Болка в гърба при жените - какво казва тя? разберете защо

Повечето от дамите са свикнали да издържат болката в долната част на гърба, като се опитват да не обърнат внимание на това по време на седене, ходене. Но ако не откриете причината за болката в долната част на гърба при жените и не се опитвате да я елиминирате, отлагането може да доведе до влошаване на дистрофичните промени, хроничното възпаление и т.н. В резултат на това болките може да се увеличат толкова много, че момичето едва ще излезе от леглото.

Болка в гърба при жените: причини

За начало гръбнакът е подвижен орган. Досега много жени имат заседнал начин на живот. В този случай техният гръбнак практически не се движи през деня. В допълнение, много от дамите също не са наясно. В резултат на продължително развлечение в седнало положение болки се появяват в долната част на гърба на жените.

Изследванията на учените показват, че около 80% от всички болки в кръста възникват поради мускулен натиск. Това причинява неправилно положение на гръбнака по време на дълъг седене в колата, на бюрото на компютъра или на дивана у дома, на работното място. Момичетата, които са научили, че погрешната седалка може да причини болка в гърба при жените, се опитват да поддържат гърба ви перфектно прав по време на работа. Но те не трябва непрекъснато да се стремят.

За да намалите вероятността от развитие на болка в гърба, трябва да овладеете правилните пози, които трябва да бъдат взети на масата. Първото нещо, което трябва да направите, е да регулирате височината на стола и масата. Що се отнася до поемането на поза, тогава седенето на един стол трябва да бъде така, че бедрата да са успоредни на пода. И горната част трябва да бъде изключително в предна позиция. Гърбът се чувства най-добре, когато ъгълът между него и бедрата е 90 ° или повече. В крайна сметка в тази позиция е минималното натоварване на гръбначния стълб. Ако дамите седят в деня на тази позиция, а след това вечерта болката в долната част на гърба на тези жени не се появява.

Важно: не можете да седите на масата, да се наведете над него. В това положение лумбалните мускули са прекалено напрегнати.

Гърбът ще бъде добре поддържан, ако е удобно да се облегнете на стола. Трябва да изберете правилния стол. Най-добре е да има анатомичен гръб. Височината на масата трябва да бъде такава, че ръцете, поставени върху нея, също да са огънати под прав или тъп ъгъл.

За допълнително отпускане на мускулите на гърба, трябва периодично да се изправяте от масата. Можете да направите такова малко упражнение за мързеливи и любовници, за да поставят задника си на масата.

Упражнение: Седнете на ръба на масата, като разтегнете единия крак напред. Преместете тежестта си до този крак, докато вторият завой и се опитайте да се отпуснете. Тази позиция допълнително ще отпусне мускулите, а болката в кръста при жените, която се дължи на силното натоварване на гръбнака, дължащо се на седнал начин на живот, е гарантирана.

За да се намали вероятността от тежка болка в гърба при жени, работещи в кабинета, те трябва да бъдат обучени в прости физически упражнения. Такива упражнения трябва да се извършват незабавно, да се прибират вкъщи и да се променят дрехите за по-удобно. Нека започнем да разтягаме мускулите на гръбначния стълб.

Упражнения: Поставете фитнес мат на дървения под. Колете се на колене, починете на пода с ръце пред себе си. Това е, грубо казано, трябва да сте на четири. Първото нещо, което трябва да направите, е да извиете добре гърба си. Необходимо е да се опитаме да покажем на вдигнатата котка. Сега сложете ръцете си малко напред и огънете тялото на две места: тазовата област и гръбначният гръбнак. По време на изпълнението на такива прости упражнения гръбнакът ни се огъва както навън, така и навътре. Такова обучение на гръбначния стълб спомага за облекчаване на мускулните спазми.

Внимание: Правете тези упражнения без прекъсване в продължение на 15 минути.

Сега ще се запознаем със следното упражнение, способно да премахне болката в долната част на гърба на жените. За него също има нужда от килим. Трябва да легнеш на стомаха си с корема си, прекосявайки ръцете си пред себе си. Първо трябва да практикуваш да лежиш с гърдите си на кръстосаните си ръце. Главата трябва да бъде поддържана нагоре. Сега започнете да дърпате раменете нагоре, бутайки ръцете си на пода. Издърпайте главата си още повече, сякаш се опитвате да погледнете слънцето над вас. След това се върнете в ръцете си и се отпуснете. След няколко секунди се изправи отново. Извършвайки описаното упражнение, вие не само освобождавате гръбначните мускули, но също така може да намалите натиска, който възниква между прешлените.

След разтягане на мускулите, трябва да се преобърнете на гърба си. Поставете ръцете си по багажника. Вдигнете горната част на тялото бавно, без да бързате, по същия начин като вас, като разтърсвате пресата. Но няма нужда да се подчини на между бедрата и гръбначния стълб, образуван под прав ъгъл, тъй като тя трябва да е тъп (приблизително 120 ° градуса). Не разчитайте на това, ставай, можете веднага да отидете в леглото, защото в това положение, вие ще трябва да се мотае на четири до шест секунди. Това упражнение утежнява мускулите, като ги тренира. В резултат на това става лесно за тях да създадат защитна корсет, която не позволява на прешлените да потънат.

Вземайки правилната поза, докато седите, правете упражнението за отпускане, укрепвайки задните мускули, със сигурност ще забравите за болката в гърба, която пронизва хората, които са свикнали да водят заседнал начин на живот.

Остра болка в долната част на гърба на жените може да възникне и поради херния диск, който често се дължи на претоварване на гръбначния стълб. Ако трябва да облекчите състоянието малко, за да можете да се свържете с лекар, който ще ви помогне да се справите с ужасната болка в долната част на гърба, след това легнете малко на стомаха. Под него трябва да замените възглавницата. Тялото трябва да почива на лактите.

Трябва да знаете: поражението на лумбалните води до това да носите чанти на едно рамо. Затова, за да избегнете негативни последици, трябва да носите чантата от двете рамена на свой ред, като промените биомеханиката на гръбначния стълб. Можете също така да ходите с този аксесоар през противоположното рамо.

Имайте предвид, че жените често имат мускулни спазми. Гърбът е покрит с дълбоки и повърхностни мускули на гърба, което може да предизвика спазъм, което води до дразнене на нервните окончания и болки в гърба. За да премахнете спазма, изтеглете се на леглото, сложете ръцете зад главата си и редувайте коленете, които се навеждат на коленете. Но не забравяйте, че като дърпате десния крак, трябва да легнете с коляното си с лявата си ръка и да започнете чрез съпротива, за да натиснете долния крайник. Извадете левия крак с дясната си ръка. Дръжте всеки крайник в напрежение за около пет секунди. Повторете упражнението за всеки крак 10 пъти и ще видите, че мускулният спазъм ще мине.

Болка в корема и долната част на гърба при жените

Така че, появата на болка в корема и долната част на гърба на жената, най-вероятно говори за развитието на лумбалната остеохондроза. Това заболяване причинява не само болката в долната част на гърба на жените - то се характеризира с нарушения на пикочните и храносмилателните системи. При такава остеохондроза трябва да ядете правилно, да останете в естествената си позиция за гръбначния стълб, да спрете болката с помощта на фармакопунктура с хомеопатични препарати. Необходимо е да се коригира гръбначния стълб, като се използват методите на ръчна терапия.

Не забравяйте да се опитате да облекчите мускулното напрежение и да се притеснявате за подобряването на кръвообращението в междупрешленните дискове, целия гръбнак. За да се постигне това, на пациента се дава курс на масаж, например канабис, физиотерапия, физиотерапия, която има за цел укрепване на мускулната рамка.

Също така, болките в корема и долната част на гърба при жените може да не говорят за развитието на патологични дегенеративни промени в гръбнака като остеохондроза. Понякога болки в долната част на гърба и в долната част на корема свидетелстват за предстоящото освобождаване на яйцеклетката. Това означава, че неудобните усещания в тези области показват началото на овулацията. За да се потвърди, че коремната болка и слабината на жената се появяват поради съзряването на яйцето и неговото освобождаване, е необходимо да се изследват органите на малкия таз в периода на пароксизмално заболяване.

Понякога жените, усещали болка в талията и корема, не ходят на лекаря, считайки тези състояния за признаци на овулация. Но е по-добре да сте в безопасност, защото кръста и стомаха могат да навредят по различни причини. И ако гърба често е нарушена от преумора, коремна болка може да предизвика: ендометриоза, миокарден инфаркт, тромбоемболизъм, диабет, ишиас, анемия. Също така, болка в корема и долната част на гърба при жените може да възникне при носене на дете, по време на раждане, след тях.

Болка в гърба от дясно и ляво при жените

За да причини болка в долната част на гърба от дясно и ляво при жените, може да има същата остеохондроза. Ако болестта не се лекува навреме, малко вероятно е всичко да приключи с малки дегенеративни промени на диска. Пациентът може да развие: изпъкналост на диска, херния, остеофити.

Когато се появява главно остеохондроза просто болки болки в дясно, в ляво. Причините за развитието на тази болест са много. Те включват: травма, наследствени аномалии, неправилна поза, инфекция и др. Така че, ако има окови, извивайки и болки болки в долната част на гърба, които се чувствах добре в долната граница на крайбрежните арки на ляво и на дясно, една жена трябва да отидете в клиниката, за да потвърдите дегенеративни заболявания диск и нейното лечение. Без лечение, пациентът ще не само трудно да ходи, да седне, да ляга, но ще бъде трудно да се празнуват естествени потребности.

Рязка болка в долната част на гърба на жените

При възпаление на аспектните (междувертебрални) стави може да има болка в областта на гърба на жената. Такива дами често усещат сковаността на гръбначния стълб. Болката настъпва в долната част на гърба, често се дава на глутеалните мускули и дори може да се усети в задната част на бедрата и под коленете. Болката от подобен план обикновено се проявява при възрастните, тя се свързва с дегенеративни промени. Но острото възпаление на фасетираните стави често се случва при млади жени.

Фаталните стави се намират между напречните процеси и горните стави на долните прешлени. Има много такива стави. В крайна сметка те са разположени във всеки прешлен от двете страни. Именно в тях болката се концентрира, която дава обратно, хълбоци и т.н.

Тази болка може лесно да бъде премахната с помощта на радиочестоти в добра клиника. Но ако временно не можете да отидете в медицинска институция, можете да направите някои упражнения, които временно ще подобрят състоянието. Да видим какво представлява това магическо упражнение.

Първо трябва да лежиш на гърба си и да поставиш под него килим или одеяло. Краката трябва да се наведат в коленете и след това да ги издърпате за себе си. Сега можете да започнете да се движите коленете от едната страна на другата. Гърбът трябва да започне да се върти. По този начин ние създаваме движение в аспектните стави в лумбалния участък.

Сега вземете началната позиция, но не дръпнете краката си. Достатъчно е просто да го наведете в скута си. Опитайте се да откъснете задника от килима. Трябва да се опитате да се качите на моста. Дълго не закачвайте с повдигната плячка. След това трябва да се повдигне, а след това да се свали тазът.

Достатъчно е да лежите на гърба - започваме да се обръщаме към стомаха. Обърнете се и сложите ръцете си по ширината на раменете с ръцете си надолу. Започнете да се издигнете на ръцете си и да пещеете в долната част на гърба си. След като се наведете, фиксирайте в такава позиция за известно време. Не спускайте главата си, дръжте ръцете си прави. Такива упражнения могат да се извършват, дори и да не излизат от леглото, вярно, ако е трудно.

За бързо облекчаване на болката в гърба на жените, която се дължи на възпаление на фасетираните стави, те могат да въведат коктейл от хидрокортизон и локална упойка. Последното ще облекчи болката, а стероидната анестезия е възпаление.

Болките от хронична болка в гърба при жените често се дължат на намалена плътност на прешлените. Най-често този процес предизвиква наднормено тегло. В сплескания диск кръвообращението се нарушава и радикулярните нерви се компресират. Неправилната поза също причинява болки в долната част на гърба. За да стимулирате кръвния поток в лумбалния регион, не забравяйте да изпълните препоръчваните упражнения от специалисти. Например, лежайки на гърба си, последователно с помощта на двете ръце, издърпайте коленете си, наведени на колене.

Скъпи момичета, погрижете се за гърба си от младостта!

Share:
Comments