Болиголов - лечебни свойства и приложение в медицината

Hemlock - общо описание

Hemlock е тревисто растение, което има доста внушителни размери, достигайки височина от 50 до 2 метра. Характерна особеност на коприна е разклоненият му вид и синкавият цвят с червеникавокафяви петна. Листата са малки, цветята са малки, събрани в сложни чадъри. Семената обикновено се прибират през август и септември, цъфтеж на хълма през летните месеци (юни, юли).

Болиголи - видове и места на растеж

Растението най-често се среща в подножието на Кубан, както и Судак и Терек. Болиголите обичат влагата, така че често могат да се намерят в близост до водни тела, например в долини на реки, често посещавани от тях в местата на плевелите.

Болиголов - лечебни свойства

Болиголов се използва активно в народната медицина и при създаването на различни видове фармацевтични препарати. Съставът на растението включва лекарства, които имат благоприятен ефект върху човешкото тяло. Болиголов има успокояващ ефект, често се използва при гърчове, спазми на вътрешните органи, магарешка кашлица, разширени вени, епилепсия, той е прекрасен асистент с мигрена.

Народните лекари забелязали, че растението облекчава болката при рак, особено ефективна при проблеми с простатата и млечната жлеза. Подпомага хелкук с болести на стомашно-чревния тракт, проблеми в работата на пикочно-половата система.

Болиголи - лекарствени форми

Hemlock - едно много двусмислено растение, то може да донесе на човешкото тяло, както полза, така и вреда, в случай че е грешно да се съберат части от него. За фармацевтични цели обикновено се използват трева, цветя и семенни кокошки.

Треви и цветя трябва да се събират по време на периода на цъфтеж (юни, юли), но е необходимо да направите това внимателно. Силна миризма на растения може да причини много проблеми, например, да причини главоболие, така че експертите препоръчват събирането на части от растението да стане ветровито.

Друго правило при събирането на бунището е да се съберат в два контейнера, например да се напълни половината половин литър буркан с цветя и малки листа, след това да се излее обработваемото парче в трилитров контейнер (непрекъснато се разклаща) и се наливат 500 грама водка. Този вид технология е необходим, за да не се отделят отровите, съдържащи се в завода, под въздействието на топлина.

За лечението на различни заболявания се използват и семена от коноп, които се събират в края на август - началото на септември.

Hemlock - рецепти

По-често за лечение на заболявания на представители на традиционната медицина се прави на базата на алкохол тинктура от бучиниш. Подготовка на инструмента, както следва: - една част на листата се смесва с 2 части семена - алкохол смес трябва да попълни течността да покрива напълно растението - бучиниш влива в продължение на 14 дни, след което следва да щам. След инфузията се получава, е необходимо да се започне като разреждане на вода: - рак на хранопровода - 2 капки тинктура от бучиниш 1 супена лъжица вода три пъти на ден - на заболявания от различен характер - капка 1/2 чаша вода на празен стомах на сутринта, след което не трябва да ядете нищо за един час. Дневна доза на тинктурата трябва да се увеличи с една капка, в крайна сметка, до четиридесетия ден тя трябва да достигне до 40 капки до 1/2 чаша вода.

Болиголов - противопоказания

Използвайте ключалката трябва да бъде много внимателна, защото растенията съдържат токсични вещества, свръхдозата от които е много опасна. Вземете лекарства на базата на бучик трябва да бъде само след консултация с лекар.

Коментари

Владимир 08/04/2016 Добър ден. Болиголите предпочитат плодородните открити площи. На влажни места и във вода отрасъла се увеличава. Имате отровен момент в снимката. Как изглежда хелето на сайта: http://travnikya.ru Владимир 13.03.2016 Добър ден. В теб на снимката е представено растението, което е по-близко до tsikutu. Бих искал да повярвам, че сте видели кокал "лично". Женя 04/18/2016 Boligolov като цяло, отдавна е известно със своите аналгетични свойства. Името му беше измислено, най-вероятно с този факт. Основното нещо, както при всяко лечение, трябва да спазвате дозата и времето на приемане на лекарството. Тоест, трябва да се пие редовно, а не от време на време. Людмила 04/18/2016 Знам малко и за свойствата на бучинка. Въпреки, че самата име, тъй като е невъзможно да се каже. Но и от други болки, това растение също спестява. Както се казва тук, дори при ракови тумори. И внимавай ... има нужда от всичко. Катя 04/18/2016 Майка ми има мигрена, тя страда от това заболяване от дълго време. Тинктура от хълм, започна да се приема, сравнително наскоро, и вече има големи плюсове. По време на атаката, която се случва все по-малко и по-малко), тя пие hemlock и ефективно лекува.
Share:
Comments