Да се ​​научиш да спасиш "големите" в аптеките

Всеки от нас има здравословни проблеми. И когато нашите любими започват да нараняват - съпруг, съпруга или деца, ние не можем да намерим места за себе си. Ясно е, че в този случай незабавно бягаме в аптеката и прекарваме прилична сума за наркотици. Това е разбираемо, защото за здравето на роднините, никакви пари не е жалко.

Но нека да видим, е такава стъпка правилна и целесъобразна? Или в правилото "най-скъпите - най-доброто качество" във фармацевтиката имат свои собствени изключения? За да разберете дали това е така, си струва да отидете малко по-дълбоко в работата на медицинския бизнес.

Първоначално трябва да се каже, че почти 400 милиона щатски долара се изразходват за създаването на практически всеки нов наркотик, а процесът на създаване продължава до 15 години. Цифрите са огромни, а разходите за сили, време и пари трябва да се изплатят. За да се възстановят всички разходи, фармацевтичните компании силно надуват цените за иновативни лекарства. От една страна, създаването на такова лекарство е донесло много ползи на обществото, а от друга, много просто не могат да го използват, с оглед на високите разходи. Но за щастие има аналози, които са много по-евтини от оригиналите. Така че нека разберем как работи това и е целесъобразно да се използват такива "заместители"?

Факт е, че основното, активно вещество на оригиналното лекарство почти винаги има аналогова подготовка, а основната разлика между лекарствата е добавянето на различни иновативни елементи към препарата. Например, нов катализатор, междинен продукт или използването на друг, по-ефективен разтворител. В същото време аналоговите лекарства се произвеждат при строги правила и под стриктния контрол на организацията на ДПП, която следи качеството на лекарствата.

Струва си да се отбележи, че във фармацевтичния свят производството на такива аналози изобщо не е срамно, а много популярни фармацевтични компании могат да се похвалят с близо стогодишна история на такива лекарства. Да, и много лекари се съгласяват, че ефектът на аналозите не е по-лош от оригинала и често приемането на "копие" се толерира от пациента дори по-добре, именно защото в него няма толкова много "странични" добавки.

Между другото, в Европа лекуващият лекар няма право да предписва марка, а само активен аналог на наркотици. След получаване на рецептата, пациентът, с помощта на фармацевт в аптеката, избира лекарство със съдържанието на лекарството, в зависимост от финансовите му възможности или здравната застраховка.

Така че, основният въпрос, какво все още купувате? В края на краищата, когато дойдете в аптеката, в търсене на обикновени капки за носа, виждате най-малко 20 различни типа назални капки с табели от 10 до 300 рубли на гишето, а фармацевтът, следвайки политиката на компанията, може да посъветва най-скъпите ...

За по-голяма яснота е представена сравнителна таблица на лекарства със същата аналогова подготовка, която решава същите задачи, но които са напълно различни в цената.

Оказва се, че купувате по-евтини аналози, пестите пари, не пестявате качествено. Но във всеки случай, преди да купите лекарство, не забравяйте да се консултирате с лекар или фармацевт. В края на краищата само специалистът ще може да избере правилно лекарството и да направи диагноза. Освен това не забравяйте да попитате фармацевта за текущите отстъпки и промоции, защото в почти всяка мрежа от аптеки има система от кумулативни отстъпки или отстъпки за определени групи от населението.

Бъдете здрави!

Ваш Тони Дисконти,

хттп://дисцонти.ру/

Share:
Comments