Ананас е като жива аптека!

Какво е ананас? Глупаво, изглежда, въпрос! Ананасът е ананас. А, не! Ананас е жива аптека, която дойде при нас от тропическа Америка. И това са онези любопитни химици, открити в този плод и, любовници да погледнат навътре, лекари:

ВИТАМИНИ: С1, В1, В2, В12, РР, провитамин А.

МИНЕРАЛНИ ВЕЩЕСТВА: калий, желязо, мед, цинк, калций, магнезий, манган, йод. Редовното използване на този комплект от инструменти напълно защитава сърцето и кръвоносните съдове. В сок от ананас съдържа о-о-черен полезен ензим - Бромелаин, който разцепва органичния протеин като катерица!

Не са забелязани и противовъзпалителните свойства на този южен американец. Предимствата на ананаса могат и трябва да се припишат на неговия анти-оток, който е изключително важен за бъбречните заболявания. Препоръчителен сок от ананас за анемия, функционални нарушения на централната нервна система и артрит.

С инфекциозни заболявания, бронхит, пневмония, употребата на сок от ананас драстично увеличава устойчивостта на организма към тези заплахи.

Това е, което е - Ананас, от медицинска гледна точка!

Как да изберем ананас? Ние изглеждаме и се чувстваме! Първият поглед към върховете! Колкото по-дебели и зелени върховете, толкова по-свеж е плодът. При допир, кората трябва да е гъста и еластична, да не се пресова под натиска на пръстите.

Зеленият цвят на кората на ананаса не означава, че е "зелен" - това не е домат за вас! Но ако забележите в черупката на тъмни петна, това е настрана, не е за вас, нека яде себе си продавачи. Вече е преуспяващ и разлагащ се продукт! В зрял ананас интериора на ярко жълто-златист цвят. Блестящият поглед говори сам за себе си - клиентът не е узрял. Ненарязаният ананас е най-добре да се съхранява при стайна температура, след това не губи своя вкус, но срокът на годност в този режим е естествено ограничен. Но кой го държи дълго? Един бум, бум и една бутилка останаха! Но ако решите да отложите употребата на този продукт в продължение на няколко дни, тогава лежи директен път към неговия хладилник.

Но има нюанс! Когато съдържанието на ананас в студа, аромата рязко намалява. Ето защо, от хладилника, вземете около час преди употреба, за да има време да се загрее и да "намери вкус". Насладете се на апетита и отличното здраве!

Share:
Comments