Дерман - лекарствени свойства и приложение в медицината

Дурман - общее описание

Datura обикновена - това е ежегодно тревисто растение от семейство Solanaceae, с раздвоено разклонено изправено гладко и дъгообразно стъбло. Datura може да достигне височина 50 см. Тя цъфти с единични бели големи фуниевидни цветя, разположени във виличните рогове на стъблото. Период на цъфтеж - от юни до август. Плодовете на мая са яйцевидни изправени кутии със семена, узряващи от юли до септември.

Datura - видове и места на растеж

Родът Datura се състои от 13 вида, които се разпространяват в умерените и степни зони на Средна и Южна Европа, тропиците на Африка, балтийските и европейските части на Русия, Кавказ и Крим. Най-често срещаните видове - Datura обикновена, Durman виолетови, Datura индийски, Durman безвредни.

Дурман - лечебни свойства

Зъболечението има успокояващо и антисептично действие. С негова помощ, лечение на бронхиална астма, бронхит, конвулсивна кашлица и други заболявания на дихателната система, придружени от спазъм на гладките мускули. Също така неговият антиспазматичен ефект се използва за пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, чернодробни заболявания, колит, спастичен констипация. Поради способността на лекарствата с лекарства да потискат парасимпатиковата нервна система, те ефективно лекуват определени нарушения на сърдечно-съдовата система, включително брадикардия. Съществува информация, че смес от мастна тъкан и адонис трева може да има терапевтичен ефект при злокачествени тумори на стомаха.

Datura - лекарствени форми

За медицински цели, използвайте листата на маслото и, по-рядко, семена. Листата се събират по време на цъфтящи растения при сухо време; семена - през есента. Изсушете суровия материал в затъмнена стая, която е добре вентилирана. Когато подготвяте дрога, не забравяйте, че това е много отровно растение, така че, когато го събирате, трябва да сте много внимателни и да използвате ръкавици.

Datura - рецепти

От мая на обичайните бульони, алкохолни тинктури или прах.

Сухите листа от мая, смляни на прах, се лекуват с конвулсивна кашлица и тежко задушаване. Вземете праха три пъти на ден в края на ножа. За да облекчи състоянието на пациент с бронхиална астма, той може също да вдишва дима от изгорени листа.

При такива състояния като неврастения, психични разстройства, епилепсия, конвулсии, повишена сексуална възбудимост като седатив, се влива инфузия на листа от мая, за приготвянето на които 1 чаена лъжичка. семена от мляко напълнете с чаша вряла вода, настоявайте за половин час и вземете три пъти на ден на една чаена лъжичка. Тази инфузия се използва и за облекчаване на болката при рак на стомаха.

Отварене на семена от мая (външно) лечение на мастопатия и мастит, тумори от натъртвания, възпаление на лимфните възли. За да го подготви трябва да бъде 1 ч.л. семена, за да попълните 200 гр. вода и кипете за около 1 минута. След това, след като настоявате за около половин час, изцедете и вземете една чаена лъжичка, като разправате бульона в 0,5 чаши вода. Такова отвара може също така да изплакне гърлото и лигавицата на устата.

За предотвратяване на инсулт, инфаркт, отстраняване на кръвни съсиреци, използвайте тинктура от мая, за приготвянето на която 85 гр. сухи семена се изсипват 500 гр. водка и настояват 15 дни, ежедневно разклащане. Взимайте тинктура в продължение на един месец на празен стомах с 25 капки, разреждайки ги в 100 ml вода.

При пролапса на ректума, инфузията на листата на маслото се използва за заседнали бани. За да направите това, 20 гр. сухото вещество изсипва чаша вряща вода и след около час се изсипва в кофа с топла преварена вода.

Дурман - противопоказания

Съставът на общата допинг се състои от алкалоиди като скополамин, хиосциамин, атропин. Неговите лекарства могат да се използват само за лекарско предписание и в много предпазливи дози, за да не се отрови. Тя може да бъде разпознат от сухота на кожата и устната лигавица, пресипналост на глас, прекомерна жажда, гадене, повръщане, нервна възбуда, халюцинации, интермитентна импулс. По-тежките случаи могат да бъдат придружени от спазми и от изчезването на реакцията на ученика към светлината. Някои симптоми на отравяне може да се случи в рамките на 10 минути, но някои се развива повече от 15 часа. Когато в резултат на медицински мерки те изчезнат, учениците могат да продължат да се разширяват до една седмица или повече.

Коментари

Вероника 21.04.2016 Ако е написано, че когато се смеси с адонис, дрогата може да помогне при злокачествени тумори на стомаха, тогава мисля, че е така. В крайна сметка, тази информация не е просто. Следователно, някои изследвания са проведени с положителен резултат. Ирина 04/21/2016 И такова привидно хубаво цвете ... Аз дори не знаех какво представлява тази дрога, така че за мен това не е нищо подобно. Може би щях да го разкъсам за букет. И в него има толкова много отрова ... Но всъщност, ако просто миришеш, няма да се отровиш? Това цвете е било използвано във всички видове ритуали, когато е необходимо да влезе в транс. В края на краищата, това не е за нищо, че се нарича - дрога. Някой го е опитал. И точно така е малко вероятно човек да има цвете)))) Предпочитам по-малко опасни начини на лечение. Аля 04.14.2016 Не е изненадващо, че цветята и стъблата са подходящи за обработка, а семената не са, защото в семената се натрупва по-голямата част от всички токсични вещества. Като цяло можете да получите много сериозно отравяне на това растение. Соня 04.21.2016 Да, чух за това цвете. Те лекуват всички заболявания на дихателните пътища. И, между другото, с натъртвания от всякакъв вид, с възпаление на лимфните възли, също помага. Като цяло, вече дълго познат инструмент.
Share:
Comments