8 лесни начини за удължаване на живота

Известният британски психолог Луиз Аткинсън, на базата на многогодишния си опит и последните медицински изследвания, е съставил списък от няколко доста прости правила, спазването на които не само може да има значителна полза за здравето, но и да удължи живота на всеки човек.

№ 1. Чаша чай на ден

Както показват няколко научни изследвания, специалните компоненти на чая допринасят за намаляване на нивото на стресовите хормони, релаксация на кръвоносните съдове и дори повишават степента на оцеляване след сърдечен удар с 28%.

Не. 2. Вдишвайте сламата

Прекарвайте най-малко 2-3 минути на ден, като правите следното упражнение: дълбоко силно вдишвайте през слама. Това ще ви позволи да вдишате по-дълбоко, което на свой ред ще подобри производителността и силата на белите дробове, ще забави сърдечния ритъм и ще понижи кръвното Ви налягане.

3. Разхождайки се

Многобройни проучвания казват, че дори една кратка разходка, извършвана ежедневно, има благоприятен ефект върху мозъчната функция и забавя процеса на стареене на паметта.

4. Яжте повече лук

80 грама от този лесно достъпен продукт могат значително да намалят риска от рак на яйчниците, ларинкса и колоректалния рак, а също и като цяло да укрепят имунната система поради изобилието от лук, съдържащ се в лук кверцетин.

5. Не съхранявайте ярко оцветени плодове в хладилника

Съхраняването на плодовете под стайна температура увеличава лечебните им свойства, според проучване, проведено от американското министерство на земеделието. Такива ярки плодове като домати, пъпеши, дини и грейпфрути съдържат много ликопен, бета-каротин, обработени от тялото във витамин А и каротеноиди, чийто брой непрекъснато расте, но не и при ниски температури.

№ 6. Усмихнете се по-широко

Широката усмивка задейства отделянето на определени химикали в тялото, което може да ви накара да се почувствате по-щастливи, като по този начин подобрите своето психическо състояние, което е една от най-важните движещи сили за увеличаване на имунитета.

7. Дъвчете 20 пъти

Чрез дъвченето на храната 20 пъти, не само намалявате количеството калории, влизащи в тялото, но до 50% може да намали развитието на диабет тип 2.

8. Клюки за здравето

Резултатите от проучване, проведено от учени от Харвардското медицинско училище показаха, че добрите клюки сред приятелите само за 20 минути повишават нивото на хормона прогестерон, което намалява тревожността и стреса.

Share:
Comments