Ами ако перинеума се надраска при мъжете или жените - ще

Много жени и мъже се сблъскват с неприятни промени в състоянието на кожата в перинеалната област.

Това включва неприятно сърбеж в ануса.

Освен дискомфорта, симптомите ни карат да мислим за нещо, което не е правилно.

Струва си да се свържете незабавно с лекар, за да установите причините за състоянието и да ги премахнете.

Плетена чатала при мъжете: причини

Има редица причини, които причиняват сериозно сърбеж в перинеалната област. На първо място можете да включите следното:

1. Инфекциозни възпалителни заболявания, по-специално тези, свързани с урологията. Ако сърбежът се забелязва директно на главата на пениса, може да се каже уверено, че най-вероятно е причинено от патогенни микроорганизми, които винаги се предават с незащитен сексуален контакт.

2. Болести на ректума. Ако се наблюдава силна сърбеж в перинеалната област, тогава най-вероятно човекът развива следните патологии и заболявания - хемороиди, в ректума пукнатините, възпаление на лигавицата. Подобно явление може да се дължи на наличието на паразити.

3. Кожата има гъбична инфекция. В перинеума мъжът има благоприятни условия за развитието на гъбични заболявания. Тук почти няма свеж въздух, слънчева светлина, винаги е мокра.

4. Алергии. В чатала, нежна и уязвима кожа, тя може лесно да реагира на всякакви хигиенни продукти, които попадат върху нея.

5. Паразити. Една от сортовете въшки има свойството да се засели в областта на слабините, като се движи около достойнството на човека и точно под него. По този начин причинява сериозно сърбеж.

6. Механични повреди. Човекът носи плътно или неприятно бельо, шевовете могат да раздразнят кожата, непрекъснато да я търкат.

7. Изпотяване. В резултат на носенето на тесни дрехи, въздухът не навлиза в перинеалната област, топлината не може да се отдалечи, в резултат на това се потене - под влияние на пот, на кожата се появява дразнене.

8. Дерматологични заболявания. Много заболявания могат да засегнат ингвиналния регион и перинеума, като по този начин провокират появата на сърбеж.

9. Психологически фактор. В изключителни случаи, няма физиологични причини за сърбеж, не, но все пак тя възниква и всеки път с нова сила. То може да възникне поради невроза, стрес или много други фактори.

10. Диабет. Болестта причинява силни ендокринни промени в тялото, които не могат да засегнат само определени части на тялото.

Ако сърбежът продължава няколко часа, трябва да посетите Вашия лекар. В зависимост от това къде е локализираната болка и какво е свързано с нея, трябва да се подложите на преглед от дерматолог, проктолог или уролог. Но ако не можете да намерите необходимия ви лекар, посетете терапевта.

Кракът при мъжете: излекувайте

Ако лекарите установиха, че силна сърбеж в перинеума възниква поради гъбична болест, тогава е необходимо да се третира кожата със специален мехлем. Само лекарят ги предписва след извършване на пълен преглед и диагностициране. Но ако след няколко дни проблемът не изчезне, мехлемът се заменя с друг, той трябва да се втрие в засегнатата област в продължение на две седмици. След това трябва да вземете почивка за една седмица и повторете отново курса на лечение. В аптеката можете да купите следните средства за отстраняване на раздразнението - Triderm, Lokoid.

В момента, в който човек се лекува, цялото му семейство трябва да спазва личната хигиена малко повече от всякога. Пациентът трябва за известно време да спи на отделно легло. След като се къпе, трябва да се лекува със специални дезинфектанти.

Ако сърбежът преминава от перинеума до други части на тялото, можете да ги лекувате с оцет. Използвайте прах, който включва талк. След всяко пътуване до тоалетната е необходимо да измиете чатала с бебешки сапун.

Ако се появи сърбеж поради венерически заболявания, необходимо е да започнете лечението възможно най-скоро, за да избегнете появата на негативни последици.

В чатала на жените се надраска: причините

Сърбежът в перинеума при жените е често срещана причина, поради която много хора се обръщат към гинеколог. Като правило цялото нещо е в пикочо-половата система, но в някои случаи причината може да бъде покрита с кожни проблеми. В този случай дерматологът трябва да участва в проучването.

След като жената има сърбеж в чатала си, трябва да посетите гинеколог, той ще ви прегледа и само след това ще предпише лечение или ще ви отнесе към друг специалист.

Така че причините за сърбежа в перинеума при жените са следните:

Бременност. Ако жената е бременна и бременността на плода е вече 20 или повече седмици, тогава внезапният сърбеж в перинеума трябва да бъде предупреден, тъй като това е първият сигнал за опасността от спонтанен аборт. Особено опасно е, ако кръвта се разпределя заедно със сърбеж.

Травма при раждане. Най-честата причина за сърбеж в перинеума е постнаталната травма. По време на преминаване на детето през родовия канал може да има разкъсване на перинеума. В някои случаи лекарите трябва да режат перинеума, за да предотвратят спонтанно разкъсване.

Една жена след раждането ще почувства дискомфорт в перинеума, докато раните не се лекуват.

Възпаление и инфекция. Сърбеж в перинеума може да възникне поради наличието на много възпалителни заболявания:

• Вагинит - стените на вагината се възпаляват, сърбежът и болката се разпространяват до всички генитални органи;

• Бартолинит - жлези, разположени на входа на вагината, се възпаляват. Изгаряне и сърбеж се случва при ходене, докато една жена се опитва да седна, инфекцията продължава да се разпространява и причинява все повече и повече вреда;

• ректалната пукнатина се възпалява. Вследствие на това пациентът не може да ходи редовно в тоалетната. За да премахнете сърбежа, елиминирайте възпалението, трябва да приемате специални медикаменти.

Генитален херпес. Обривът изглежда като мехурчета, които са пълни с течност вътре, след известно време те избухват. В никакъв случай не можете да ги надраскате, дори ако наистина искате. Откритите рани могат да получат допълнителна инфекция и последствията ще бъдат разочароващи.

невропатия

В перинейната зона има генитален нерв, благодарение на който се поддържа връзката между нервната система и органите на малкия таз. Когато нервът е притиснат, има сърбеж, болка, изгаряне. Окончателната диагноза в този случай може да бъде направена само от лекар.

Кожни заболявания

Основното кожно заболяване, придружено от сърбеж, е гъбичка. В началните етапи на развитие на болестта се появяват малки червени петна. Развитието на болестта допринася за неспазването на личната хигиена.

Чатата на жените е надраскана: лечение

Лечението на перинеума трябва да започне с пълен преглед. След като се установят причините за пруритус, те трябва да бъдат елиминирани и колкото по-скоро това е направено, толкова по-малко ще бъдат последствията в крайна сметка. Лечението на заболявания, които причиняват сърбеж в перинеума при жени, трябва да се извършва, както следва:

1. Ако имате гъбична болест, опитайте се да намокрите кожата в областта на ануса не по-често от два пъти седмично. След като са взети процедурите за вода, всичко е добре да се избърсва и смазва с противогъбичен крем.

2. Ако върху кожата няма повърхности за почистване, се препоръчва да се търкат специални мехлеми в тази област - Микосептин, Клотримазол. Ако след пет дни няма да има подобрение, е необходимо да посещавате повторно лекаря, за да преразгледа курса на лечение и да назначи други лекарства.

3. Променете бельото си два пъти на ден. Измийте нещата с вряща вода, след което го издълбайте. Спалното бельо трябва да се сменя веднъж седмично.

4. За целите на превенцията е по-добре жена да спи в отделно легло за периода на лечение.

5. След като са взети водните процедури, ваната трябва да бъде напълно дезинфекцирана.

6. Придобиване на бельо само от висококачествен и естествен материал, отказване от синтетика.

7. Използвайте прах с талк.

Ако има възпаление, специалистите със сигурност ще ви препоръчат антибиотици или противовъзпалителни средства. В случай, че сърбежът е причинен от инфекции или паразити, трябва да пиете някои лекарства.

Не се препоръчва да се използват народни средства за сърбеж в перинеума, както за мъже, така и за жени, по-добре е да се извърши пълен преглед и да се следват всички препоръки на специалистите.

Share:
Comments