Без глутен диета за красота на кожата

За повечето хора, които се намират на диета без глутен, тя се предписва по медицински причини - стомашно-чревния тракт не е в състояние да смила един от протеините на зърнените храни - глутен. Компонентите на глутена просто не се разделят, както се очаква, но действат в червата като токсини, причиняват интоксикация и алергии. За тези, които страдат от непоносимост към глутен, те диагностицират "aimiaction" и предписват безглутенова диета.

bez_glutena

В съвременния свят, луд за здравословно хранене, диетолозите съветват здравите хора да се опитат да намалят наличието на глутен в менюто си. Производителите на качествена храна се считат за добър тон, който поставя върху етикета знака "не съдържа глутен".

И много научни експерименти показват, че без глутенови продукти хората не само губят тегло, но и това, което е много важно, подобрява състоянието на кожата.

Нека се опитаме да живеем без глутен:

Основното правило да се има предвид, всички от които пазят диета без глутен - пшеница, ръж, овес и ечемик (както и всички продукти са базирани на тях), са забранени. Важно е да се помни, че тези зърнени култури са готови не само хляб, но и тестени изделия, бисквити, сладкиши, торти, сладолед чаши, кнедли, бира и дори майонеза с кетчуп. Бързото хранене съдържа и глутен и затова е забранено. Пшеницата вече се добавя към всичко, дори и в варени колбаси. Ето защо е по-добре да се изключат не само брашното, но и полуготовите продукти. Или купувайте само тези, на чиято опаковка е посочена "Без глутен".

Безглютеновое меню

Можете спокойно да ядете елда, ориз, царевица, зеленчуци, плодове, бобови растения, месо и птици, яйца. Тези, които не могат да живеят без италиански тестени изделия, си заслужават да търсят тестени изделия от оризово брашно в магазините - те се различават от обичайните светлинни цветове и са маркирани със зачеркнат наклон върху опаковката, което означава, че - не съдържа глутен.

За тези, които не си представят живота без хляб, се произвежда специално брашно без глутен. В Русия все още е рядко, но на любимия ни сайт iherb се продава под всякаква форма и е евтин. Потърсете я в специален отдел. Ако имате домашен производител на хляб, опитайте да купите само това брашно и готвите тестото без глутен.

Рецепти без глутен

Истински бацил за тези, които се намират на безглутенова диета, може да стане царевично зърно. Разтрийте го в кухненски робот или кафемашина, кипете при постоянно разбъркване в продължение на 30 минути. Поставете получената маса върху чиния и я оставете да замръзне. Така че само готвачи polenta - традиционно ястие от южните провинции на Испания, което можете да ядете като хляб, но можете да направите една касерола с домати и сирене на основата си.

Оризът също е незаменим продукт за тези, които наблюдават безглутенова диета. От ориза можете да готвите пудинги и гарнитури с плодове, да не говорим за суши и ролки. Оризът е богат на въглехидрати като тестени изделия, но в него изобщо няма глутен.

Торти, тестени изделия и бисквитки могат да бъдат произведени от брашно от елда. Ако не сте успели да купите брашно, просто нарязайте елдата в процесора за приготвяне на храна. Не очаквайте обаче да се пече реалната елда от брашното от елда - само защото това брашно не съдържа глутен, то никога не се издига, без значение колко сода добавяте към него. В допълнение, елда торти са ястие за аматьор, тъй като те се оказват доста сухи и лесно се разпада.

Подобряващ здравето ефект

Възможно е да говорите ентусиазирано за рецепти без глутен, но за да бъда честен, без пшеница менюто става много по-скучно. Диета без глутен за дълго време е в състояние само на тези, на които се предписва по медицински причини. Но опитайте да изключите глутена поне за няколко седмици.

Дори един месец на безглутенова диета може да има мощен съживен ефект, особено ако имате кожни проблеми - тенденция към обриви, акне. Ако решите да живеете без глутен, все още се нуждаете от витаминни добавки, защото в диетата без глутен липсват витамини от група В и фолиева киселина.

Прочетете на:

  • Какво е глутен и за какво е вредно?
  • Колко калории в парче хляб
  • Глутен причинява акне
Share:
Comments