Ефективността на руския масаж на лицето се доказва от

Руският масаж на лице е една от най-ефективните козметични процедури.

Месене и потискане на тъканите стимулира кръвообращението, тонизира мускулите, прави тъканите по-здрави и кожата е по-гладка, свежа и гъвкава.

За стимулиране на подкожните тъкани и нервите на лицето, гладкостта е най-добра.

Чрез подобряването на кръвния поток се активира обмяната на веществата в клетките.

Масажът има стимулиращ ефект върху акупунктурните точки, които се намират на лицето.

В резултат на тяхното стимулиране, цялото тяло лекува.

Редовният масаж е гаранция за младостта и здравето на вашата кожа..

Най-често експертите използват многокомпонентен комплекс. Това предполага много различни манипулации, редуващи се, което тялото няма да свикне с товара. От това процедурата става още по-ефективна.

В процеса на разрешаване на всички проблеми на назолабиални гънки, както и на кожата около очите. Оказва се, че ефектът върху статичните и лицевите бръчки. Руският масаж на лицето възстановява еластичността на тъканите и мускулния тонус.

Руски масаж на лицето: направете или не

Руската масажна техника помага да се реши проблемът с биологичното стареене на кожата, както и да се предотврати ранното й стареене. Повишава еластичността на кожата, подравнява контура на лицето и релефа на тъканта. Все пак не всеки може да направи този масаж по здравословни причини.

Руски масаж се препоръчва в случай на:

• подуване на кожата;

• намалена еластичност, мускулен тонус, появяване на бръчки и гънки;

• деформация на лицето;

• Окачване на бузите и брадичката;

• прекомерно съдържание на мазнини в кожата;

• Сухота, дехидратация на деколтето и лицето.

Всеки масаж на лице е забранен:

• ако има възпалителни процеси;

• хипертония;

• възпаление на лицевите или тригеминалните нерви;

• заболявания на щитовидната жлеза;

• разширени лимфни възли;

• отворена рана;

• гъбични кожни заболявания;

• След инжектиране на Botox и мезотерапия.

Руски лицев масаж

Този вид масаж е много оригинален. Тази процедура е ефективна не само поради механичното действие на пръстите върху кожата. Видимият резултат се засилва благодарение на триене, мехлеми и дори храна. Например, традиционните лечители препоръчват триене на челото и задната част на главата с оцет, масло от мелиса и мента. Древните лечители вярвали, че кожата е "прозорецът" на нашето тяло. Чрез нея идват и отиват всички болести.

Те казват, че само-масажът на главата идеално помага при главоболие, замайване, плешивост. Трябва да се направи легнало. За да направите това, поставете подложките на челото на челото, натискайте малко и започнете да завъртате челото на челото по посока на часовниковата стрелка и в посока обратна на часовниковата стрелка. В този случай пръстите не трябва да се плъзгат. В процеса на самомасаж трябва да правите точно ротационните движения на кожата по костите. След няколко експозиции, трябва да преместите пръстите си в слепоочията си и да продължите. След това просто трябва да масажирате линиите на короната - горната част на ушите, върха на главата - задната част на главата. В скалпа маската на пръстите трябва да бъде завършена по следния начин. Пръстите се сгънаха в ключалката, натиснаха дланите плътно към главата и ги преместиха в хоризонталната равнина.

Що се отнася до лицето, руският козметичен масаж на лице е подобен в методологията му на класическата работа. Техническата част предполага излагане на кожата чрез месене, вибрации, потискане, триене.

Как да направите руски масаж на лице: видове, техники, подготовка

Има три основни подвида на лицевия масаж:

• Класически;

• пластмаса;

• Отрязани.

Нека разгледаме техните основни характеристики и характеристики.

Класически масаж

Движение - потупване, малко триене. За използване на специален маслен или маслен крем. Процедурата е ефективна във всяка възраст. Той възстановява съдържанието на мазнини, хидравличния баланс и тонуса на кожата, буквално блести. В резултат на това малки бръчки излизат.

пластмаса

Тук трябва да пренебрегнете маслената основа или крема. Всички движения трябва да са силни, със значителен тласък. По правило, такъв масаж се показва на хора на възраст над 35-40 години. Тя ви позволява да премахнете подпухналост, видими бръчки и възрастови петна. Процедурата работи дори ако кожата е много мазна. В резултат на това кръвообращението се подобрява и работата на мастните жлези намалява. Кожата става по-малко летаргична, скучна и отпусната. Лицето е забележимо затегнато.

изтръгната

За извършване на талк е необходимо. Всички движения са силни и груби, дори вибриращи. Този тип масаж намалява акне, обриви и белези. Кожата е плътно хваната с пръсти, омесена и почистена.

В допълнение към гореспоменатите видове, съвременните клиники могат да предложат лимфен дренаж, вакуумни, скулптурни масажи, като използват съвременни технологии. Козметичният ефект от тези процедури се забелязва веднага.

Подготовка на лицето за масаж

Преди да започнете масажа, трябва да направите следното:

• Комфортно седи на удобен стол или стол;

• да се отървете от грима и да почистите лицето си със скраб;

• Изплакнете кожата с гореща кърпа;

• Нанесете масло или крем, който е подходящ за тип кожа.

Как да направя?

Руският масаж на лицето трябва да се извършва с помощта на кремове, масла, талк. Те трябва да се прилагат върху кожата десет минути преди процедурата. Приложението трябва да се извършва ясно на конкретни линии. Пръстите на масажиста се движат по посока на часовниковата стрелка по посока на кръвообращението. Забранено е да се появят синини, да се чупят, грубо да се компресират или да се събере деликатната кожа на лицето в плътни гънки.

Основни трикове за руски козметичен масаж на лице:

• Изглаждане за пет минути;

• разминание и постукивание;

• вибрация;

• Отново гладко.

Всяко действие трябва да се извърши за 10-15 минути пет пъти. Не докосвайте областта около очите. Курс - 10 процедури.

Как да направите руски масаж на лице: правилната техника, последователността на действията

Ако планирате да направите руски козметичен масаж на лицето у дома, важно е да проучите техниката на движенията. Компетентният подход към процедурата ще избегне увреждане на кожата и ще постигне желания резултат.

Когато правите масаж у дома, спазвайте следните правила:

1. Не забравяйте за предварителното почистване на кожата с тоник и скраб. След почистване нанесете крем за лице в съответствие с вида кожа.

2. Не забравяйте да миете ръцете си добре преди да направите козметичен масаж на лице на руски език.

3. Всички действия с пръсти трябва да са меки и гладки.

4. Преди всичко, трябва да масажирате челото си с пръсти от мостика на носа до слепоочията си по челото, след това от моста на носа до ъглите на очите си. Следвайте последователността: следвайте долния и горния клепач.

5. Брадичката трябва да се масажира по скулите от средата до лобовете на ушите.

6. Масаж на носа от носа на носа - до крилата.

Цялата процедура на домашен руски масаж трябва да отнеме не повече от 10-15 минути. Не прекалявайте: всички движения трябва да са меки, меки и гладки.

Кога ще се случи ефектът?

Ако спазвате всички правила, след няколко сесии ще видите подобрения. Кожата ще стане по-гладка, стягаща и еластична. Порите намаляват, мастните жлези по-малко активно освобождават мазнините. Втората брадичка ще започне да изчезва, точно както пигментните петна, черни точки и пъпки. Овалът на лицето ще затегне, бръчките ще изчезнат. Застаряването ще се забави.

Важно е да знаете! При някои хора руският масаж на лицето може да причини усложнения (изтръпване на кожата, възпаление, зачервяване на лицето, алергии към масаж или маслиново масло).

Загрява се

Преди да започнете да правите руски масаж на лицето, кожата трябва да бъде подготвена малко, за да не се наранят тъканите. За тези цели трябва да подгрявате добре мускулите си. Под загряването се разбира изглаждане на гладка точка. Всяко движение трябва да бъде гладко, без да бърза, за да отпусне мускулите. Трябва да започнете от веждите и гладко да се движите надолу по вертикала до устните. Обърнете специално внимание на точките за масаж.

Къде да търсите масажни точки:

• центрирана под долната устна на брадичката;

• до ъглите на устните;

• в центъра на назолабиалната гънка;

• около краищата близо до ноздрите;

• под скулами;

• до ъглите на очите;

• на висках;

• в центъра на челото;

• център на всяка вежда;

Между веждите.

След като лицето се затопли и се отпусне, можете да започнете масаж.

Как да направите руски масаж на лице: професионални съвети

Започвайки от брадичката, Първо, задната част на ръката трябва да се потупа под брадичката. Това ще облекчи втората брадичка. След това трябва да се придвижите директно към брадичката. Всички движения в масажа са кръгли. Преместете се от центъра към ръба по контура на лицето.

Масажът се движи отдолу нагоре, След това отидете бузите, скулите, уискито, челото. Също така, не забравяйте за зоната около очите и назолабиалната гънка. Масажирайте устните си по контура. Масажът трябва да се извършва около очните топки. Важно е да не оказвате натиск върху очните топки. Посока - от носа до храма.

Не забравяйте за масаж на носа. Преместете се от центъра към ноздрите.

По време на процедурата трябва да се обърне отделно внимание на шията. С възрастта тя губи своята свежест и еластичност. Линията на масаж на шията трябва да преминава вертикално - отгоре надолу.

За повече отпускане създайте подходящата атмосфера. За целта купувайте свещи, аромаполочи, леко ароматно масло, включете мека музика или звуци от природата. Осветлението трябва да бъде заглушено.

Предварително измийте лицето си, нанесете масажно масло или сметана, препоръчано на линии за масаж. Маслото или сметаната трябва да се търкат с масажиращи движения. Не забравяйте, че за да сте красиви, един масаж не е достатъчен. Фитнес, спорт, йога, пилатес ще уточнят ефекта на масажа.

В процеса на самомасаж, трябва да натиснете брадичката си леко напред и леко да отворите устата си. В това положение кожата е най-неподвижна и не е склонна към разтягане.

Ако се съмнявате и не знаете каква основа е по-добре да изберете за масаж, експертите препоръчват следното. Има мнение, че в случай на суха кожа е по-добре да се вземе охладен крем. За мазна, оптимално, зехтин с малко количество подкиселяващо средство под формата на лимонов сок. Също така за такива цели е подходяща комбинация от бадемово и рициново масло в съотношение един към един. Въпреки това основата за масажа не е толкова важна. Основната цел на процедурата е да направи кожата гладка и гладка. И за тези цели, всяко растително масло или крем е подходящо. Много хора харесват арган, но ако не, маслините ще го направят.

Руският масаж на лице е отлична процедура, която помогна на много жени да изглеждат по-добре, по-зрелищно и свежо. Но най-ефективната процедура за подобряване на външния вид на лицето все още е усмивка. В края на краищата няма по-красива жена, чиито очи блестят от щастие, а ъглите на устните й са насочени нагоре всяка секунда. Усмихни се, го изправи на лицето!

Share:
Comments