Coccyx боли след раждането - какво да правя? защо болката на

В момента на носене на плода, тазовите кости променят позицията си, благодарение на тази глава е по-лесно да се движи по раждането.

Когато раждате кокалче, има натиск, това може да предизвика развитие на травма и появата на болка.

Кокцидът боли след раждането на причината

От физиологична гледна точка, раждането винаги е същото, но има няколко причини, поради които кокаинът може да бъде ранен:

1. Плодът е твърде голям.

2. Бебето има голяма глава.

3. Космите на таза са тесни, така че раждането не може да премине напълно.

4. Лошо представяне на бебето.

5. Силата, с която преминава трудовата дейност, е висока.

6. С каква интензивност са опитите, а също и в какви количества.

Дори нормалната трудова активност предполага, че в резултат на това ще има малко подуване, силна болка, поради което много малко хора обръщат внимание на оплакванията в кокцикса веднага след раждането, вярвайки, че това е естествено. Ако обаче дискомфортът трае повече от един месец, тогава е необходимо да посетите медицинска институция.

Когато търсите отговор на въпроса защо бокалът боли след раждането, е необходимо да обърнете внимание на много фактори, които включват следното:

1. По време на раждането нервните окончания стават вцепенени.

2. Кокцисата е повредена, е възможна фрактура или разместване.

3. Женските гениталии са възпалени.

Това са основните причини, поради които кокаинът може да боли, точната причина може да бъде определена и само лекарят може да предпише лечението.

Често, когато раждам лекари, често използвам епидурална анестезия. Инжекция в гърба на бременна жена се прави за цезарово сечение. В редки случаи, този метод се използва за естествено раждане, ако една жена е уморена от натискане, пристъпите предизвикват много болка, тогава експертите анестезират долната част на тялото и майката може да си почине.

Ако техниката на анестезия не се извършва правилно, в последствие ще има болка в гърба. Най-често болката се усеща в долната част на гърба, много по-рядко в кокалчетата. След известно време симптомите ще преминат, но това състояние трябва да се контролира.

Кокцисата след раждането е болезнена: характерна за болката

Болката в кокцикса след раждането в медицината се нарича ковачество. За да се определи точната причина за болката, нейната природа, е необходимо да се извърши диагноза. Изолирайте следния характер на болка в кокцисата след раждането:

1. Болезнено.

2. Остър усещане за болка.

3. Болката се дърпа.

4. Изгаряне.

5. Болка от интензивна природа.

В повечето случаи болката започва да се увеличава, когато се опитвате да се наведете, когато сте в една позиция за дълго време.

Болезнени усещания в кокцикса, два месеца след раждането на бебето, могат да възникнат поради много проблеми: цистит, хемороиди, ендометрит и др. Ако седнете дълго време на дивана или фотьойла в погрешна позиция, това ще доведе до отлагане на соли и в резултат на това ще има болка.

Следователно, ако има болка след раждането, това не означава, че това е последствие от неотдавнашни раждания. Нейното естество е различно в зависимост от различните ситуации.

Космическата кост боли след раждането: диагноза

Определете точната причина за болка може да бъде след пълен преглед и преминаване на определени изследвания - рентгенова, томография. Предварителна нужда от почистване на червата, за тази употреба лаксативи или клизми. Благодарение на тези процедури прогнозата за получаване на точни данни ще бъде увеличена и да се установи причината за болката може да бъде дори след 3-4 месеца след раждането. Ако кърмите бебе, преди да вземете лаксативи, трябва да се консултирате с лекар, за да не навреди на бебето.

След преглед и диагноза, специалистът ще предпише подходящо лечение, за да се избегнат усложнения, трябва да се спазват всички негови препоръки.

Кокцидът боли след раждането: какво да правиш

Много жени се чудят какво да правят, ако кокаинът изведнъж започне да боли след раждането: да се освободим от дискомфорта, който ви пречи да живеете, вие го желаете възможно най-скоро. Ако естеството на произхода на болката е нормално възстановяване на организма след последното раждане и никаква травма, тогава можете да забравите за неприятните усещания достатъчно бързо. Всичко, което трябва да направите, е да следвате някои съвети и правила:

1. Ако знаете, че няма наранявания, можете да отидете за спорт и гимнастика всеки ден на голяма топка.

2. Използвайте набор от специални упражнения, които са насочени към следродилното възстановяване на женското тяло.

3. Първият месец след раждането, ако болката в коктекса се притеснява, опитайте се да не вдигате нещо тежко.

4. За сън вземете ортопедичен матрак и най-напред спи само на него.

5. Много хора се опитват да облекчат болката и да седнат за нещо меко, не го правете, защото ситуацията само ще се влоши.

6. Опитайте се да лежите възможно най-много: по време на ходене или седене, натоварването на кокцикса се увеличава, което означава, че болката ще се притеснява още повече.

7. С разрешението на лекаря можете да използвате дразнещи тинктури (топъл пипер на водка), което ще подобри кръвообращението. Поставете марля в течност, прикрепете към проблемната област, покрийте с торбичка с целофан и я оставете за 2 часа.

8. Първите няколко дни след раждането се препоръчва да се правят студени компреси (използвайте лед).

9. Придържайте се към правилното хранене, в диетата трябва да присъстват храни с високо съдържание на фибри.

10. Ако болката в кокалче се дължи на факта, че тялото няма калций, то трябва да бъде попълнено възможно най-скоро. Яжте млечни продукти.

11. За да избегнете запек, пийте колкото се може повече вода всеки ден.

12. Можете да седите само в определена позиция: на ортопедична възглавница, на табуретка с гръб.

13. Ако са изминали три седмици от деня на доставката и болката продължава да се тревожи, свържете се с медицинско заведение.

Ако няма сериозно нараняване, след две седмици преминават всички неприятни симптоми. Ако обаче болката е от подозрителен характер и се увеличава ежедневно, не поемайте рискове и не се занимавайте със самолечение, свържете се с Вашия лекар.

Космическата кост боли след раждането: медицинска помощ

Ако вие самият не сте успели да установите причината за болката в кокализа, не можете да правите без посещение при лекаря. Но за някои от тях се занимава въпросът и на кой лекар в този случай си заслужава да отиде. На първо място, се обадете на вашия гинеколог, който ви наблюдава по време на бременността и знае как раждането се случва. След като проверяващият прегледа и определи причината, той може да ви отведе до подходящия специалист - терапевт, хирург или травматолог.

В зависимост от естеството на произхода на болката, лечението може да бъде различно, например:

1. Физиотерапия.

2. Масаж. Когато се излагат на определени точки, мускулите се отпускат, кръвообращението се нормализира и болката се отдръпва.

3. Витаминна терапия. Също така се случва, че болката може да възникне поради простата липса на витамини в организма, така че, след като сте запълнили този дефицит, всичко ще се върне към нормалното.

4. Ако има щипка на седалищния нерв, задължително е да се спазва почивката на леглото. Като пристрастеност приемайте болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства. Незабавно пиете каквито и да е лекарства, особено ако кърмите, е забранено.

5. Ръчно терапия.

6. Процедура по иглоукалыванию.

7. Ако при диагностицирането са установени пукнатини или фрактури, задължително трябва да бъде консервативно лечение, както и почивка на леглото в продължение на две до три седмици. Ще трябва да приемете факта, че за известно време просто ще бъдете с увреждания и грижите за бебето ще бъдат хора от близките.

8. Ако възникне костна фрактура или изкривена фрактура, специалистът ще насочи ректума през ректума. След това отново трябва да наблюдавате почивката в леглото.

9. Ако консервативните методи на лечение не донесат желания резултат и болката все още продължава да се притеснява, се извършва хирургична интервенция.

Сега знаете защо кокцисата може да боли след раждането, когато тази болка е от естествена природа и когато е патологична. Ако болката е различна по продължителност и сила, не забавяйте посещението при лекар, защото това може да доведе до сериозни усложнения. Не забравяйте, че след раждането е необходимо бебето ви да е преди всичко здравословно, а кокцисата е място, с което е опасно да се шегува.

Share:
Comments