8 навици, които забавят метаболизма

Упражнявате във фитнес залата и се опитвате да ядете правилно. За съжаление, човек може сам да забави изгарянето на калории и да намали теглото си, без дори да го осъзнае. Лорън Слейтън, автор на "Slimness", говори за малко известни инхибитори на метаболизма. Няколко прости съвети ще помогнат да се харчат допълнителни калории.

Пиете достатъчно вода

За качественото изпълнение на неговите функции, човешкото тяло се нуждае от течност. Необходимо е да знаете, че тялото харчи много калории, за да загрее студената вода до желаната температура. Ето защо, топлата вода с лимон или горещ чай няма да подобри метаболизма, както и хладната напитка.

Вы не употребляете витамин D

Когато този витамин е нисък в организма, отслабвате по-бавно и нивото на грилинния хормон, отговорен за чувството на глад, става по-високо. Тъй като е достатъчно трудно да се получи точното количество витамин D от диетата, препоръчва се да се приема допълнително от ноември до март - когато слънцето не я доставя от лъчите си.

Вие сте кралицата на сърцето

Упражнението е много важно за поддържането на висок метаболизъм, но ако практикувате само на неблагодарна или на велоергометър, не изграждайте сухи мускули. А именно това наистина стимулира обмяната на веществата. Започнете да включвате тренировка за силата във вашите тренировки - и да изгаряте повече калории.

Имаш навик през нощта

Много хора говорят за това колко е важно да се яде редовно, за да не се забавят метаболизма. Но едно проучване показва, че няколко часа без храна са по-добри за организма по отношение на метаболизма.

Слейтън обикновено предлага на клиентите си 12-часов период на въздържание от ядене. "Вие повреждате метаболизма си, ако имате закуска в полунощ и закуска преди тренировката си в 7:00 часа, - вярва Лорън.

Вие изключихте кофеина от диетата

Кофеинът има лоша репутация, но може леко да увеличи метаболизма. Никой не предлага да започнете да пиете кафе в малките, но ако пиете само зелен чай, няколко чаши кафе може да ви помогне да отслабнете.

Ти спиш със сън

Хората, които редовно са лишени от сън, са склонни да надвишават теглото си повече от тези, които получават почивка за добра вечер. Underdog може да доведе до дефектно състояние на хормоните, които контролират апетита. Това ви прави по-гладни. Препоръчва се поне седем часа сън на нощ.

Вие сте постоянно под влиянието на стреса

Постоянно в хватката на безпокойството не само неприятни усещания. Тази ситуация оказва негативно влияние върху метаболизма. Активирането на кортизола, хормон на стреса, позволява на организма да отлага, вместо да изгаря мазнините.

Консумирате твърде много пестициди и ядете от пластмасови съдове

Ако наистина правите всичко правилно и не виждате напредък, струва си да погледнете какво ядете. Някои пестициди, третирани със зеленчуци, както и химикали, съдържащи се в пластмаса, оказват влияние върху ендокринната система, което може да доведе до увеличаване на теглото.

Share:
Comments