Comfrey - медицински свойства и приложение в медицината

Comfrey е общо описание

Окопник медицински е многогодишно тревисто растение, което има къса черна коренище с дълги, дебели клони. Стеблото на растението расте до 100 сантиметра височина, разклонено на върха, листата се разпространяват.

Кофре напълно покрити с бели груби косми. През цялото лято цъфтежът цъфти. А чаша от лилаво или мръсно-лилаво цвете също е покрито с дебели вълнени косми. Плодът на растението, който се узрява през юли-септември, е суха каша, която се разпада в 4 лъскави ядки.

Comfrey - видове и места на растеж

В гората и степните зони на преобладаващо европейската част на Русия има кофре и расте в Централна Азия, Карпатите, Западен Сибир, Кавказ и Източен Казахстан.

Търсенето на кофре е необходимо на влажни ливади, в гъсти храсти, в близост до потоци и канавки, върху почви с торфен минерален състав.

Comfrey - лечебни свойства

Средствата от комедията имат противовъзпалителни, стягащи, антимикробни, обвиващи и хемостатични свойства.

Също така това растение е в състояние да увеличи тона, да подобри апетита, да се справи с колит, диария, чревно и стомашно кървене. Кофрето има и лечебен и омекотяващ ефект върху кожата.

Comfrey - лекарствени форми

Лечебната стойност е корените на растението, които са събрани в края на есента. От събраните суровини, подгответе главно инфузии и отвари. При лечението на кожни заболявания могат да се използват пресни кози листа, които се прилагат върху раните.

Comfrey - рецепти

Листата на комета съдържат алантоиновото вещество. Традиционната медицина е забелязала, че алантоинът провокира бърз растеж на костите по време на фрактура. И ако една гипсова превръзка не се използва за наранявания, тогава е необходимо да наложите каша от листата на кофрея - раната ще се лекува по-бързо.

При лечението на подагра, остеоартрит, полиартрит, ревматоиден артрит, остеохондроза на гръбначния стълб може да помогне на мехлем от кофре. За неговото приготвяне е необходимо да се раздробяват корените на кофрето в прах, след което да се смеси с вътрешната мас, запазвайки съотношението 1: 4. Така приготвеният по този начин мехлем се съхранява в хладилника. И преди да си легнат, те смазват ставите с мехлем от кофрея. Правенето на това през нощта е удобно поради причината, че след употребата на мехлем, заразените зони трябва да бъдат увити с топла кърпа.

В стремежа ви да излекувате болни стави, можете да използвате растението под формата на компреси или вани. За да направите това, подгответе бульон, като кипете 10 минути в един литър вода, 100 грама корени на растението. Остава да филтрираме бульона през марля - лекарството е готово. Сега тя може да се добави към баня с топла вода или да се използва като компрес, който е насложен върху областта на засегнатата става.

Известно е вливане на кофре. За приготвянето му, една половин чаша леко топла преварена вода се изсипва в купа с 2 супени лъжици кофрей корени - трябва да се настоява за 8 часа. След това водата се излива в един контейнер. Подутите корени трябва да бъдат многократно варени с чаша вряща вода, накиснете в продължение на 10 минути и филтрирайте. След това и двете инфузии са необходими за смесване - това лекарство може да се пие на половин литър на ден на малки порции. Той има противовъзпалително действие върху храносмилателната система.

Окопник - противопоказания

Comfrey officinalis е отровно растение. В състава му има алкалоиди на циноглозина, които консолидират. Значими дози от тези алкалоиди, натрупващи се в тялото, могат да предизвикат парализа на централната нервна система.

Също така, вътрешното приемане на комета може да доведе до канцерогенен ефект, което неблагоприятно засяга черния дроб. Необходимо е да бъдете внимателни и с външно приложение - тинктурата и мехлемът от космената обвивка за предпочитане се нанасят върху ненарушени области.

Категорично противопоказано използване на лекувани бременни жени.

Коментари

Тоня 03.09.2016 Растението е чудо. Растението извлича от корените на това растение на крака, премахва възпалителния процес. Мога да споделя рецептата за триене Джулия 05.02.2016 И аз знам това растение, това е как лекува за ставите. И всякакви рани той лекува добре. Така че, след 40 години, такава трева може да бъде полезна във всеки дом. Вътре, за да взема отвара, сигурно не бих станал ... Можете да го приложите, да го добавите към банята. Дина 05/02/2016 Съгласен съм с предишните коментари, аз също съм очарован от всички видове баби на лекар. Тук имате сенилна памет)) Прочетох няколко статии тук, всичко, което ми беше объркано в главата. Е, аз знам това кофре, отново имам баба, лекувана болезнено краката му. Варвара 05/02/2016 Е, не знам ... прочетох всички противопоказания и осъзнах, че никога няма да пия кофре.) Друго нещо е да го приложите с лосиони, компреси, защото е толкова полезно за ставите. Да, и това е много по-безопасно. Маз от него и можете да го съхранявате. Жана 05/02/2016 И аз винаги съм се възхищавал от хора, които знаят всичко за това. Това е колко трябва да знаете как изглежда всяко растение, кои части от него са особено полезни и в крайна сметка - за какво са полезни? Толкова много информация ...
Share:
Comments