Болки от болки в краката: причините и последиците от този

А ишиас е костна формация, която се намира в долната част на крака.

Тази връзка е подложена на тежки товари, така че е склонна към чести наранявания и заболявания.

Нека разгледаме по-подробно защо глезените болят и как да се справят с тях.

Болки в краката болки: причини

Най-често болката в глезените възниква поради следните причини:

1 Увреждания на глезените и краката, По правило те се появяват поради механично въздействие върху костната тъкан на крака: човекът се препъва, излага крака, пада или капва прекалено тежък предмет върху него.

Понякога подобни наранявания също водят до по-сериозни последици: изкълчване на лигамент или фрактура на костите на краката. Така човек ще страда от силна болка и глупост.

2 Деформирующий остеоартроз е доста сериозна патология, която засяга силно опорно-двигателния апарат и глезените. Често, когато преждевременно лечение, такава артроза прогресира и води до инвалидност на дадено лице. Причината за това заболяване е травма на крака.

3 Дегенеративный артрит е присъщо не само на възрастните хора, но и на младите хора. Това заболяване спомага за бързо изтриване на тъканта на хрущяла, която покрива съвместната торбичка. Поради това повърхността на костите в ставната капсула става груба и груба, което води до тежко възпаление, болка в глезена и влошаване на движението.

Ако не лекувате дегенеративния артрит, то ще прогресира и ще причини силна болка.

4 Натъртване на глезените се получава поради рязкото движение на крака, когато кракът е изпуснат или притиснат навътре. При това състояние може да се развие кръвоизлив и оток. При палпиране ще се забелязва силна нежност на глезена.

5 Предна фрактура на глезена е придружена от пълна загуба на моторни способности. По този начин човек не може напълно да стъпи на крака си. Също така понякога има скованост на пръстите и краката.

При палпиране на фрактура, можете ясно да почувствате фрагменти от кости или характерна криза. Това условие изисква незабавно лечение.

6. Много често неудобни обувки (твърде тесни или с висок ток) могат да причинят необичайна болка в глезените. Това се обяснява с факта, че структурата на човешкото стъпало трябва да е в равно или слабо издигнато състояние. Когато тя се издига силно, тя може да бъде травматизирана при резки завои. Освен това, при ходене на високи токчета натоварването на глезените и цялото стъпало не се разпределя равномерно, което води до развитие на възпаление.

7 Ревматоиден артрит Е заболяване, което може да бъде предизвикано от травма, намален имунитет и инфекция. Като правило, той продължава в хронична форма, причинявайки на човек постоянна болка в глезена.

8 Артрит в "класическата" форма е почти винаги директна последица от травма, претърпена преди това (натъртване, фрактура, разкъсване на връзки и т.н.). Поради влиянието на различни биологични процеси по време на възпаление на ставата, в него се развиват патологични промени като заместване на хрущялната тъкан с модифициран нееластичен (съединителен).

9 Подагра Е заболяване, което е свързано с прекомерно натрупване на пикочна киселина в кръвта, което провокира отлагане на подагрови възли в ставите.

В допълнение към болката, подагра може да предизвика влошаване на бъбреците и черния дроб. Смята се за заболяване на възрастните хора, тъй като е по-вероятно да бъдат намерени.

10 тендинит е заболяване, което е придружено от тежко възпаление и болка. Тя възниква поради продължителното претоварване на ставите. За тендинит има подуване на глезените и болка по сухожилията.

Ако това заболяване не се лекува, то може да доведе до разкъсване на сухожилията.

11 Развитие на онкологични заболявания в глезена също може да предизвика силна болка.

Болки в краката болки: симптоми

Обмислете най-честите симптоми на увреждане, което може да бъде с болка в глезените:

1 При растяжении связок может возникать подкожное кровоизлияние и гематома.

2 При одновременном переломе и вывихе щиколотки весь сустав становиться очень отечным. Он теряет подвижность и частично чувствительность. При открытом переломе щиколотки из сустава могут проглядываться осколки костей.

3 При артрите могут наблюдаться острые приступообразные боли, которые усиливаются после длительной ходьбы.

4 При подагре бывают ноющие хронические боли.

5 При развитии онкологических патологий у человека может быть повышена температура тела, пульсирующие боли в щиколотке и ее припухлость. Такое состояние требует немедленной диагностики и лечения.

Болят щиколотки ног: диагностика и лечение

За болка в глезените трябва да се свържете с травматолог. След изпита, той ще определи такива изпити:

• рентгенография на глезените;

• КТ;

• Ултразвуков глезен.

Лечението на болката в глезените се извършва въз основа на откритата болест и установената диагноза.

Класическата терапия включва приемането на такива групи лекарства:

1 Обезболивающие (анальгезирующие) лекарства для уменьшения сильного болевого синдрома.

2 Противовоспалительные препараты перорального и местного назначения.

3 Хондропротекторы для восстановления структуры хрящей.

4 Жаропонижающие лекарства (используются при высокой температуре).

В допълнение, общата терапия, в зависимост от заболяването, има такива добавки:

1 Если боль в щиколотке была вызвана переутомлением и ходьбе на непрактичной обуви, но необходимо обеспечить полный покой ногам на 3-4 суток. Также полезно делать контрастные ванны для ног.

2 При обнаружении артрита пациенту нужно соблюдать полный покой. Больные щиколотки рекомендуется ежедневно перематывать упругим эластичным бинтом, который будет снимать боль и улучшать кровообращение. Кроме того, следует делать лечебную гимнастику для щиколоток.

3 При переломе щиколотки необходимо действовать по такому плану:

• засаждане на жертвата;

• изследване на наранявания крак за наранявания, разфасовки и др. (ако те са налице, тогава те трябва да бъдат третирани с антисептик);

• се обадете на линейка;

• сложи гума върху глезена, така че жертвата да не се нарани повече;

• Нанесете нещо студено на травмата в продължение на десет минути (това ще помогне за облекчаване на подуване).

Важно е да знаете какво не може да се направи с фрактура на глезена:

• Не можете да опитате да изправите обърнат или счупен глезен, тъй като това само ще влоши състоянието на пациента и ще го причини много силна болка;

• Не се опитвайте да отстранявате костите на краката си (в този случай трябва да се приложи стерилна превръзка);

• Жертвата не трябва да има право да стъпи на болния си крак, дори ако той казва, че не чувства болка (човек в състояние на шок може да не изпитва остра болка, но е по-добре да бъде безопасен и да го държи в седнало положение).

4 При вывихе или растяжении мышц щиколотки необходимо зафиксировать ее бинтом и отправить пострадавшего к врачу. После осмотра доктор сможет определить степень повреждения и назначить противоотечную терапию.

Важно е да знаете, че понякога след разкъсване на връзките нараняването е толкова сложно, че изисква хирургическа интервенция. При такава операция лекарите ще спасят човек от хематом, обилна кръвоизливи и увредени кръвоносни съдове. След това лечение периодът на рехабилитация ще отнеме поне един до два месеца.

Също така, за да се намали постоперативния оток, се препоръчва глезена на пациента да бъде поставена на високи възглавнички, за да се нормализира кръвообращението.

5 При обнаружении тендинита или разных форм артрита необходимо проводить комплексное лечение, включающее физиопроцедуры, гимнастику, массаж и медикаментозную терапию.

Трябва да се помни, че такива заболявания не могат да бъдат започнати, защото в противен случай те ще доведат до тежки последици под формата на загуба на способност за преместване на ставата, унищожаване, патологични болки и инвалидност.

6. Ако в глезена е открита онкологична патология, е необходимо да започнете лечението колкото е възможно по-скоро, защото степента на пълно излекуване и благоприятният му резултат до голяма степен зависят от него.

Болят щиколотки ног: профилактика

За да се избегне болка в глезените, е необходимо да се спазват следните препоръки:

1 Носить удобную обувь на плоской подошве. Если же очень хочется носить обувь на каблуке, то его высота должна быть не более 3 см. Кроме того, одевать ее можно не чаще двух раз в неделю.

2 Лечить даже небольшие ушибы щиколоток и не допускать их воспаления.

3 Вовремя обращать внимание на боль в щиколотках и проводить диагностику.

4 Делать массаж ног и ванночки с травами.

5 Принимать контрастный душ.

6. Избягвайте течения и хипотермия на краката.

Share:
Comments