Дори тези, които играят спортове, често не са достатъчно

За жените, които са доволни от спорта, резултатите от ново проучване може да са изненада и разочарование. Редовното упражнение, според проучването, не намалява напълно негативните ефекти на заседналия начин на живот.

Жените, които редовно играят спортове, всъщност седят толкова дълго, колкото тези, които са безразлични към спорта и по този начин също могат да бъдат изложени на по-голям риск от развитие на диабет, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и преждевременна смърт.

Проучването обхваща повече от 90 здрави жени на възраст от 40 до 75 години, които в продължение на седем дни носят устройства, измерващи периодите на седиране, стоене, ходене и други физически дейности. Въпреки че участниците прекарали средно по 146 минути седмично при умерена или енергична физическа активност, те все още прекарвали по-голямата част от периода на събуждане (63%), докато седяха. Времето за обучение е само около 2%.

Сега хората водят един заседнал начин на живот. Не може да се каже, че всички изведнъж стават мързеливи и глупави. Причината е, че много се е променило в околната среда. Ние комуникираме дълго време и правим това заседание. Дори на работното място, ние използваме електронна поща, вместо да говорим с човек на живо. Ние не ходим в магазините, но поръчваме неща чрез интернет.

В допълнение към редовните спортни дейности, учените съветват да използвате през деня всяка възможност да ставате и да ходите. "Задайте таймер, който всеки час ще ви напомня за това," предлагат те. - Станете, когато говорите по телефона. Станете по време на рекламни почивки, когато гледате телевизия. Разходка по няколко блока, разклащане на детето на люлка, отказване от асансьора. "

Share:
Comments