Detox програма за една седмица - как да премахнете токсините

Зелен сок

Защо се нуждаем от спешни мерки за общо почистване на тялото?

Ако разбирате, периодът на празнична лакомство продължава за нас почти през цялата година. Новогодишният празник гладко стича до Коледа, след това до "Стара Нова Година", след това до Богоявление, а след това празнуваме Деня на Отечествения защитник, 8 март, а вече има почивни дни, без да броим рождени дни и корпоративни партита.

Какво се случва с нашето тяло?

* Във всеки празник натоварвате тялото си с безброй допълнителни калории, транс-мазнини и сол. Между другото, на всеки три допълнителни грама сол е 1 литър влага, задържана от тялото.

* Претоварвате прекалено много черния дроб и жлъчния мехур, ги притискате с несмилаеми транс-мазнини (торти и майонеза) и всякакви химически добавки.

* Вашият стомаха от постоянно претоварване е опънат, и в интервалите между всички видове празници, тя сега съдържа много повече храна.

Какво трябва да направя? Първо трябва да отстраните излишната сол и да се отървете от подуване на вода и сол. За една седмица от нашата програма, подуването ще изчезне. Приятният "бонус" ще бъде загубата на 2-3 "подути" килограма. Всичко, което е необходимо за това, е да се пие много чиста питейна вода + зелени коктейли.

Рецепти "Зелени коктейли" За да подготвите всеки един от тях, ще ви трябва миксер и сокоизстисквачка.

Коктейл № 1

Вземете:

- 1 банан

- 2 големи купчина магданоз

- 2 големи моркови

- 1 малък лимон

Изцедете пресен сок от 2 измити и обелени моркови и 1 обелен лимон. Вземете блендера и разбъркайте банан и магданоз заедно със сока. Трябва да получите хомогенна пясъчна маса - гладки. Коктейлът ви е готов. Ако изглежда твърде гъста, добавете вода към нея.

Коктейл № 2

Ще ви трябва:

- 1 голям куп мента

- 1 голям китка босилек

- 2 големи групи стръкове целина

- 2 големи сладки ябълки и 1 вар

Подгответе зелено свежи от белени варовикови, ябълкови и целини стъбла. Един куп измит мента, босилек и обелени банани котлет смесител, изсипете получената пресни и се разбърква до пюре като маса. Ако изглежда твърде гъста, можете също така да я разредете на вкус с чиста питейна вода.

Вашата задача е да пиете всеки ден 2 такива коктейла + много чиста питейна вода. Носете бутилка вода и пийте постоянно - на малки глътки.

Сега за храна. За да можете бързо да почистите тялото от токсини и токсини, ще трябва напълно да се откажете от индустриално обработените и варени в огъня храна. По време на почистването, основната ви храна, в допълнение към коктейлите и водата, ще бъдат пресни зеленчуци, плодове, както и сушени плодове и ядки.

Така че, нека стъпка по стъпка, решете какво точно и как трябва да направите в процеса на детоксикация.

Ден 1

Спазваме режима на пиене, както е посочено в предишния блок. В същото време въвеждаме използването на два коктейла, както е посочено по-горе. И ние започваме да се подготвяме за пречистване. За да се направи това, се препоръчва напълно да се изоставят месни продукти от първия ден и през цялата седмица, както и от продукти от бяло брашно и смлян булгур. И, като се започне от първия ден, бавно намаляване на количеството на варена храна, заменяйки я със сурови плодове и зеленчуци.

Ден 2

Вода и коктейли, както и предишния ден. За отхвърлянето на месо, бяло брашно и земни торти добавяме пълен отказ на транс мазнини, сладкарски продукти, млечни продукти (включително сирена). Броят на плодовете и зеленчуците - се увеличава.

Ден 3

Към предишните "постижения" добавяме отказ от сладкиши и продукти, съдържащи захар, както и от всякакви напитки, с изключение на вода, зелени коктейли и зелен чай с лимон и мед (според вашето желание). И още повече увеличаване на броя на плодовете и зеленчуците.

Ден 4

Вода и коктейли - според обичайния график.

Закуска Плодова салата от 3 различни сочни плода, които са на пазара (без банани), облечени с 1 чаена лъжичка мед.

Обядът е 1 ястие. Зеленчукова супа, варена на вода. Без картофи. Съставки - всеки естествен или прясно замразен зеленчук по ваш вкус. Основното условие - не пържене, и продължителността на готвене не трябва да надвишава 5 минути. В съда можете да добавите 1 чаена лъжичка разтопено кремаво или висококачествено растително масло от първия студено пресован. Обемът на порцията е ½ от обичайното. 2 ястия Овесена каша от неразрушено зърно + зелена салата от сурови зеленчуци и листа. Сервиращ обем каша - 3 супени лъжици с малка пързалка от готовия продукт, обемът на салатата трябва да бъде поне 3 пъти по-голям от обема на кашата. Подправка за салата - лимонов сок, черен пипер и други естествени подправки. Допуска се малко количество морска сол.

Десерт Малка шепа черни стафиди + 1 чаша зелен чай с лимон.

Вечеря Голяма зеленчукова салата с няколко малки парчета солена (непушена) риба (не трябва да е повече от 50 грама). Подправка за салата - лимонов сок и подправки.

Ден 5

Вода и коктейли - според обичайния график.

Закуска Плодова салата, както и предишния ден.

Обяд 1 ястие Голяма зелена зеленчукова салата с 1 парче черен хляб. От подправките - 1 чаена лъжичка качествено растително масло. 2 ястия Няколко черни стафиди + 3-4 орехи (орехи, бадеми или гора).

Десерт Зелен чай с мед и лимон (медът може да бъде закуска, но не повече от 2 супени лъжици без връх).

Вечеря Голяма зелена салата с риба или с 1 парче черен хляб от пълнозърнесто брашно.

Ден 6 и Ден 7

Всичко е същото като в ден 5, само без хляб и риба.

Това е цялата мъдрост на високоскоростната диета за детоксикация. За тази седмица ви е гарантирано да изчистите тялото си от токсини и токсини и можете да се отървете от 4-6 допълнителни килограма.

Освен това, без да навредите на вашето здраве, можете да повторите тази изрична диета колкото пъти искате. Ако искате, можете дори да останете вечно на тази диета (променяйки периодично състава на зелените коктейли, за промяна) - нищо добро, но няма да ви донесе. Единственото НО: Ако решите да направите тази диета като начин на хранене - увеличете броя на консумираните килокалории на ден до 1500-1800 (в зависимост от вашата конституция и начин на живот), без да се взема предвид калоричното съдържание на зелени коктейли.

Също така, не се препоръчва незабавно и завинаги да преминете към този вид храна, тъй като можете да започнете да почиствате кризи (въпреки че не е необходимо). По-добре е да поддържаме мнението, че във всичко има нужда от постепенност и гладкост, така че по-късно не трябва да има "провали". Пожелавам ти да се очистиш правилно и да се преместиш на ново ниво на здраве.

Share:
Comments