Дишайте свободно: как да победите гениантрит

Болка в носа, над очите и носа, подуване, загуба на миризма, мукопурулен изхвърляне от носа, треска и общо неразположение - изглежда, че продължителният ринит е под формата на синузит или синузит.

Какво представлява синузитът и синузитът

Синузитът е възпаление на синусите на носа и ако заболяването "завладее" фронталните синуси, се развива фронталитът, максиларният (максиларният) гениантрит е неизбежен.

Синусите на носа са податливи на инфекция в случай на оток на носната лигавица, която на свой ред се развива със студено студ. Едемът предотвратява нормалното освобождаване на слуз и неговите клъстери предизвикват възпалителен процес.

В допълнение към хрема, причината за максиларен синузит може да бъде зъбите, засегнати от кариес, различни нарушения на назалното дишане.

Обикновено синузитът се проявява с болка и натиск в областта на носа, челото, скулите и веждите. Докосването на тези места причинява остра непоносима болка. Други признаци на синузит включват главоболие, изострено от вечер, намалено усещане за миризма, умора, раздразнителност, неспособност да се концентрира върху работата.

Забележка: Ако зачервеният нос не изчезва след седмица самолечение, струва си да смените терапията и да отидете на лекар.

Неразумно лечение или пренебрегване на синузит може да превърне тази сезонна болест в хронично заболяване или да доведе до менингит - възпаление на мембраните на мозъка!

Как да се лекувате

При гениантрит при хората дишането е трудно поради натрупването на голямо количество слуз и гной. Следователно, основната цел на лечението на синузит е да се отстрани слуз и гной от синусите на носа,

Методите за лечение на синузит варират в зависимост от стадия на заболяването, но като цяло те могат да бъдат разделени на хирургични и нехирургични (медикаментозни).

Най-радикалното и неприятното е пробиване или пробиване на максиларния синус. Въпреки това, такива мерки винаги могат да бъдат избегнати, ако във времето да се идентифицират симптомите на синузит и да се потърси лекарска помощ, както и да се избере ефективно лечение.

На медикаментозно лечение курорт много по-често, отколкото да хирургически. Разбира се, неговата ефективност е значително по-висока в началния стадий на заболяването, а качеството и резултатът от терапията директно зависи от използваните лекарства.

По принцип, антибиотични, анти-едематозни, секретоактивни и други лекарства се използват за лечение на синузит. Всички те са част от комбинираното лечение.

Говорейки за лечението на синузит, е невъзможно да не споменаваме циклама. Повече лекари от Древна Гърция използват сок от грудки от това растение като противовъзпалително лекарство, включително и за лечение на възпаление на носните синуси.

Сокът от цикланните грудки може да се намери в "Sinuphorte", препарат, който е част от европейските стандарти за лечение на остър синузит. Той не е антибиотик и се освобождава без лекарско предписание. В ранните стадии на заболяването, Sinuphorte е ефективен при монотерапия.

Sinuforte действа по два начина: първо, премахва отока и на второ, увеличава секрецията на носната лигавица. Всичко това допринася за интензивно изтичане на слуз и гной, и следователно, нормализира назалното дишане.

В допълнение, лекарството е удобно за употреба: не изисква употребата на допълнителни лекарства. Достатъчно е само веднъж дневно да се пръска Sinufort във всеки нощен проход и след 6-8 дни има значително подобрение в здравословното състояние.

За лечение на синузит и синузит се използват също изплаквания, масажи и дихателни упражнения, но използването на такива методи не гарантира бързо възстановяване и винаги изисква допълнителна терапия.

Как да не се разболеете

Според статистиката всеки 6-ти жител на Русия е податлив на някаква форма на синузит. Ако не искате да влезете в техния брой, обърнете специално внимание на вашето здраве, увеличете имунитета, темперамента, диагностицирайте и лекувайте заболявания, които провокират нарушение на назалното дишане във времето.

Бъдете здрави и помнете, че дори лекото неразположение не бива да се пренебрегва и пренебрегва!

Има противопоказания. Преди употреба прочетете инструкциите.

Коментари

Виктория 01/26/2016 Детето на детето ми има синузит в малка възраст, е лекувано и лежи в болницата. Те започнаха да търсят помощ и да намерят такъв сайт http://www.info-inters.org/ru/ Те бяха подредени и помолиха за помощ там. Детето се поправи и най-сетне предава болката и жалост беше да погледне към бедното нещо, главата му беше болна цял път и студено. По принцип те са помогнали там.
Share:
Comments