Една от причините за рак на гърдата е име

Експериментите, проведени от австралийски учени, показаха, че един от факторите за развитието на злокачествени тумори на гърдата е стволовите клетки на гърдата.

Работата беше извършена в продължение на пет години. Изучаването на стволовите клетки позволило на учените да стигнат до извода, че те са в състояние да претърпят опасни мутации, причинявайки злокачествени тумори.

Извършеното изследване е в състояние да даде възможност да се разбере дълбоко процесите, водещи до появата на рак. Това според изследователите може да помогне за разработването на ефективни начини за справяне с него.

Днес повече от 1 милион жени са диагностицирани с рак на гърдата всяка година.

За предотвратяване на тази ужасна болест възможна болест, експертите препоръчват да се момичета, които имат фамилна анамнеза за рак на гърдата, тъй като 20-годишна възраст, за да се регистрирате с mammologist и да се проверява веднъж годишно. Експертите виждат тумори на гърдата наследствен фактор, въпреки че механизмите на рак на гърдата все още неясни. Жените на възраст над 40 години се препоръчват всяка година да преминават медицински прегледи. При това, за младите жени е за предпочитане да се извърши ултразвуков преглед на гърдата и за по-зрели жени - мамография.

Share:
Comments