Buttercup - лечебни свойства и приложение в медицината

Buttercup - общо описание

Род лютиче семейства лютичеовые включает в себя многолетние травянистые растения, имеющие высокий прямостоячий стебель с высотой до 50 см, короткие корневища и многочисленные корни, собранные в плотный пучок. В мае начинается цветение лютика золотисто-желтыми цветками на длинных цветоносах, которое продолжается до осени. лютиче используется главным образом как лекарственное растение.

лютиче - виды и места произрастания

Основните региони на растежа на buttercup - Европа, Азия, Северна Америка, където може да се намери в ливади, в полета и по бреговете на резервоари. Общо има около 160 вида орехи; в европейската част на Русия могат да бъдат открити до 40 вида, сред които най-често срещани са булгур, пълзящо растение, карфиол, маслодайна мулфурова, маслодайна, отровна, маслодайна.

лютиче - лечебные свойства

Трябва незабавно да се предвиди, че маслото е много отровно растение, така че няма нищо общо със самолечението с това растение и трябва да се използва много внимателно, особено зелената част на растението. Въпреки това, в малка концентрация, то няма токсични ефекти и може да бъде много ефективно средство за облекчаване на много болестни състояния.

Така че, пресни листа от маслодайна кутия се третират външно с болка в ставите. Също така, те се използват като вагинална мазилка за хронични пилета и карбукали, които не могат да бъдат отворени по никакъв начин, както и с други пустуларни заболявания. Отвара от пресни листа и кълнове, взети в малки количества, третира стомаха и главоболието.

Също така, препаратите от маслодавка могат да стимулират централната нервна система, да увеличат хемоглобина и да имат бактерицидни и противогъбични ефекти. Традиционната медицина не използва пепел в производството на лекарства, но последните проучвания са показали нейната ефективност при лечението на туберкулоза на кожата.

лютиче - лекарственные формы

Твърдата трева се събира по време на нейния период на цъфтеж, от май до юли. Като правило, пеперудата се използва в прясна форма, тъй като при изсушаване губи лечебните свойства.

лютиче - рецепты

С малария, цветята на цветята могат да улеснят протичането на атаката, за което 8-10 часа преди да започне, няколко натрошени свежи цветя се поставят върху китките в ставите, до мястото на палпиране на пулса.

За лечение на туберкулоза на кожата се използва инфузия на билки, за чиято подготовка 5 гр. натрошен суров материал се изсипва чаша вряща вода и, позволявайки му да се влива в продължение на около 5 часа, се използва за лосиони.

При подагра и ревматизъм, триенето се извършва с тинктура на алкохол върху цветята на маслодайната кост, за която се изсипват 10 грама прясна суровина на 100 грама. водка и един месец настояват на тъмно място.

За да се бори с петата, шушулките се заврит и варят в продължение на около 10 минути, изсипват се в басейна и се изпаряват краката, докато водата се охлади.

Когато чернодробните заболявания използват отварачен бульон, за чието приготвяне 1 чаена лъжичка. билки изсипете 2 чаши вряла вода и след затопляне в продължение на 15 минути във водна баня, филтрирайте получения бульон и вземете 1,5 ч. л. три пъти на ден.

лютиче - противопоказания

лютиче является очень ядовитым растением. В давние времена он использовался для приготовления различных ядов. Интересно, что зелье, которое приняла Джульетта в бессмертной пьесе Шекспира, было также изготовлено из лютика. Таким образом, использовать это растение в лечебных целях можно только после врачебной консультации, при строгом соблюдении рекомендованной дозировки.

Ако тези правила не се спазват, можете да станете жертва на тежко отравяне, чиито основни симптоми са силна болка в хранопровода, стомаха и червата, повръщане, диария и сърдечна слабост. Ако това се случи, трябва незабавно да се консултирате с лекар, пред който е необходимо да направите стомашна промивка и да вземете голямо количество активен въглен.

Неконтролираното външно приложение на пеперуда води до кожни лезии до некроза.

Коментари

Тамара 04/04/2016 Разбира се, с терапевтичната ефективност на това растение и не можеш да спориш. Но според мен е по-добре да изберем нещо по-малко опасно и отровно. В края на краищата има много други билки. Единственото лечение за туберкулоза на кожата е много ефективно от бутилката. Василиса 04/04/2016 Да, знаех, че листата от маслодайна салата може да се отърве от сухи рани, кипене и т.н. Също така, бульонът на това растение се третира със стомаха. Но всичко това трябва да се направи много внимателно, съгласно всички правила и норми. И пийте отвара, само след консултация. Нина 04/04/2016 Нищо от новините! За мен, разбира се ... Не можех да си представя, че бедната Жулиета е била отровена от лечебна каша! И ако смятате, че аз самият я взех, като лекарство, разбира се. Но за мен това беше под строгия контрол на моя лекар и това ужасно ми се случи не се случи. Наташа 04/04/2016 Да, също така наистина харесах факта, че без отлежаване или тинктура можете да се отървете от някои от вашите здравословни проблеми. Но вътре, не бих рискувал да взема това растение, защото е много отровно. Зара 04/04/2016 Благодаря ви много! Много полезна статия за мен. Разбирам, че chiri може да бъде излекувана с обикновен листа масло? Това е чудесно, ще бъде много полезно за мен. А и за ставите, простите листа, казват те, помагат. И най-важното е, че нито едно от тях не трябва да се приема.
Share:
Comments