Biryuchin (боровинки) - медицински свойства и приложение в

Biryuchin - общо описание

Biryuchin, или както хората казват wolfberry, е дървесен широколистен или вечнозелен храст. Листата му имат проста, продълговата форма, тъмно зелен цвят. Малки ароматни цветя от бял цвят формират съцветия от паникулирани или рацемозни форми.

Растението дава плодове от синьо-черен цвят, които узряват от септември до октомври. Отделните растителни видове могат да достигнат височина от около пет метра. Растението се характеризира също така с бърз и активен растеж.

Biryuchin се състои от много полезни вещества. Това е танин, фенол, смола, сиригозид, витамин С, растителен алкалоид, захар, каротеноид, флавоноид, етерични масла, глюкозиди, цианидин рутинозиди, малвидин глюкозиди, мастни масла.

Biryuchina - видове и места на растеж

Родът включва около петдесет лугуструм видове. Източна Азия, Южна Русия, Южна Европа, Северна Африка и Мала Азия - това поставя разпространението на растението. Най-популярни са следните видове растения: - Ligustrum папрат е гъсто разклонен храст с блестяща, Бери подобни, отровни плодове. Растението може да расте във всяка почва с изключение на много кисел торф substrata.- ovalnolistnaya Privet е вечнозелено netsvetuschie derevtsem.- Privet японски е много често с Privet брилянтен. Това е вечнозелен храст, да иска да влага pochvy.- брилянтен Privet е голям, вечнозелени храсти, цъфтящи през три месеца. Дава малки плодове от тъмно син цвят. Много бързо rastet.- Амур Privet е широколистна храст с черни плодове с восъчен nalotom.- Privet Ybota се Photophilous широколистни храсти. Това се отнася за много взискателни pochve.- Privet iezskaya е сянка на зимата Харди храст с малки, трудно listyami.- Privet Kvihou е srednerastuschim kustarnikom.- Privet е гъста полу-вечнозелени srednerastuschim kustarnikom.- Privet остров е srednerastuschim храсти.

Biryuchina - лечебни свойства

Отделенията и тинктурите на кроасана ефективно се справят с диария и метрорагия, пневмония и хроничен бронхит, имат хемостатичен ефект, лекуват ларингит и стоматит, възпаление на маточните придатъци, възпалено гърло, гранулозен фарингит, сърдечно-съдови заболявания. Имат кардиотонични и хипотензивни свойства.

Biryuchina също има антивирусен, бактерициден, противостоциден и фитонциден ефект върху тялото. Освен това, увреждане на зрението, слабост в долната част на гърба и коленете, виене на свят, тинитус, укрепване на имунитета, по-ранно посивяване на косата - с всичко това се бори с бръснаря.

Biryuchin - лекарствени форми

Лечебните свойства се задържат от листа, цветя, плодове и кора от растение, събрани в сухо време. Използвайте само зрели сушени плодове. От тези сурови тинктури и бульони се приготвят.

Биричина - рецепти

Официалната медицина не използва лечебните свойства на приюта. Вкъщи можете да си приготвите бульони и тинктури.

За лечение на възпалителни процеси в устата и гърлото, е необходимо да се гаргара с тинктура от две супени лъжици сухи листа и цветя, напълнени с чаша вряща вода.

За да приготвите лаксативен бульон, трябва да кипнете над един малък огън една чаена лъжичка плодове с една чаша вода.

Бирючина — противопоказания

Въпреки всички полезни свойства на privet за неговото използване трябва да се третира много внимателно. В края на краищата, почти всички части на растението, особено в плодовете, имат растителни алкалоиди, които при поглъщане могат да предизвикат силно отравяне.

Коментари

Валентина 04/17/2016 За !!! Wolf Wolf Berry се бори с ранно посивяла коса! Това е просто чудесно! Аз със сигурност ще го използвам, особено след като нямам противопоказания. И общите противопоказания, така че това е разбираемо и не можете да се включите твърде много. Оля 04/17/2016 Е, ако вълколоните третира пневмония - тогава трябва да я купя. Моят съсед, възрастна жена, има пневмония. Кашлицата просто я оценява, но няма здраве. Тя не е жител на селските райони и не знае за никакви лечебни билки. Чудилка 04/17/2016 Неотложно трябва да се възползвам от лечебните свойства на този красив (както се оказа) храст! Прочел е, че третира ларингит, тук по този повод аз и аз ще го приложим. По принцип, такъв дълъг списък от това, което този храст все още лекува, трябва да маркирате страницата ... Чудилка 04/17/2016 Неотложно трябва да се възползвам от лечебните свойства на този красив (както се оказа) храст! Прочел е, че третира ларингит, тук по този повод аз и аз ще го приложим. По принцип, такъв дълъг списък от това, което този храст все още лекува, трябва да маркирате страницата ... Тина 04/17/2016 Аз, единственото нещо, което не знае името на този плод, този храст на научни. И за лечебните свойства на самата вълна - е наясно от детството. Както обикновено, това са всички наши умни баби. Тя ме научи на много билки, но си спомням доста.
Share:
Comments