Бирата и виното са добри и лоши

Ако ви харесва бирата, изберете светлина и светлина - не по-силна от 4,5 градуса. И гледайте датата на производство: бирата също може да бъде отровена. Средната доза пенлива напитка не е ужасна, но е важно да се помни, че според калоричното съдържание бирата се приближава до мляко (в края на краищата едва си пиете солидна вечеря с един литър мляко).

Плюс това, като всеки диуретик, бирата се измива от тялото на калий и магнезий, на които вече липсват хора със слабо сърце. И накрая, в бирата има много растителни естрогени - аналози на женските полови хормони, чието излишък нарушава хормоналния баланс при мъжете и жените.

Вино

Един литър вино съдържа 1,5 - 2,5 грама минерали - това е достатъчно, за да се възстанови соленият баланс на тялото. Съставът зависи от мястото на растеж на гроздето - например във вина от Abrau-Durso, много полезни за съдовете на рубидий. Но най-важното е полифенолите - антиоксиданти. В един литър бяло вино, техните 1,2 грама, червено - до 3 грама. Винотерапевти (има такава професия, представете си) препоръчват сърцевините да пият чаша каберне или мерло на ден. Когато хипертонията е добро бяло сухо вино, една четвърт разредена с минерална вода, и с бери-бери - 100 грама Cahors след хранене или чаша Бордо, докато яде най-много.

Share:
Comments