Дисбактериоза - причини, симптоми, диагноза, лечение

дисбактериоза, което не се счита за независимо заболяване на червата, е общо състояние на организма, което представлява нарушение на равновесието между различните фактори на околната среда и микрофлората на стомашно-чревния тракт.

В нормалното черво е оптималното съотношение на аеробни и анаеробни лактобацили, гнилостни бактерии, Е. coli, както и дрождеви гъбички и ентерококи. Това състояние на тялото се нарича еубиоза. Без помощта на бактерии човешкото тяло не може да абсорбира повечето хранителни вещества.

Дисбактериозата се характеризира с промени в качественото и количествено съотношение в микрофлората, които са достатъчни за отрицателни ефекти върху функцията на червата.

дисбактериоза - причины

* Наличието на микроби (вирусни инфекции, салмонелоза, dizentiriya) или паразити червата, които секретират вещества, които убиват полезни микрофлора. * Неконтролираното използването на много мощни антибиотици унищожаване чревни бактерии. * Неблагоприятно екологичната среда и постоянно в стресова състояние. * Наличността на различен функционални нарушения и хронични заболявания и органни системи. * Статус имунодефицит, често съпътстващи някои видове рак, химиотерапия, СПИН. * не НТ мощност при което човешкото тяло не получава достатъчно насърчаване на растежа на полезно микрофлора в организма вещества. * Използването на вещества в храни, унищожи полезните бактерии.

дисбактериоза - симптомы

Обикновено те могат да бъдат - гадене, киселини, подуване. Понякога, когато има болест, има неприятна миризма от устата, неприятен послевкус, както и ниска температура. При някои хора се появяват алергични реакции към различни храни.

С появата на чревна дисбактериоза, често последвана от оплаквания от повишено образуване на газ и дискомфорт в корема. Нарушете разстройваните изпражнения, изразени в запек, диария и нестабилни изпражнения, с болка в корема. Диарията при пациентите е честа, гъста консистенция, обидна, зеленикава, постепенно става водна. Навежда до метеоризъм.

При пациенти с дисбактериоза апетитът изчезва, слабост, намалена работоспособност, главоболие, неразположение.

Симптомите на заболяването включват: * всички видове гастрити * инфекциозни заболявания и язви на дванадесетопръстника * диатеза и алергични реакции * след лечение със силни антибиотици * кандидоза * слабо зарастващи рани * токсикоза при бременни жени.

дисбактериоза может вызвать:* заболевания печени;* экзему;* сахарный диабет;* цирроз печени;* рак толстой кишки;* иммунодефицит;* синдром хронической усталости;* септические кардиты и полиартрит;* рахит и остеохондроз.

дисбактериоза - диагностика

Биохимично изследване на микробни метаболити, бактериологично изследване на изпражненията, хроматографска масова спектрометрия, PCR диагностика.

дисбактериоза - лечение

Лечението на болестта се състои в интегриран подход, който осигурява възстановяването и нормализирането на чревната микрофлора, подобряването на нейното функциониране и лечението на възможни съпътстващи заболявания. Използването на лекарства, стимулиращи жизнената активност и растежа на защитната чревна микрофлора и потискането на патогенни микроорганизми, позволяващи да се създаде стабилно необходим баланс на микрофлората.

За да се предотврати развитието на болестта или нейната рекурентна природа, се препоръчва да се яде правилно, изключвайки от менюто: пикантни, мастни, пържени.

Паралелно с антибиотиците, използвайте лекарства и бактериални препарати, които поддържат нормална чернодробна функция, както и ензими, които ускоряват процеса на разделяне на храната, премахвайки малабсорбцията и диспепсията.

Share:
Comments