Експертни съвети: как да се избегне получаването на грип от

Сезонна грипна епидемия на носа и следователно ще бъде излишно да се припомнят правилата, които ще помогнат за предотвратяване на местната грипна епидемия във вашия собствен дом. Правилата са разработени от Ellison Jansé, един от авторите на произведението "Ръководство за изчезване на студ и грип".

Преди всичко, трябва да вземете правило, за да изхвърлите парцалите, които са били използвани за почистване, и хартиените кърпи. Торбичките трябва да бъдат заменени със салфетки за еднократна употреба. Инфекциозните агенти също могат да станат гъби, с които се мият съдовете, така че те трябва да се почистват ежедневно. Няма да е излишно да дезинфекцирате мивката, кранчето, както и ключове и чаша с четки за зъби.

Нещата, използвани от всички членове на семейството, например телефони, джойстици, конзоли, клавиатури, също могат да се превърнат в мост за инфекция. В случай на заболяване на собственика, те трябва да се почистват със специални грижи. Що се отнася до спално бельо и хавлиени кърпи, препоръчваме те да се сменят всеки ден и да се измиват с високотемпературна вода. Ако един от съпрузите е болен, тогава е по-добре за тях да спят отделно, така че другият да не се зарази.

Предмети за лична хигиена, например, четка за зъби на болен член на семейството, трябва да се държат отделно. Дори пастата за зъби трябва да бъде за всеки. Що се отнася до сапуна, не е необходимо да се купува антибактериален, всеки ще направи. Факт е, че едно проучване през 2004 г. показа: използвайки антибактериален сапун, хората се разболяват толкова често, колкото сапунят ръцете си с обичайното. Основното е да миете ръцете си правилно - поне 20-25 секунди с топла вода.

Share:
Comments