Чай курил - лечебни свойства и приложение в медицината

Чай Курил - общо описание

Курил чай (пятилистник или лапчатка) — многолетний невысокий кустарник семейства розовых. Лапчатка редко достигает в высоту 1,5 метров. Листья растения перистые, покрытые мягким, но густым ворсом. Молодые побеги, не достигшие ещё годовалого возраста, имеют шелковистый вид. С июня до конца сентября Курил чай цветёт одиночными цветами, до трех сантиметров в диаметре, или соцветиями.

Цветните венчелистчета от див чай ​​Kuril идват в жълто или бяло. Ядрото на цветето е много пухкаво, благодарение на многото тичинки. В култивираните сортове палитрата е по-богата, тъй като има и крехки розови и червено-оранжеви цветя. Растението цъфти и опложда едновременно. Плодът на храста, като кафяви копчета, покрит с тънки косми.

Курил чай широко используется в медицинских целях. Впрочем, это чудесное декоративное растение. В ландшафтном дизайне этот кустарник является украшением альпинариев и используется для создания бордюров.

Курил чай — виды и места произрастания

Несмотря на название, Курил чай произрастает на Дальнем Востоке , на Кавказе, в гористой части Средней Азии, в Китае, в Восточной Сибири, в Японии и в Монголии. Встретить его можно и в Европе, и даже в Северной Америке. Обычно Курил чай предпочитает гористую местность средней увлажненности.

Заводът е толкова устойчив на студ, че може да расте дори и при условия на постоянно замръзване. Въз основа на дивия чай Курил са създадени 130 сорта.

Курил чай - лечебные свойства

Курил чай применяется при многих инфекционных заболеваниях кишечника и желудка, поскольку он обладает уникальными противовирусными и антибактериальными свойствами. Растение обладает успокаивающими, противовоспалительными и кровоостанавливающими, тонизирующими и мочегонными свойствами.

Курил чай используют в качестве иммунокорригирующего препарата. Применяется при сахарном диабете, цистите, пиелонефрите, дуодените, язве желудка, запорах. Он способствует нормализации обмена веществ, помогает при нервных расстройствах, женские заболеваниях, простуде, заживлении ран и прекращении воспалительных процессов.

Курил чай - лекарственные формы

Като суровина се използват листа, цветя и коренища от чай Курил. Самото върховете на леторастите подлежат на прибиране на реколтата заедно с цветята. Суровините първо се потапят на слънце и след това се сушат в пещи при 60-70 ° С. От суровините се приготвят отвари, тинктури, екстракти. В Беларус се получава терапевтична напитка от чая "Курил". Обикновено суровите материали просто се приготвят като чай, само процесът на варене продължава по-дълго.

Курил чай - рецепты

За да се облекчи стреса, се препоръчва да излеете 1 супена лъжица предварително подготвени корени с чаша вода, след това да кипнете в продължение на 10 минути. Влива се два часа. Щам. Вземете 1 супена лъжица. лъжица преди хранене за половин час.

С дисбактериоза и белодробна туберкулоза са необходими 2 супени лъжици леторасти с цветя на 1/2 литър вода. Сварете за 7-8 минути под капака. Две часа да настояват. Щам. Четири пъти на ден пийте половин чаша преди хранене.

Същата топла бульон се извършва чрез душ за седмица или 10 дни сутрин и вечер.

Курил чай улучшит общее самочувствие, если его пить вместо обычного чая. Заваривают его в объёме одной щепотки листьев, побегов и цветов на 1 ст. кипятка. В день разрешается выпить до трех стаканов целебного напитка. Отвар покрепче получается при заваривании 2-х столовых ложек сухого сбора в полулитровом термосе.

За да измиете раните и да изплакнете гърлото, дозировката на сухия чай се удвоява.

Курил чай - противопоказания

Курил чай нельзя принимать больным с хроническими заболеваниями печени, почек. Людям с артритами или камнями в почках следует знать, что для них время тепловой обработки чая должно быть увеличено.

Как и многие другие препараты, Курил чай может вызывать индивидуальную непереносимость.

Коментари

И на моята дача, 2 храста цъфтят с розови и жълти цветя Marmeladka 04/26/2016 За първи път бях зашеметен от това име - курилянски чай, и едва тогава четох, че това е гума. Сега е ясно какво е растението. Той наистина има много различни терапевтични ефекти, на практика върху всички органи. Вика 04/26/2016 Аз, както и другите, исках да опитам този чай Курил. Тя е в качеството на чая, за цялостно укрепване на тялото. Особено, тъй като има пролет в двора и всичко това засяга благосъстоянието. Такова неразположение, апатия, може да стане по-забавно с този чай)) Зарина 04/26/2016 Брат ми беше препоръчано това растение като лекарство за чревна болест. Разбира се, всичко това е много индивидуално. Братът помогна, а останалите, трябва да се консултирате с специалист. Въпреки че такова растение не може да навреди ... Наташа 04/26/2016 Да, видях това растение много пъти. Тя е специално засадена за красота. Той има такъв весел външен вид)) Жълтият цвят като цяло насърчава активност, радост. Чай от това цвете, аз не съм се опитал, но ако не забравя, не забравяйте да купите)))
Share:
Comments