Digitalis - медицински свойства и приложение в медицината

напръстник - общее описание

напръстник (digitalis Digitális) тревисто растение, многогодишна или двугодишна трева, принадлежаща на семейство Podorozhnikov. Има твърд висок ствол, висок до 150 см, неразклонени видове. Цели, копиеви листа са прикрепени по правилен начин, постепенно се превръща в бракти.

Цветя с неправилна форма, жълто, лилаво или червеникаво, се събират в апикални, гъсти, едностранни или многостранни ракомозни съцветия. Королатната камбуланта, оплетена глобус. Периодът на цъфтеж е юни-август. Плодът е кутия, в която има малки кафяви семена, които могат да се покачат в продължение на 3 години. Красотата на това растение не трябва да ви обърква - това е много отровно!

напръстник - виды и места произрастания

Това растение има около 35 вида, които растат в района на Средиземно море. Също така, дигиталис може да се намери в Европа и Западна Азия, а също и в северните райони на Африка. На територията на СССР има 4 вида, само Кавказ има 4 вида растения. Основните сортове са: ръждясали, големи, вълнени, с големи цветове. Растението предпочита широколистни и смесени гори, ресни, поляни.

напръстник - лечебные свойства

Тази билка е призната за една от най-важните сърдечни лекарства, лекува тежки нарушения на кръвообращението и хронична сърдечна недостатъчност. Използва се за хипертония и оток, образувани при нарушение на сърдечната дейност. Лекарствата от дигиталис не могат да се използват дълго време, но се абсорбират и леко действат върху стомашно-чревния тракт. Максималният ефект се наблюдава за 8-12 часа. Препаратите от това лечебно растение намаляват диспнея, нормализират пулса, общото състояние на пациента се подобрява значително.

напръстник - лекарственные формы

Официалната медицина използва широко дигиталис във фармакологията. Това са лекарствата, които помагат за лечение на сърдечни заболявания - Gitalen, Digipuren, Lantozide, Cordygid, Digitoxin, листа на digitalis и сух екстракт от билки в таблетки.

В народната медицина се прилагат наземните части на растението, листа, стъбла и цветя. Те могат да се събират през първата година от живота на растенията няколко пъти в сезон. Фармакологията се получава от листа дигитоксин и хитоксин в кристална форма и субстанцията на кордигида, която е сумата от всички гликозиди. Най-често за тази цел се използва лилаво и широколистно фокс гълъбче.

Друго разнообразие - вълнаво фолио е използвано за получаване на лекарства, които регулират активността на сърдечния мускул, получена от Celanide, ацетил дигитоксин, съдържащ се в това разнообразие от трева. В народната медицина, използвайте инфузии и бульони от лилаво фолклор. Прахът от листата се използва за заздравяване на рани и се използва за истерия и други нервни разстройства.

напръстник - рецепты

Инфузия на счупените листа на растението: 1 грам суровина се употребява в 180 мл вода. На децата се дава по-малко концентриран разтвор (два пъти по-малко от дозата за възрастни) и се дава на чаена лъжица за сърдечно-съдови заболявания. Не се ангажирайте със самостоятелно лечение с тези инфузии, по-добре е да използвате готови лекарства по предписание на лекар.

напръстник - противопоказания

Въпреки че някои лекарства се използват за дългосрочно лечение, бирата има свойството да се натрупва в тялото. Гликозидите се екскретират много бавно, голяма концентрация на дигиталис в организма може да причини отравяне, така че когато приемате лекарства, е абсолютно необходимо да наблюдавате лекаря.

Това смъртоносно отровно растение може да предизвика отравяне, симптомите на които са сини устни и гадене, аритмия диария, задушаване и повръщане. С тези знаци се изисква незабавно да се почисти стомаха и да се вземе активен въглен. Категорични противопоказания са такива заболявания: коронарна недостатъчност, сърдечни заболявания, инфаркт на миокарда, брадикардия, инфекциозни заболявания.

Безопасната консумация на лекарства се постига чрез редуване на дигиталис с други сърдечни лекарства.

Коментари

мощност 05/01/2016 Съгласен съм напълно с факта, че не бива да третираме самостоятелно такива билки. По-добре е да купите готов наркотик и да не се страхувате от ужасни последици. Едно цвете на самата кутия е сладко, така че има и различни цветове, жълто и лилаво. Вероятно една поляна с такива цветя изглежда магически. Ira 05/01/2016 Интересно е, че в основата си това цвете третира сърдечни заболявания и има категорични противопоказания за сърдечни заболявания. По принцип е добре, че това цвете не расте навсякъде. И тогава те щяха да започнат спешно да бъдат лекувани, те щяха да имат povotravlyalis. Диана 05/01/2016 Взех наркотици от тази билка, много добра помощ. Разбира се, лекарят предписва всички лекарства за мен. Самият аз не бих рискувал нищо за пиене. Винаги удивляваме, че природата ни дава всичко, всичко расте, има време да се използва. Диана 05/01/2016 Взех наркотици от тази билка, много добра помощ. Разбира се, лекарят предписва всички лекарства за мен. Самият аз не бих рискувал нищо за пиене. Винаги удивляваме, че природата ни дава всичко, всичко расте, има време да се използва. Светлана 01.05.2016 Да, и нищо не прилага това растение независимо, тъй като се използва в традиционната медицина. Защо да рискувате? Купих хапчета и това е всичко. Аз, като цяло, противникът на една селекция, е възможно да се направи още по-лошо, вместо да се възстанови.
Share:
Comments