Butterfly - лечебни свойства и приложение в медицината

Quicksilver - общо описание

Vatochnik е многогодишно тревисто растение с копиевидни, продълговати яйцевидни, разположени в противоположни листа. Цветовете на растението са бели, оранжеви, розови или червени. Принадлежи към семейството на филе. Заводът във височина може да достигне около 100 сантиметра. Цъфтежът се случва през лятото или есента, давайки плодови плодове. Растението е много добър мед, поради което близо до него има винаги много пчели и пеперуди.

Quailfly - видове и места на растеж

Растението се отглежда на открито. Растението се чувства най-добре на открито, някои видове дори могат да умрат поради липса на слънце. Растението е много често срещано в тропиците, субтропите, в Африка и Америка. Територията по пътя, пустеещи земи, горски пояси и пустинни места - тук често можете да намерите продавач.

Общо, родът на водораслото е около 80 вида. Най-често срещаните са: - копринени буби, или, както се нарича и в народа, ескалавава трева. Това е вид вана с дебели, продълговати листа е тревисто растение. Цъфти от юли до август. На зрелите семена има бели копринени косми.

- Тубернозната тръба е растение с височина от 50 до 70 см. Има ярко оранжеви цветя.

- Филе от месо-червено е многогодишно растение с височина 1-1,2 м с разклонени, листни стъбла и червени или розово-лилави приятно миришещи цветя. Цъфти от юли до август.

Пеперуда - лечебни свойства

От древни времена, памучната вата се използва широко като лечебно растение и като техническа култура. Кралицата е много ефективна при справянето с нелекуващи гнойни рани, язви, те се справят с местата на ухапвания от различни насекоми.

Растението се оказа много полезно и за фитотокосметиката. Тук се използва като подмладяващ агент, защото съдържа огромен брой аминокиселини.

Екстрактите, приготвени от стъкловидното тяло, са много ефективни при борбата с различни кожни заболявания, включително екзема, лишеи, псориазис.

Най-важното предимство на ваната е, че помага да се лекуват различни форми на сърдечно-съдова недостатъчност. Той също така лекува задух, аритмия, тахикардия. Всичко това се дължи на съдържанието му в сърф-гликозиди, подобни на строфантина.

Butterfly - дозировъчни форми

В медицината се използват съцветия, корени и семена, както и млечен сок. За това растението се събира от юни до юли, а семената се събират веднага след като са узрели. От получените суровини се приготвят тинктури, бульони, прахове.

Препечени - рецепти

За да се приготви отвара от купчината, 10 грама корени се смилат, излива се във вода и се настоява за 15 минути. Тинктура се приготвя по следния начин: 10 g натрошен сух корен на памучния тампон се изсипва 100 ml алкохол, настояват за 14 дни. Те се използват за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система.

Прахът от видал се използва като диуретик и диафоретик. За да направите това, трябва да смилате няколко грама от растението и да приемате 0,1 г няколко пъти на ден.

Много ефективен за лечение на аритмия, сърдечно-съдови заболявания е фитосборът, който включва памучна вата и също така такива меко-смилащи растения като аромат на рояк, пролетно пъпче, иктерично сиво, планинска арнаника и памучна вата.

Ваточник - противопоказания

Вземете растението много внимателно, защото е отровно. Не можете да използвате повече от двадесет капки тинктура на ден. Тъканта на растението е пълна с отровен млечен сок, което може да предизвика дразнене на кожата.

Коментари

Карина 04/18/2016 Забелязах, че има много хора, които започнаха да се интересуват и да прибягват до лечение, а именно народни средства за защита. Различни цветя и трева. Хората най-накрая разбраха, че таблетките помагат много условно, определено ще има някакъв страничен ефект. Чудилка 18.04.2016 И мисля, че ще обърна внимание на това растение, във връзка с подмладяване на нашето смъртоносно тяло))) Тъй като вече се използва във фитотокосметиката, това означава, че има смисъл да се опитаме да го използваме. Можете да готвите по-голямата част от бульона от ваната. Тома 04/18/2016 Интересувах се от това растение, което преди това не знаех. Още повече. както е писано, известно е за някои народи от много дълго време. Така че, в края на краищата, това е доказан инструмент. Искам да го опитам в лечението на сърдечно-съдовата система. Олга 04/18/2016 Странно по някакъв начин ... Написано е, че това растение помага от псориазис, екзема и т.н. И накрая се казва. че може да причини дразнене на тази кожа ... Въпреки, че може би този страничен ефект се случва само при предозиране. Соня 18.04.2016 Като цяло, първи път съм чувал за такова растение. И отново - отровен. И ние не растем. Необходимо е да погледнете в аптеката, нали? Мама се нуждае от много ефективно средство за лечение на екзема. Ах, прочетох, че е част от различни такси. Благодаря ви.
Share:
Comments