Dropsy - причини, симптоми, диагноза, лечение

воднянка предполага оток, както и натрупването на течност в тъканите на тялото. Може да се каже със сигурност, че хидроцефалията не е болест, това е признак на заболяване на вътрешните органи, към което може да се включат сърцето, черния дроб, бъбреците и други. Те са придружени от отоци, които могат да достигнат доста големи размери. За да се отървете от отока, първо трябва да лекувате основното заболяване. Най-честата е спада на тестисите и мозъка.

воднянка - причины

Что касается водянки яичек, то она может возникнуть, как у новорожденных, так и взрослых. воднянка яичка может встречаться односторонняя и двусторонняя. Во время внутриутробного роста плода, формирование яичек осуществляется непосредственно в брюшной полости. Яички опускаются в полость мошонки лишь в конце беременности. Проток, который соединяет мошонку с брюшной полостью, в обязательном порядке должен зарасти. В случае, если сращение произошло не полностью, имеется высокая вероятность того, что появится сообщающаяся водянка.

Сред основните причини за спадането на капките може да се отбележи следното: скротално нараняване, възпаление на тестиса, тежка сърдечна недостатъчност, филариаза и други. Това заболяване може да придобие, както остра, така и хронична форма. Първата форма се дължи на възпаление или тумор на тестисите. Ако в този случай не е предоставена подходяща медицинска помощ, болестта може да стане хронична.

воднянка - симптомы

Сред най-популярните симптоми на заболяването може да се отбележи повишена температура. По време на голямо натрупване на течност, има трудно движение и носене на бельо. Когато капка една или две яйца може да се увеличи в обем. Обикновено в този случай е почти невъзможно да се усеща, докато кожата на скротума се заглажда. Също така, при такава болест може да има болка в областта на скрота.

воднянка - диагностика

За да установите правилната диагноза на заболяването, определено ще трябва да направите някои изследвания. Например, преглед, както и палпиране на външните гениталии. Необходимо е да се проведе ултразвук на скротума, за да се изключи наличието на херния.

Такова проучване дава възможност да се определи възможно най-точно обема на течността в скротума. В някои случаи може да са необходими допълнителни изследвания за отстраняване или, напротив, за потвърждаване на други заболявания.

воднянка - лечение

За да се третира болестта колкото е възможно по-благоприятно, възможно най-бързо е да се потърси медицинска помощ. В противен случай има известна вероятност да се наруши сперматогенезата или да се развие хипотрофия на тестисите. Това може да се случи, когато капките са вече впечатляващи по размер и не са лекувани по никакъв начин.

воднянка яичка может наблюдаться и вследствие некоторых заболеваний. В данном случае, нужно в первую очередь заняться лечением причин, которые способствовали появлению водянки. Также имеет место быть консервативное лечение, которое подходит для лечения реактивной водянки во время острого эпидидимита. При таком варианте водянка лечится, используя ношение суспензория, при этом должен соблюдаться полный покой.

За да се спре натрупването на течност, се използват радикални обработки, например операцията Бергман и операцията на Уинкелман. По-рядко се използва Господната операция, но само със стара капчица. Тази операция се извършва при локална анестезия. В някои случаи се използват операции, които са подобни при ремонта на херния. В този случай те се отнасят към заразните капки.

Share:
Comments