екстрасистолът се съпровожда от дискомфорт, горещи вълни, чувство на тревожност, слабост, липса на въздух и изпотяване.

Честите екстрасистоли, които са от ранна, групова природа, причиняват намаляване на сърдечната продукция и следователно намаляване на коронарната, бъбречната и церебралната циркулация. При пациенти с атеросклероза на мозъчните съдове се проявява замайване, което може да се развие при афазия, пареза и припадък; при пациенти с коронарна артериална болест водят до ангина атаки.

удара - диагностика

Най-популярният метод за диагностика е ЕКГ. Показания за електрокардиографското изследване са оплаквания на пациента.

Лекарят изяснява всички обстоятелства, при които има аритмия, честотата на пристъпите. Основната й задача е да познава етиологията на аритмията, тъй като нейните различни форми се нуждаят от различен подход към лечението.

Диагнозата на съпътстващата кардиопатология се извършва с помощта на Echo-KG стрес, ултразвук на сърцето и MRI на сърцето.

удара — лечение и профилактика

Единични случаи на аритмия, несвързани с патологията, не изискват лечение. В тези случаи, когато екстрасистолът е свързан с проблеми в ендокринната система или храносмилането, първо лекувайте основното заболяване.

При аритмия, която има неврогенен произход, в повечето случаи се назначават седативи (майстор, Valerian, Melissa) или седативи (рудотел, Relanium). Ако екстрасистолът се предизвиква от приемането на лекарства, тогава те трябва да бъдат отменени.

Медицинската терапия се извършва само в случаите, когато пациентът има повече от двеста необичайни сърдечни контракции дневно, налице е сърдечна патология и се получават оплаквания от пациента за неговото състояние.

Новокаин, липокаин, кродарон, хинидин и други се използват за лечение. Терапията продължава няколко месеца без признаци на подобрение.

Пациентите, които нямат тежки симптоми и сърдечна патология, предписват специална диета, богата на магнезиеви и калиеви соли, за умерена превантивна поддръжка. Също така трябва да се откажете от лошите си навици (пушене, алкохол и т.н.).

Коментари

Аида 01/23/2016 Нарушение на ритъма на сърцето при бременни жени е опасно? казвам
Share:
Comments