Ангина: народни средства в допълнение към традиционното

Всеки знае болки в гърлото, официално - остър тонзилит, често и неприятно придружител на нашия живот. Хората и особено децата със слаб имунитет са податливи на това заболяване. Въпреки това, след като се срещнаха с хини в древни времена, хората търсеха и намериха средствата, за да се противопоставят ефективно. В тази статия ще разгледаме целия спектър от народни методи, които помагат да се справим с болестта независимо у дома.

Ангина и народни средства: налични съставки

Въз основа на популярните продукти, както и на аптечните продукти, предлагани в почти всеки дом, е възможно да се подготвят ефективни, изпитани по време на открито смеси, включително инфузии за поглъщане и изплакване. Нека започнем с най-простите процедури.

Солен разтвор за избърсване

Ние приемаме 50-60 грама (2 супени лъжици) от ядлива сол и се излива в половин чаша водка (100 грама) или разреден алкохол.

Размесете добре, след това импрегнирайте памучния тампон и на всеки 30 минути за 3 часа смазваме бадемовата област на шията. Процедурите се извършват в навечерието на сън - през този период е забранено да се яде и да се пие течност.

Забележка: Този метод трябва да бъде изоставен, ако лицето има локален дерматит или кожна алергия към сол.

Воден разтвор на сол за измиване

Изсипваме в съдовете 150 гр. загрята вряла вода и се разтваря в него 7-10 гр. (2 супени лъжици) Сол, разбъркайте добре.

Използваме композицията за изплакване. В същото време главата се изхвърля нагоре, така че разтворът максимално напоява лимфоидните тъкани на жлезите. Това се прави веднага след хранене и между храненията. Честотата на процедурата не е фиксирана, затова я прилагаме в разумни граници, за да избегнем остри раздразнения - не по-често от едно изплакване на час и с продължителност не повече от 3 минути.

Допълнение: Горната процедура може да се извърши и на базата на сода. Неговата формулировка, методи и честота на прилагане са идентични със солените изплаквания.

Комбинирана рецепта за изплакване: сол, йод и сода

Вземете 250 мл (чаша) варена топла вода. Добавете 100 милиграма (3-5 капки) от 5 или 10 процента йоден разтвор, напълнете солта и содата с чаена лъжичка или 30 гр. всеки. Ние внимателно разбъркваме и разтворът е готов за употреба.

Трябва да се подчертае, че получената смес е аналог на морска сол, която може да се закупи в аптеките и да се използва за облекчаване на болката и лечение на тонзилит. Инструкциите за използване на комбинирано изплакване са подобни на "стандартните" методи (сол и сода).

Разтвор на водороден прекис

Имаме нужда от: два контейнера (стъкло) с филтрирана вода от 150 грама. всеки от тях; 15-20 гр. (1 супена лъжица) 3% водороден пероксид или таблетка хидроперит; калиев перманганат или сода.

В един контейнер с вода, разреждаме пероксидната или хидроперитната таблетка. Завършена смес през целия ден, но не по-често от веднъж в 3:00, изплакнете устата си.

В друга чаша се приготвя разтвор за измиване на розосинофаринкса: сода (2 с.л.) или бледо розово на основата на калиев перманганат. След всяка процедура за изплакване, за да се отстранят продуктите на излагане на пероксиди, изплакнете тази смес с устната кухина.

Добавка: Допуска се да се извърши процедурата за смазване на сливиците на неразредена 3-6% концентрация с водороден прекис. Това ще изисква памучни пъпки. Последващото измиване на устата и честотата на нейното използване са подобни на промиването.

Вдишване с морска сол

За процедурата ще ви трябва:

• тесни емайлирани ястия;

• един литър филтрирана вода;

• конусообразна фуния от плътен материал;

• 10 гр. (2 супени лъжици) морска сол.

Изсипете варена вода в лъжичка или тенджера и я поставете на малък огън. В процеса на нагряване, добавете сол и разбъркайте докато разтворът се заври. Оставете сместа да заври в продължение на 5-7 минути, след това извадете контейнера и прикрепете фуния към него. Главата е покрита с кърпа и започваме процедурата: вдишваме през устата и дишаме само през носа. Вдишването се извършва за 4-10 минути.

Забележка: В никакъв случай не произвеждаме инхалатори от вестници и списания - в мастилото се съдържа олово. Използваме или гъст картон или голяма пластмасова фуния за хранителни продукти. Такива процедури не се препоръчват при хора с тежки язви и тироидни патологии.

Ангина и народни средства: керосин процедури

Трябва ясно да се разбере, че употребата на това токсично вещество, което е продукт на дестилация на масло, е изключително опасно за целия организъм.

Това обаче не пречи на керосина да стане популярно народно средство за предпазване от различни заболявания - не само тонзилит. При ангина се използва както за триене и компресиране на шията около сливиците, така и за вътрешно гърло, както и за изплакване на гърлото. Необходимо е да запомните това керосинът трябва да се почисти преди употреба.

За да направите това, подгответе 5-литров контейнер, напълнете един литър смес от керосин и добавете 2 литра гореща (до 80 ° C) вода. Затворете плътно и внимателно разклатете за 3-5 минути, на равни интервали, като отпуснете налягането, леко отваряйки капака. След това разтворът се утаява известно време: отгоре се образува чист керосин, а водата, улавяща примесите, ще бъде по-ниска. Нежно изсипете горната фракция в приготвения контейнер.

Друг начин за рафиниране е по-прост и включва обикновена филтрация през плътни слоеве от марля или памук, но първият метод е по-надежден.

Всички методи за лечение на ангина с керосин са профилактични, блокират развитието на микроорганизми и повишават имунитета. Не го използвайте при тежък тонзилит.

Разтвор, основаващ се на керосин, сода и вода

За да подготвите решението, ще ви трябва: чаена лъжичка или десет капки керосин; 100 гр. варена вода и 7-10 грама. (1 ч.л.) сода.

Содата се налива в съдовете с необходимия обем вода. След това внимателно разбъркайте, добавете керосин. Сместа се използва за 4 пъти изплакване в интервала между храненията в продължение на 5-7 дни.

Забележка: Сместа трябва да е топла. Изплакнете не повече от 1 минута наведнъж.

Емулсия на керосина

За да направите емулсия е необходимо: 50-60 гр. нагрята вода и 15 капки (непълна супена лъжица) керосин.

В подготвената вода пускаме керосина и го разклащаме. Гаргара трябва да се изплакне за седем дни веднага след хранене. В края на процедурата процедурата се прекъсва в продължение на 2 седмици, след което се повтаря същия период. Този метод е добър за превантивни мерки, за да се избегне ангина.

Забележка: Важно е да следите състоянието си, за да избегнете отравяния. Когато развивате замайване, гадене, прогресивна безсъние или летаргия, незабавно трябва да спрете изплакването.

Вътрешно приложение на керосин

Провеждането на подобни процедури осигурява наличието на изчистените керосинови и памучни пръчици.

Смазвайте палатиновите и фарингеалните сливици най-малко три пъти на ден в период на хранене. Периодът на прилагане на метода е не повече от една седмица. При запазване на болката в гърлото трябва да се направи антибактериално лечение.

Напомняне: Подобни методи за предотвратяване на тонзилит се отхвърлят от официалното лекарство като опасни. Те не са изключително препоръчителни за хора с бъбречни и чернодробни заболявания.

Ангина: народни средства - природни съставки и природни продукти

Традиционната медицина е натрупала множество формулировки за лечение на тонзилит, базиран на естествени или природни съставки. Нека анализираме най-ефективните методи, лесни за използване и достъпни при придобиването. Прополис или пчелно лепило, произведено от пчели по време на образуването на пчелни пита, е една от признатите естествени препарати за лечение на възпаление на сливиците.

Вътрешно използване на прополис

С началото на деня е необходимо да вземем един грах от смолисто остиум и да го сложим на бузата. От време на време го търкаля в устата си, за да се пази в течение на целия ден, с изключение на процеса на хранене. Не се страхувайте от леко изтръпване на езика и от изгаряне в устата - това е нормално.

Ако е необходимо, по-мощен ефект, отделяме малко парче прополис (от ноктите) и бавно за един час дъвчете след хранене. По този начин трябва да похарчите до 5-6 грама. продукт (1 супена лъжица нарязан) в рамките на 24 часа.

Забележка: При закупуване на прополис трябва да се пази "манекени". Този продукт има характерна миризма и зеленикаво-кафяв цвят със светъл цвят без вени и разсейване.

Решения за прополис за изплакване

За лечение на стенокардия се използват както водни, така и алкохолни смеси или тинктури на прополис. Много от тях могат да бъдат закупени готови в маркови магазини, както и в аптеки. В същото време е напълно възможно да се направят такива решения у дома. По-ефективно и често използвано лекарство е алкохолна тинктура от употреба.

За да го подготвите, ще ви трябва: алкохолна храна с не по-малко от 70 процента; тъмно стъкло от 200 грама; 10-20 гр. изтрити (сушени) uz.

При липса на изсушен прополис на земята, прекарайте целия продукт до необходимия обем (1 супена лъжица). Попълнете го в контейнер, напълнете го с алкохол и го затегнете плътно. Поставете буркана за 15 дни на тъмно място с ежедневно разклащане. В края на определения период разтворът се филтрира, след което е готов за употреба. Съхранявайте инфузията в хладна стая или хладилник. В този случай наркотикът ще запази свойствата си повече от 12 месеца.

За да се подготви необходимото изплакване за лекарство, това отнема 15-20 грама. (1 ч. Л.) Инфузия и половин чаша топла филтрирана вода (100 мл).

Изплакванията се извършват 3-5 пъти на ден. В зависимост от степента на развитие на заболяването, лечението се извършва от няколко дни до 2,5 седмици.

Забележка: Uza или прополиса е най-силното биогенно и биологично активно вещество, способно да причини тежки алергични реакции. Следователно е изключително нежелателно да се използва при лечението на деца под 2 години.

Предотвратяване на болки в гърлото народни средства

В нетрадиционна медицина за лечение и профилактика на тонзилит се използват широко и билкови препарати. Рецептите им са многобройни, така че нека разгледаме вече доказаната и популярна техника.

Това ще изисква: колекции от евкалипт, лайка и невен (цветя); емайллак с капацитет най-малко 0,5 литра; Филтър и 350 мл вряща вода.

Поставяме водата за кипене. Смесете билковите препарати и ги смилайте добре. Измерваме една супена лъжица от подробната смес и я изсипваме в съдовете.

Добавяме 350 мл (1,5 чаши) вряща вода и сместа се заври. Ние контролираме, че процесът не трае повече от 3 минути, след това извадете съдовете и ги обвийте за половин час. След това, без да се чака охлаждане, разтворът трябва да бъде филтриран и разделен на два обекта, преливен в два контейнера. Оставете го да се охлади, покрийте го и го оставете в тъмното място на стаята.

Изплаквайте устната кухина два пъти в интервала от 12 часа: сутрин и в навечерието на вечерта от различни стъкла. Започвайки процедурата при температура на разтвора от 25 ° C, е необходимо да я намалите ежедневно в интервал от 10 дни. Крайният индикатор за неговата температура трябва да бъде на стойност 15 ° С. Това ще укрепи (втвърди) лимфоидната тъкан на сливиците и ще сведе до минимум активността на патологичните микроорганизми. Процедурата трябва да се провежда през целия месец.

Ликьор, основан на век

За да го произведете, имате нужда от: стъклен буркан с капацитет от 0,5 литра; листата на века; захар, разреден алкохол или водка; марля.

Консервата е пълна с полуизрязани листа на капиталиста. След това покрийте захарта, така че да покрива. След това, за предпазване от насекоми и мръсотия, марля обвива врата на бурканчето и го оставя при стайна температура в продължение на 72 часа.

След назначения час, изсипете водка или разреден алкохол. Изливаме, докато покрие ферментиралата маса. Отново организирайте защитата от марля и оставете сместа още 3 дни. В края на решението внимателно извадете, филтрирайте. В резултат на това имаме сладък горчив медицински ликьор.

Използва се три пъти дневно за 20 грама. (1 супена лъжица) За половин час преди хранене. Периодът на третиране съответства на обема на тинктурата, т.е. до края на течността.

Не е забранено да се дава на деца, но дозата се намалява на чаена лъжичка.

Значението на това да си помогнете с ангина с народни средства е. Всяка от тези рецепти може да се използва в сложната терапия на тонзилит, но не се препоръчва напълно да се замени традиционното лечение с тях!

Share:
Comments