Британецът загуби очи от контактни лещи

Ужасна история се случи на жител на Великобритания. Нормалната контактна леща причинява гъбични заболявания, които отнемали 42-годишната жена на лявото око. Жаклин Стоун, така наречената жертва, признава, че дневните лещи са причинили дискомфорта й през целия ден от покупката. Опитвайки се да премахне обектива от окото, тя откри, че лещата е залепена за очната ябълка.

Зрението започна да се влошава. Предписаните от лекаря очи капки само утежнява неприятни усещания. В резултат на това жената влезе в болница с гняв, който, взривявайки, поврежда очната ябълка и е придружен от ужасна болка. Лечението с мощни лекарства причинява вътрешно кървене.

В резултат на задълбочено изследване причината за инфекцията е идентифицирана - гъбичка, наречена Fusarium, която по този начин корозира очите, че е повредила 70 нервни окончания. Въпреки 22-те операции, лекарите не успяха да спасят окото, а очната капка жена съди Алкон EyeCare UK Ltd., която продаде злокобните си лещи през онлайн магазина й, и клиники, които не предприеха спешни мерки навреме.

Но, както казват експертите, подобни проблеми могат да доведат до неграмотно използване на лещите. Не почиствайте обектива с чешмяна вода, вземете я с несмляна или с мокри ръце. И отиването до басейна без маска или специални очила, които ще вземат душ или гореща вана, обикновено не се препоръчва лещите да се носят.

Share:
Comments