Cinchona - лекарствени свойства и приложение в медицината

Cinquefoil - общо описание

Goatee Goatee - тревисто растение с дебела, къса коренища, тънки стъбла, малки листа (отгоре зелени, отдолу бели, покрити с опус), жълти или златни цветя. Циркулярът достига малка височина, изглежда "пълзи" на земята, обличайки го с някакъв килим. Цветята на растението са малко по-високи от стъблата, на които се намират листата, така че поляната, покрита с чаша, по време на периода на цъфтене, изглежда светла и красива.

Кейп - видове и места на растеж

В Европа няма страна, в която расте гъбичката, растението се разпространява навсякъде, особено в страните от ОНД. Коттелът предпочита влажна глинеста почва, изобилна е на бреговете на реки, езера и други водни тела. Често "гост" на растението е на горски поляни, поляни, по магистрали и депа, но в големи височини области, чиято височина надвишава 1500 метра над морското равнище, няма да намерите пръстов отпечатък.

Cinquefoil - лечебни свойства

Лапчатка активно применяется в народной медицине и фармакологии. С помощью корней и надземных частей растения лечат такие заболевания, как моче-каменная болезнь, гастрит, язва, панкреатит, справляются с поносами и коликами. Goatee Goatee прекрасное мочегонное средство, оно не раздражает почки и не вызывает побочные действия. Отвар из травы помогает при приступах удушья и судорогах, снимет болевые приступы, вызванные менструациями.

Подсилващият пръст се използва само навътре, но също така като ефективен външен агент, например, отвара от растението се измива с язви и рани на кожата, които са резултат от метаболитно разстройство. С ангина и язвен стоматит се препоръчва да се гаргара от гъшивото око с гаргара и гаргара. В случай, че устните постоянно крекират, можете да използвате мехлем от краката.

Женски - дозирани форми

За приготвянето на лечебно растение е обичайно да се използват коренът и всички надземни части на лапчата (листа, цветя, семена). От различни части на растението се приготвят отвари, тинктури, мехлеми и компреси.

Гюлето от гъска се събира от август до късна есен. По-специално, листа и цветя се събират по време на цъфтежа, корени - през есента, след смъртта на надземните части (септември-октомври). Матурите се изсушават в добре проветрявана зона, след това се сгъват в торби от естествени тъкани. Въздушните части на растението се съхраняват в продължение на 2 години, корените са на 5 години, през този период те могат безопасно да се използват за приготвяне на лекарства, имат лечебни свойства.

Cinquefoil - рецепти

Отвара от коренища ризоми 10 грама натрошени корени от калай, налейте 1/2 литър гореща вода, заври за 20 минути, издърпайте и вземете 1 супена лъжица за 2 часа.

Отвара от билки от трева20 грама билка lapchatka налейте 1 чаша гореща вода, заври, след това настоявайте за 2 часа, щам и вземете 50 грама 3-4 пъти на ден преди хранене.

Отвара от семена от памукДобавете 10 грама семена от памучни семена към варено мляко (1 чаша), гответе в продължение на 5-7 минути, след което се щапете и вземете 100 грама сутрин и вечер.

Тинктура от тревата на цикето1 супена лъжица билки lapchatka изсипете 1 чаша вряла вода, настоявайте за 2 часа, след това се щам и вземете 2 супени лъжици за 2 часа.

Сок от трева Grach lapchatka изсипва вряща вода, минава през мелница месо, стиснете сок, след това го разрежда с гореща вода 1: 2 и се вари. Използвайте лекарството 70 грама 4 пъти на ден (преди хранене).

Лапчатка - противопоказания

Слезката не трябва да се приема за хипотонични пациенти, тъй като растението има свойството да намали налягането, в противен случай няма странични ефекти и противопоказания.

Коментари

Елена 04/04/2016 Обичам тези цветя. Те растат навсякъде, а до мен има река, почвата е влажна, така че изобщо няма място за размножаване в тях)))) И никога не разкъсвам пръста си, дори и да расте на не много подходящо място)) Оставете цъфтеж. Кира 04/04/2016 Знаех също, че стомаха се лекува с лъвове, по-специално - гастрит. И за външното приложение на бульон не са чували, макар че може да ми бъде полезно. Хубаво е, че растението не е отровно, страшно е някак да отнеме отровата вътре)) Женя 4/28/2016 О! Рядко растение, в смисъл, че не е отровно. Разбира се, ние го растат навсякъде, на влажна почва. Когато тези цветя растат с голяма купчина, изглеждат много хубави. Чух за мехлем от памучния плат, но от какво помага и не знае. Инна 04/04/2016 Е, тези цветя са известни на мен. Въпреки това, нито като медицински, но и като просто навсякъде се разраства))), не ги изтръгвам, те отлично украсяват територията, изглеждат ярки и сладки. Интересувах се от отвара от това растение, вероятно го използвам в медицинските устройства. Алена 28.04.2016 И аз, по някаква причина, винаги мислех, че това растение е отровно, но се оказа - не. Лом, наистина лечение на гастрит, имам един съсед, един пример. И като цяло, много неща могат да бъдат излекувани от тези цветя. Те растат навсякъде и изглеждат хубави.
Share:
Comments